جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

آلزایمر از ۲۷ سالگی


آلزایمر از ۲۷ سالگی

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در اوایل دهه سوم زندگی نام یا شماره تلفن برخی دوستان نزدیک را فراموش کرده و یا به خاطر نمی‌آورید که کلیدها را کجا گذاشته‌اید، تعجبی ندارد. …

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در اوایل دهه سوم زندگی نام یا شماره تلفن برخی دوستان نزدیک را فراموش کرده و یا به خاطر نمی‌آورید که کلیدها را کجا گذاشته‌اید، تعجبی ندارد. جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد توانایی‌های ذهنی و حافظه افراد از سن ۲۷ سالگی رو به زوال و تحلیل می‌رود. محققان دانشگاه ویرجینیا اوج عملکرد و فعالیت‌های ذهنی را ۲۲ سالگی می‌دانند و معتقدند پیدایش زمینه‌های ابتلا به آلزایمر و سایر اختلالات شناختی از اواخر دهه دوم زندگی آغاز می‌شود و تا سن ۶۰ سالگی ادامه پیدا خواهد کرد.

به عقیده محققان ابتلا به بیماری آلزایمر ویژه سالمندان نیست و زمینه ابتلا به آن از سنین جوانی آغاز می‌شود که افزایش مرگ سلول‌های مغزی در اثر افزایش سن علت تشدید علائم این بیماری است.

ایجاد اختلال در عملکرد ذهن و سلامت سلول‌های مغزی با سبک زندگی و نوع نگرش آنها به دنیای اطراف ارتباط مستقیم دارد.

محققان معتقدند، عملکرد ذهن از لحظه تولد تا دوره سالمندی وابسته به نوع زندگی، محرک‌های محیطی، شیوه برخورد والدین و مربیان آموزشی،‌ نوع تغذیه و سبک زندگی است.

تحقیقات نشان می‌دهد با انجام تمرینات ساده ذهنی نظیر حل جدول، به خاطر سپردن نام و شماره تلفن افراد به جای ثبت آنها در تلفن همراه یا دفترچه، برقراری ارتباطات معنادار میان کلمات به خاطر سپردن آنها، می‌توان از ابتلا به بیماری‌های شناختی پیشگیری کرد.

مطالعه و حتی دوخت و دوز یا بافتنی کردن از جمله تمرینات ذهنی است که در به تأخیر انداختن و جلوگیری از کاهش حافظه افراد نقش مهمی دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد، افرادی که از روابط اجتماعی بالایی برخوردار بوده و با محیط اطراف بیشتر در ارتباط هستند، کمتر به بیماری‌های شناختی و آلزایمر مبتلا می‌شوند.

انجام تمرینات ورزشی محدودیت سنی ندارد و به عقیده محققان، انجام آنها در سنین ۷۰ تا ۸۰ سالگی نیز در کاهش علائم ایجاد بیماری‌هایی نظیر آلزایمر مؤثر است.

انجام بازی‌های فکری، یادآوری خاطرات گذشته، مطالعه و آموزش در مدت زمان طولانی می‌تواند احتمال ابتلا به آلزایمر را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. از طرف دیگر نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، تماشا کردن تلویزیون بیش از هفت ساعت در شبانه‌روز احتمال ابتلا به بیماری‌های شناختی و آلزایمر را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

مریم بهریان



همچنین مشاهده کنید