شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

سبز و سفید مثل ذوب آهن


سبز و سفید مثل ذوب آهن

ردپای خلعتبری و کاسترو تا صعود ذوب آهن به نیمه نهایی دیده می شود

تیم فوتبال ذوب‌آهن اصفهان با کنار زدن مدافع عنوان قهرمانی در جمع چهار تیم برتر قاره‌کهن قرار گرفت تا راهی را که از ابتدای این دوره از رقابت‌ها آهسته و پیوسته رفته بود با همین شیوه در پیش بگیرد. امروز به جرات می‌توان گفت که ذوب‌آهن یکی از تیم‌های منسجم و باثبات سال‌های اخیر فوتبال کشورمان است که با دوری از حاشیه‌های مرسوم فوتبال ما توانسته در سطح اول فوتبال ایران و حتی آ‌سیا حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

وقتی شاگردان منصور ابراهیم‌زاده در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا با الاتحاد عربستان، بنیادکار ازبکستان و الوحده امارات همگروه شدند کمتر کسی فکر می‌کرد ذوب‌آهن حتی بتواند از این گروه صعود کند، اما آنها بدون ترس از نام گروه مرگ که رسانه‌ها و کارشناسان به واسطه سابقه تیم‌های همگروه با ذوب‌آهن برای این گروه گذاشته بودند، آنچنان با اعتماد به نفس پیش رفتند که تیم‌های پرادعای پرسپولیس و استقلال تاکنون با چنین پیش‌زمینه روحی در لیگ قهرمانان آسیا حاضر نشده‌اند که اگر این‌گونه بود آرزوی قهرمانی تیمی از ایران در آسیا به حسرتی ۱۹ ساله تبدیل نشده بود. ذوب‌آهنی‌ها که با قهرمانی در جام حذفی یکی از نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۰ هستند، شاید از ابتدا با هدف قهرمانی در آسیا شروع نکردند، اما بازی به بازی به خودباوری رسیدند و حالا خود را در یک قدمی فینال می‌بینند.

تمام این موفقیت‌ها برای ذوب‌آهن در حالی به دست آمده است که بدون شک در مقایسه با پرسپولیس و استقلال در چنین جایگاه و مرحله‌ای کمتر دیده شده است، چون ما عادت کرده‌ایم کوچک‌ترین کامیابی‌ دو تیم سرخابی را بزرگ جلوه دهیم و از ناکامی‌های آنها زود بگذریم، اما ذوب‌آهن تنها نماینده باقیمانده باشگاه‌های ایران در لیگ قهرمانان آسیا در مقطع فعلی صدرنشین بلامنازع لیگ برتر است و کم‌نوسان‌ترین بازی‌ها را طی چند فصل اخیر به نمایش گذاشته است. این تیم هماهنگ که حالا نام ایران را یدک می‌کشد و با قدرت قهرمان دوره قبل (پوهانگ کره جنوبی)‌ را حذف می‌کند نیازمند این است که زیر سایه حمایت مردم و رسانه‌ها به فینال و حتی قهرمانی در آسیا بیندیشد.

منصفانه نیست در شرایطی که تیم‌های دیگر با وجود هزینه‌‌های چند میلیاردی از صدرنشینی در همین لیگ برتر خودمان عاجز مانده‌اند، تیمی مثل ذوب‌آهن را بیشتر و بهتر ندید. هرچند فوتبال ما در قرمز و آبی خلاصه شده، اما رنگ‌های دیگر را هم باید دید، مثلا همین سبز و سفید ذوب‌آهن.

● راه طی شده از سوی ذوب‌آهن

اما ذوب‌آهن چگونه به نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا رسید؟ نماینده فوتبال کشورمان با پیروزی بر الوحده در فولادشهر آغاز کرد، ایگور کاسترو که حالا شاید تاثیرگذارترین بازیکن خارجی فوتبال ما در سال‌های اخیر باشد، تک‌گل ذوب‌آهن را به ثمر رساند.

در دومین مسابقه ذوب‌آهن از الاتحاد در جده ۲ بر صفر عقب افتاد، اما شاگردان منصور ابراهیم‌زاده بازی را به تساوی کشاندند تا خیال آسوده‌ای برای بازی برگشت داشته باشند و در دیدار برگشت یک بر صفر پیروز شدند. مقابل بنیادکار بهترین برد ذوب‌آهن رقم خورد، این تیم ازبکستانی که با اسکولاری و ریوالدو به اصفهان آمده بود تصور نمی‌کرد که با شکست سنگین ۳ بر صفر به کشورش بازگردد، اما این اتفاق افتاد و در بازی برگشت در تاشکند هم که بنیادکار برای جبران به میدان آمد کاری از پیش نبرد و خلعتبری که در بازی رفت یک گل زده بود در بازی برگشت نیز با تک‌گل خود تیر خلاص را به تیم صاحب‌نام ازبک شلیک کرد. ذوب‌آهن در این مرحله فقط یک بار به الوحده باخت، اما به یک‌هشتم نهایی رسید و در این مرحله در مصاف با مس کرمان، دیگر نماینده کشورمان در یک مسابقه رفت و برگشت نفسگیر و سخت با تک‌گل مهم ایگور کاسترو از این مرحله گذشت.

ذوب‌آهن می‌تواند طلسم ۱۹ ساله قهرمانی باشگاه‌های ایران در آسیا را بشکند، این تیم‌ هماهنگ که نام ایران را یدک می‌کشد باید بیشتر از این دیده شود

در یک‌چهارم نهایی پوهانگ استیلرز، قهرمان دوره قبل از کره جنوبی حریف ذوبی‌ها شد تا همه کار سختی برای تیم ابراهیم‌زاده پیش‌بینی کنند. برد در فولادشهر هرچند با اختلاف یک گل و نتیجه دو بر یک بود، اما ذخیره‌ای شد برای بازی برگشت، در بازی رفت باز هم ایگور کاسترو درخشید و در بازی برگشت دوباره و شاید بهتر باشد بگویم برای بار چندم خلعتبری فرشته نجات ذوب‌آهن شد و بازی باخته را به تساوی یک بر یک کشاند تا سند صعود به نیمه‌نهایی امضا شود.

در بازنگری کارنامه ذوب‌آهن در لیگ قهرمانان آسیا تا امروز نکاتی پررنگ‌تر از بقیه دیده می‌شود. ابراهیم‌زاده چندان ترکیب تیمش را دستخوش تغییر نکرد و براساس این ثبات به نتایج خوبی هم دست یافت، اما مهم‌تر از همه تدبیر مجموعه ذوب‌آهن در فصل نقل و انتقالات بوده است.

وقتی پرسپولیس با پیشنهاد بالای خلعتبری موافقت نکرد ذوب آهن مهاجم آماده خود را راضی کرد، گفته می‌شد نظر خلعتبری ۷۰۰ میلیون تومان بوده است، به هر حال ذوب آهن ترجیح داد به جای چند خرید گرانقیمت که تازه برای هماهنگ شدن با تیم زمان می‌خواهند، مهاجم سرعتی و تکنیکی و گلزن خود را حفظ کند، حفظ ایگور کاسترو هم با همین سیاست انجام شد و حالا مشخص شد که این تدبیر تا چه حد برای ذوب آهن سودمند بود، ردپای کاسترو و خلعتبری در تمام نتایج خوب ذوب آهن دیده می‌شود.

● امیدواری اصفهانی‌ها

و حالا الهلال عربستان که سابقه طولانی در مسابقات باشگاهی آسیا دارد، اما همین تیم در مصاف با الغرافه قطر در مرحله یک چهارم نهایی حسابی برای صعود به زحمت افتاد تا ذوب آهن برای حذف این تیم و راهیابی به فینال امیدوار شود، از سال ۲۰۰۲ که مسابقات جام باشگاه‌های آسیا و رقابت‌های جام در جام باشگاه‌های آسیا تحت عنوان لیگ قهرمانان آسیا ادغام شده، الهلال عربستان نتوانسته توفیقی در این رقابت‌ها کسب کند. از عربستان در طی این سال‌ها فقط الاتحاد در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ به قهرمانی رسیده که این تیم هم در مرحله گروهی در مصاف با ذوب آهن ناکام بوده است. قهرمانی آسیا برای نماینده ایران می‌تواند دست یافتنی باشد،‌ از آخرین باری که تیمی از کشورمان قهرمانی را در آسیا جشن گرفته ۱۹ سال می‌گذرد، سال ۹۱ بود که پاس با فیروز کریمی الشباب را یک بر صفر در فینال برد و انتظار تکرار قهرمانی برای باشگاه‌های ایران از آن سال ادامه دارد،‌ شاید ذوب‌آهن این طلسم را بشکند. بازی رفت ذوب آهن و الهلال ۱۴ مهرماه در فولاد شهر و بازی برگشت،‌ ۲۸ مهر در عربستان برگزار می‌شود.

سارا احمدیان



همچنین مشاهده کنید