یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چیدمان زمستانی


چیدمان زمستانی

همان طور که می دانید برای تغییر چیدمان لوازم دکوراسیون موجود در یک محیط, علاوه بر انگیزه هایی از جمله زیبایی شناسی و تنوع طلبی, عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارند که یکی از مهم ترین آنها فصل است

همان‌طور که می‌دانید برای تغییر چیدمان لوازم دکوراسیون موجود در یک محیط، علاوه بر انگیزه‌هایی از جمله زیبایی‌شناسی و تنوع‌طلبی، عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارند که یکی از مهم‌ترین آنها فصل است. در هر فصلی با توجه به شرایط آب و هوایی، نیازهای افراد و حتی نحوه زندگی‌شان نیز تغییر می‌کند. از طرف دیگر، در بعضی فصول سال برای مطبوع نگه داشتن دمای محیط و در نتیجه آسایش اهالی خانه، لاجرم باید از منابع گرمازا یا سرمازا استفاده کرد که کاربرد همین لوازم، خود می‌تواند عامل مهمی در تغییر چیدمان دکوراسیونی فضا باشد.

البته برای گرم کردن فضای داخل خانه دو نوع منبع متمرکز و غیرمتمرکز وجود دارد که انواع غیرمتمرکز آنها مانند؛ رادیاتورها، در تغییر چیدمان لوازم محیط نقش عمده‌ای ندارند و بیشتر در اتاق‌های خواب، به‌خصوص مربوط به بچه‌های کوچک؛ آن هم به جهت رعایت نکات ایمنی، سبب ایجاد تغییرات کوچکی مانند جابه‌جایی تختخواب می‌شود؛ در حالی که انواع متمرکز که شامل بخاری و شومینه و در راس آنها شومینه قرار دارد عوامل اصلی تغییرات عمده در محیط هستند. در واقع، شومینه در اغلب آپارتمان‌های امروزی منبع گرمازای کمکی محسوب می‌شود.

باید اشاره داشت در صورت کاربرد بخاری، آن هم از نوع زمینی در فضای خانه، لوازم باید با فاصله حدود یک متری از بخاری چیده شوند تا حرارت حاصل از آن به لوازم آسیب نرساند.

بنابراین با توجه به این‌که سرمای زمستانی به زودی آغاز می شود و در بعضی روزها منابع گرمازای غیرمتمرکز برای گرم کردن فضا کفایت نمی‌کنند، کاربرد تلفیقی این دو منبع (متمرکز و غیرمتمرکز) از این پس بیشتر خواهد شد. در این میان، متداول‌ترین روش‌های تلفیقی، به‌کارگیری سیستم رادیاتور در کلیه فضاهای خانه و کاربرد شومینه در اتاق نشیمن یا پذیرایی است که با توجه به روشن بودن رادیاتورها یا منابع غیرمتمرکزی مانند آن، زمان راه‌اندازی این منبع متمرکز (شومینه) و در نتیجه، ایجاد تغییرات چیدمانی متعاقب آن، فرا رسیده است.

البته در ساختمان‌هایی که شومینه وجود ندارد یا شومینه موجود در قسمت‌های سرد و مورد نیاز خانه ساخته نشده است، معمولا بخاری این نقش را ایفا می‌کند که اگرچه آن هم سبب ایجاد تغییراتی در نحوه چیدمان لوازم می‌شود ولی بیشتر آنها جنبه ایمنی دارد؛ به این معنا که در صورت کاربرد بخاری، آن هم از نوع زمینی در فضای خانه، لوازم باید با فاصله حدود یک متری از بخاری چیده شوند تا حرارت حاصل از آن به لوازم آسیب نرساند.

در ضمن، اغلب بخاری‌های معمولی نیز به صورتی نیست که مرکز توجه بوده و در نتیجه چیدمان به سمت آن انجام گیرد؛ در حالی که اغلب شومینه‌ها چنین خصوصیتی را دارد و اساسا شومینه عنصری دکوراسیونی و کاربردی در ساختمان به حساب می‌آید و ساختارش هم به گونه‌ای نیست که این قبیل نگرانی‌های امنیتی را به همراه داشته باشد. در نتیجه آن را به عنوان منبع کمکی برای استفاده از گرمای حاصل از آتش و لذت بردن از ظاهر زیبای این آتشدان روشن می‌کنند.

تصور کنید پس از پشت سر گذاشتن یک روز سرد و پر از کار و فعالیت، به خانه برگشته و روی مبلی راحت در مقابل شومینه بنشینید و همزمان با قطار کردن رقص شعله‌های آتش به مصاحبت با دیگر اهالی خانه بپردازید. چه لذت وصف‌ناشدنی‌ خواهد داشت؟! این از جمله مزایای منابع گرمازای متمرکز، به‌خصوص شومینه است که در قدیم این نقش را کرسی ایفا می‌کرد. از طرف دیگر، این روزها کارخانه‌های تولید بخاری نیز دست به ابتکاراتی زده‌اند و بخاری‌هایی زیبا و فانتزی‌ با ظاهری شبیه شومینه تولید کرده‌اند که می‌‌توانند مرکز توجه تغییرات چیدمانی شوند.

بنابراین اگر به جای شومینه در خانه‌تان بخاری‌ با ترکیب متفاوت و زیبا قرار دارد، چیدمان‌های پیشنهادی زیر برای محیط مورد نظر شما نیز می‌توانند کاربردی باشند. در زیر پیشنهادهای مختلفی با هدف بهره‌مندی هر چه بیشتر از گرما و همچنین نمای زیبای شعله‌های آتش ارایه شده است.

● دکوراسیون خانه‌های کوچک

استفاده از نکات زیر برای تبدیل کردن آپارتمان یا خانه کوچک شما به یک مکان مجلل، زیبا و جادار موثر است چون که خیلی از زوج‌های جوان اکنون در خانه‌های کوچک زندگی می‌کنند. حال راهکارهای زیر را بخوانید:

۱) بزرگ‌ترین مبل خود را جلوی بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین دیوار قرار دهید و قسمت مرکزی را کاملا قابل دید بگذارید.

۲) به جای کاناپه بزرگ و یک ست جاگیر، یک ست مبلمان کوچک با طراحی باز خریداری کنید تا هر وقت که خواستید، به راحتی چیدمان آن را براساس راحتی و علایق خود تغییر دهید.

۳) چراغ‌هایی که در سقف قرار داده می‌‌شوند، نباید طوری باشند که ارتفاع اتاق را کم کنند.

۴) روشن‌تر بودن سقف، نسبت به دیوارها و مبلمان باعث روشن‌تر و دلبازتر شدن اتاق می‌‌شود.

۵) نور سفید و ملایم که به طور مساوی سراسر اتاق را عادلانه روشن کرده باشد، باعث بزرگ‌تر نشان دادن اتاق می‌‌شود.

۶) استفاده از تک‌رنگ‌های ملایم، اتاق را بزرگ‌تر نمایش می‌‌دهد.

۷) از آیینه‌ها، سطوح صاف و درخشنده که هرچه بیشتر نور را منعکس کنند و اتاق را بزرگتر و روشن‌تر نشان دهند، استفاده کنید.

۸) از نقش‌ها و طرح‌های کوچک‌تر برای دیوارها و اسباب‌های بزرگ استفاده کنید.

۹) یکی از راه‌های بزرگ جلوه دادن یا ایجاد فضا در خانه کوچک، استفاده از وسایل کوچک است. مثلا استفاده از تلویزیون‌های LCD و نصب آن به دیوار می‌‌تواند به باز کردن فضا مخصوصا در خانه‌هایی که سقف‌شان کوتاه است، کمک کند.

مهدی حسینی



همچنین مشاهده کنید