چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

آینده سپاهان درخشان است


آینده سپاهان درخشان است

سپاهان در عین شایستگی از مسابقات امسال فوتبال جام قهرمانان باشگاه های آسیا حذف شد

سپاهان در عین شایستگی از مسابقات امسال فوتبال جام قهرمانان باشگاه های آسیا حذف شد. درست است که شکست ۱-۲ چهارشنبه شب گذشته در زمین الاتحاد سوریه پایه گذار ناکامی زردهای اصفهانی شد، اما آنان در کل پیکارها ضعف هایی را بروز داده بودند و در نهایت چوب شروع بد خود را در این رقابت ها خوردند.

از همان زمان که سپاهان هر دو بازی نخست خود را به الاتحاد سوریه و کوروفچی واگذار کرد و هیچ امتیازی در آن دو دیدار نیاندوخت، حذفش پایه گذاری و قضیه فعلی ساماندهی شد. پس از آن سپاهان دو بازی بسیار حساب شده و موفق را در برابر الاتحاد عربستان به نمایش گذاشت و رقیبی را دو بار برد که طبق محاسبات اولیه قوی ترین تیم گروه به حساب می آمد، اما در عمل ثابت شد که آمادگی و قدرت گذشته را ندارد و آن کس که به قدرت اول گروه اول جام باشگاه های آسیا بدل شد، تیم کوروفچی ازبکستان بود. این تیم دونده و منظم ۴ بازی از ۵ مسابقه نخست خود را برده و صعودش را بدون نیاز به نتایج دور آخر قطعی کرده است، حال آن که تا همین مرحله برای هر یک از ۳ تیم دیگر گروه بیشتر از ۶ امتیاز منظور نشده است.

● کم دقتی و بد اقبالی

با این حال حتی در مسابقه نافرجام هفته پیش با الاتحاد سوریه نیز سپاهان در مقاطعی از دیدار کلاس برتر خود را به وضوح نشان داد و اگر از فرصت های گلزنی اش که برخاسته از این برتری میدانی بود، به درستی و به طور کامل سود می جست، می توانست آنجا هم پیروز شود و با بردن این دیدار، مسابقه آخرش را که اول خرداد ماه در برابر کوروفچی ازبکستان در تهران است، سرنوشت ساز کند و فتح آن دیدار با نتیجه ای قاطع برای صعود تیم اصفهانی کفایت می کرد.

اما هم فرصت های سپاهان به دلیل کم دقتی و بد اقبالی حمله وران این تیم و برخورد شوت هایشان به تیر دروازه به هدر رفت و هم داور نیز در برخی موارد آرایی را صادر و آفسایدهایی را اعلام کرد که نمی شد درباره صحت آن یقین داشت.

همان داور اردنی با گل اعلام کردن ضربه سر هادی عقیلی در حالی که توپ به تور نرسیده و حتی عبور کامل آن از خط دروازه نیز مورد قبول سوری های قرار نداشت، ثابت کرد که نظرش نسبت به نماینده ایران منفی نیست و آن واقعه عدم سوءنیت وی به تیم اصفهانی را به نمایش نهاد، اما اطمینانی در دست نیست که آرای او در مورد گل های مردود شده سپاهان ( به بهانه آفساید) صحیح بوده باشد.

در همان مقاطع یاران بنگر با رد و بدل کردن پاس های سریع و ایجاد فضای لازم برای خود کلاس برترشان را به طور کامل در زمین جاری ساختند و جوانانی مثل پاپی، حاج صفی و حمیدی به اضافه نفرات دیگری مانند لوینیان طوری مسلط و فنی بازی می کردند که تو گویی ۱۰ سال است در سطح اول قاره توپ می زنند.

● استفاده اکمل

این جوانان محصول سلایق و رویکردهای لوکابوناچیچ مربی کروات سپاهان در دوران پر بار کارش در اصفهان و میدان و شخصیتی است که او به آنها بخشید، اما آیا ویه را در استفاده اکمل از آنها به همین اندازه موفق بوده است؟ جواب این سوال تا حد زیادی به نتیجه نهایی سپاهان در مسابقات امسال لیگ داخلی هم مربوط می شود. اگر تیم اصفهانی بعد از تمامی این مسایل و رخدادها عنوان قهرمانی لیگ را تصاحب نکند و آن را به پرسپولیس یا صباباتری واگذار نماید، موفق شناختن مربی برزیلی اش بسیار دشوار خواهد بود ولی اگر سپاهان به این عنوان برسد آن گاه می توان حضور ویه را را ادامه ای بر تاثیرگذاری محسوس بوناچیچ تلقی کرد و بر آن مهر تایید زد.

● رعایت اصول

امروز سپاهان کم و بیش همان طور بازی می کند که در زمان بوناچیچ بازی می کرد، اما همان نیز برای این که سپاهان شاخص ترین تیم فعلی ایران به لحاظ اصول و روند بازی باشد، کفایت می کند. امروزه کمتر تیمی در ایران اصول فوق را طوری رعایت و اجرا می کند که سپاهان رعایت می کند و تغییر سریع از حالت دفاع به حمله و بالعکس چیزی است که از این تیم یک عامل دردسرساز بزرگ و همیشگی برای حریفان ساخته است.

با این وجود سپاهان باید به این بیاندیشد که تعویض بد موقع مربی اش و رویکرد دیرهنگام به ویه را که به هر حال اهدافش به کلی متفاوت با بوناچیچ است، سبب ساز مسایلی در این تیم شده و هر چند سپاهان کوشیده است روال سابق خود را حفظ کند و همان طور که قبلا گفتیم مثل گذشته بازی می کند، اما این بدان سبب است که ویه را فرصت(و همچنین دلیلی) برای تغییر روش های قبلی نیافته است.

آینده سپاهان با این جوانان درخشان است، هر چند افسوس بیداری دیرهنگام در پیکارهای امسال نیز که سبب شد باقی ماندن سپاهان در گردونه رقابت های آسیایی ممکن نشود، همچنان بر دل این تیم خواهد ماند و چیزی نیست که به آسان بتوان دلیلی موجه را بر آن یافت.



همچنین مشاهده کنید