یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

همه باید از اسکی لذت ببرند


همه باید از اسکی لذت ببرند

سرمربی تیم ملی اسکی صحرانوردی ایران

مصطفی میرهاشمی برای جامعه اسکی ایران نام آشنایی است. قهرمان رشته‌های مختلف اسکی و اسکی روی چمن که اکنون سرمربی تیم ملی اسکی صحرانوردی است، بیش از ۲۱ سال در این رشته هیجان‌انگیز سابقه فعالیت دارد. میرهاشمی معضل بزرگ اسکی ایران را کمبود امکانات می‌داند، این در حالی است که استعدادهای اسکی از نظر او بسیار زیاد هستند. او در گفت‌وگو با جام‌جم از تجربیات خود در اسکی، استعدادهای موجود در ایران و آینده پیش روی این رشته ورزشی می‌گوید.

به خاطر می‌آورید چگونه به اسکی علاقه پیدا کردید؟

گرایش من به اسکی ناخودآگاه بود. از کودکی به اسکی علاقه بسیار زیادی داشتم و این به دلیل اسکی‌باز بودن برادرم بود. با راهنمایی‌های او بعدها به اسکی باز بهتری تبدیل شدم.

به عنوان یک مربی بیشتر به کدام رده سنی آموزش می‌دهید؟

آموزش به کودکان کم سن و سال بازدهی بیشتری دارد. البته بستگی دارد که آموزش متعلق به کدام بعد باشد، بعد همگانی یا بعد قهرمانی.

در بعد همگانی آموزش اسکی چگونه پیش می‌رود؟

ما با توجه به سخت‌افزارها برنامه‌ریزی کرده‌ایم. استعدادیابی لازم را همیشه انجام می‌دهیم تا پشتوانه خوبی هم برای تیم‌های ملی اسکی داشته باشیم. بر اساس برنامه همگانی‌کردن اسکی سالانه ۵۰۰۰ کودک را آموزش می‌دهیم، آموزش هم به این نحو است که آنها را از در منزلشان سوار می‌کنیم و به پیست اسکی می‌بریم و سپس در پایان آموزش آنها را برمی‌گردانیم. آموزش ما در بعد همگانی این‌گونه است. در ادامه اجرای این برنامه گاهی اوقات تورهای یک روزه آموزشی برای استعدادها برگزار می‌کنیم و گاهی اوقات آموزش‌های چند جلسه‌ای. در تمام این جلسات و تورها تکنیک‌های پایه به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود.

به اسکی می‌توان به عنوان یک ورزش سودآور نگاه کرد؟

خیر، اسکی حتی در بعد قهرمانی هم سودآور نیست. اسکی فقط عشق و علاقه است. اسکی‌بازان هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شوند تا در رقابت‌های مختلف بتوانند نتیجه‌گیری کنند.

اسکی ایران در چه سطحی قرار دارد، می‌توان جایگاه بالایی را برای آن در مقایسه با دیگر کشورها در نظر گرفت؟

این را باید از بعد قهرمانی بررسی کرد. ما برای تقویت این موضوع مهم استعدادیابی انجام می‌دهیم و تست تخصصی هم می‌گیریم. بعد از آن اسکی‌باز آموزش‌های جدی‌تر را شروع می‌کند و به مرحله‌ای می‌رسد که می‌تواند در رقابت‌های مختلف شرکت کند. ما اکنون در سطح بین‌المللی با توجه به برنامه‌هایی که اجرا کردیم جایگاه نسبتا خوبی داریم. همین برنامه‌ها و تلاش‌ها در سال ۲۰۱۱ به مدال نقره و برنز آسیا منجر شد که این مدال در سال‌های بعد از انقلاب بی‌سابقه بود. آن مدال‌ها را فقط می‌توان نتیجه برنامه‌ریزی آکادمیک قلمداد کرد.

استعدادهای موجود در اسکی ایران جمعیت قابل ملاحظه‌ای دارند؟

در تهران و شهرستان‌ها استعدادهای بسیار زیادی وجود دارند، اما مشکل مشترک تمام این استعدادها کمبود امکانات سخت افزاری است. زمانی که پای امکانات در میان باشد آنالیزکردن سخت می‌شود. ما پتانسیل خوبی در اسکی کشور داریم که این پتانسیل‌ها انگیزه بالایی هم دارند، اما از امکانات کامل بی‌بهره هستند. هم اکنون در کشور ۱۵ استان فعال در اسکی داریم که تقویت اسکی در این استان‌ها بستگی به حمایت ارگان‌های مختلف دارد.

در ایران چقدر مربی خوب برای اسکی داریم؟

تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که فدراسیون اسکی با برگزاری دوره‌های مربی متعدد علم مربیان را ارتقا می‌دهد و تکنیک‌های جدیدی به آنها آموزش می‌دهد که مطابق با استانداردهای روز اسکی دنیاست. ما از مربیان بسیار خوب و با دانشی در کشور برخوردار هستیم.

با این اوصاف آینده اسکی کشور را چگونه می‌بینید؟

این موضوع باز هم به امکانات موجود برای اسکی برمی‌گردد و کاملا به این امکانات بستگی دارد. اگر پول کافی داشته باشم فرزندم را به جای مدرسه دولتی در مدرسه غیرانتفاعی ثبت‌نام می‌کنم. در مدرسه غیرانتفاعی توجه بیشتری به فرزند من می‌شود و استعدادهای او زودتر شکوفا می‌شود. اسکی ما همین است. اگر برای آن پول خرج کنیم و بیشتر به آن بها ‌دهند، در آسیا می‌توانیم جایگاه بهتری داشته باشیم.

صحبت پایانی؟

برف خوبی آمده و دامنه‌ها پر از برف است. ما دوست داریم مردم از اسکی استقبال کنند و به هیچ عنوان فکر هزینه‌ها نباشند. ما می‌توانیم این هزینه‌ها را تا پایین‌ترین حد تقلیل بدهیم. می‌خواهیم شرایطی فراهم کنیم که حتی افرادی که تمکن مالی ندارند رو به اسکی بیاورند و ضمن لذت‌بردن از این ورزش، از نعمت خدادادی یعنی برف هم نهایت لذت را ببرند.



همچنین مشاهده کنید