شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

برای پیشگیری از مسمومیت در سفر چه باید کرد؟


برای پیشگیری از مسمومیت در سفر چه باید کرد؟

۱) هیچگاه در داخل اتومبیل با موتور روشن در مدت هر چند کوتاه نخوابید . این کار سبب بروز مسمومیت کشنده با منواکسیدکربن خواهد شد .
۲) از روشن کردن گاز پیک نیکی در داخل چادر و یا اتومبیل …

۱) هیچگاه در داخل اتومبیل با موتور روشن در مدت هر چند کوتاه نخوابید . این کار سبب بروز مسمومیت کشنده با منواکسیدکربن خواهد شد .

۲) از روشن کردن گاز پیک نیکی در داخل چادر و یا اتومبیل و یا در محیط دربسته ی دیگری به منظور تأمین گرما ، جداً خودداری نمائید .

۳) در طی سفر برای حمل مواد غذائی فاسد شدنی ، از یخدان مناسب استفاده کنید .

۴) غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند . با وجود اینکه اکثر مسمومیت های غذایی معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف می شوند ، اما برخی از آنها می توانند کشنده باشند .

۵) رعایت ایمنی غذائی مانع بروز مسمومیت غذائی می شود . ضمن سفر از حمل گوشت خام و تخم مرغ خام و فرآورده های لبنی با ماندگاری کوتاه خودداری نمائید ، چرا که سریعاً فاسد می شوند .

۶) از خرید قوطی های کنسرو دارای برآمدگی ،‌ فرورفتگی و یا نشتی خودداری کنید و مطمئن شوید که درپوش آنها شکسته نشده باشد .

۷) اگر فرآورده های غذائی ظاهر یا بوی ناخوشایندی داشت به هیچ عنوان آن را نچشید .

۸) هرگز غذاهای پخته شده را بیشتر از ۲ ساعت ( اگر هوای اتاق گرم باشد ، بیشتر از یک ساعت )‌ در دمای محیط رها نکنید . برای دوباره گرم کردن غذاها باقیمانده آنها را تا ۷۴ درجه سانتی گراد گرما دهید و همچنین غذاهایی را که بیش از ۳ روز باقیمانده اند را مصرف نکنید .

۹) همیشه قبل از آماده کردن یا خوردن غذاها دستهایتان را با صابون بشوئید . نوعی از اسهال میکروبی درطی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است .

۱۰) بخاطر داشته باشید دستهایتان را بعد از استفاده از سرویس های بهداشتی ، برداشتن گوشت خام ، سیگار کشیدن ، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله ها حتماً بشوئید .

۱۱) در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت ابتدا آن را به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمائید .

۱۲) از مصرف غذا در اماکن فاقد کارت بهداشتی در طول مسیر خودداری کنید .

۱۳) مواد غذائی را در ظروف دربسته نگهداری کنید .

علائم و نشانه های برخی از مسمومیت های غذائی با تأخیر ظاهر می شود یعنی ممکن است ۱۲تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده علائم در فرد مسموم بروز کند . علائم و نشانه های این مسمومیت ها شامل سردرد ، تب ، خستگی ، تهوع و استفراغ و اسهال آبکی شدید ، کم شدن آب بدن ، ضعف و شکم درد می باشد .



همچنین مشاهده کنید