چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

ظهور قدرت جدید در آسیا


ظهور قدرت جدید در آسیا

رقابت های جایزه بزرگ دوومیدانی آسیا از روز سی ویكم خردادماه در بانكوك آغاز شد تا دوندگان برتر برای كسب سهمیه المپیك به مصاف یكدیگر بروند

● در پی موفقیت‌های پی در پی دوندگان در عرصه‌های برون‌مرزی

رقابت‌های جایزه بزرگ دوومیدانی آسیا از روز سی‌ویكم خردادماه در بانكوك آغاز شد تا دوندگان برتر برای كسب سهمیه المپیك به مصاف یكدیگر بروند.

در اولین مرحله كه به میزبانی كشور تایلند بود دوندگان با كسب دو مدال طلا و یك مقام چهارم و ششمی به كار خود خاتمه دادند. عباس صمیمی به همراه سجاد مرادی در ماده‌های پرتاب دیسك و دو ۱۵۰۰ متر با كسب مدال‌های طلا اقتدار و آمادگی خویش را برای حضور در میادین مختلف به رخ حریفان كشیدند.

در دومین مرحله از این پیكارها كه در گوهاتی هندوستان آغاز شد دوومیدانی‌كاران با شرایط نه چندان مناسب به پیكار با یكدیگر رفتند.

قبل از شروع مسابقات انفجار بمبی در نزدیكی ورزشگاه بر روحیه و تمركز ورزشكاران تأثیر نامطلوبی گذاشت اما با تمامی این شرایط این دوندگان ایرانی بودند كه باز هم مدال‌های طلا را برای خود كسب كردند.

بنا بر گفته مسوولان ستاد تداركاتی بازی‌های آسیایی سجاد مرادی به همراه عباس صمیمی به عنوان ركوردداران این دور از پیكارها شناخته شدند.

در سومین مرحله نیز كه در پونای هندوستان برگزار شد باز هم ورزشكاران ایرانی بودند كه مدال‌های طلای رقابت‌های جایزه بزرگ آسیا را صید كردند. صمیمی در ششمین پرتاب خود به میزان ۶۱ متر و ۸۶ سانتیمتر صدرنشین شد و سجاد مرادی در ۱۵۰۰ متر و مجموع سه مرحله با زمان ۳ دقیقه و ۴۱ ثانیه و ۱۴ صدم ثانیه گردن‌آویز را به خود اختصاص داد.

رضا بوعذار كه در دو مرحله نخست عنوان چهارمی دو ۴۰۰ متر را كسب كرده بود در آخرین مرحله نشان نقره را بر گردن آویخت و غلامرضا كریمی نیز در دو ۴۰۰ متر با مانع به عنوان پنجمی رسید.

در این مسابقات ۱۰۵ دونده(۵۵ ورزشكار زن و ۹۵ دونده مرد) در قالب ۲۰ تیم به رقابت با یكدیگر پرداختند و این در حالی بود كه در هر مرحله درخشش از آن ایرانیان بود.

خوشبختانه دوران راكد بودن نتیجه‌گیری صمیمی به پایان رسیده و به گفته مسوولان اگر همین روند ادامه‌دار باشد مطمئنا وی نیز در پكن دیسك‌های خود را در هوا به چرخش در خواهد آورد.

سجاد مرادی كه در این بازی‌ها ركورد ۱۵۰۰ متر را پس از ۱۵ سال به نام خود به ثبت رساند نیز توانایی خود را در حالی به معرض نمایش گذاشت كه اعضای ورزش كشور این روند را فوق‌العاده ارزیابی كرده و امیدوار هستند تا این جریان ادامه‌دار باشد.

رضا بوعذار كه در دو مرحله نخست نتایج متوسطی را كسب كرده بود در مرحله آخر با كسب جایگاه دومی استارت موفقیت خود را زد تا همچنان در ایران ركورددار دو ۴۰۰ متر باشد.

غلامرضا كریمی نیز در دو ۴۰۰ متر با مانع طی دو مرحله با كسب جایگاه ششمی و در مرحله آخر با به دست آوردن عنوان پنجمی كارنامه خوبی از خود در این دوره از پیكارها به جای گذاشت.

نتایج فوق نشان از روند رو به رشد دوندگان می‌دهد اما آن طور كه مسوولان پیش‌بینی می‌كردند در بعضی از مواد نتایج راضی‌كننده نبوده است.

همزمان با برگزاری مسابقات فوق‌، رقابت‌های دوومیدانی جهانی به میزبانی فرانسه برگزار شد.

حضور جوانان، نوجوانان و بزرگسالان در پیكارهای گوناگون و كسب سكوهای برتر نشان‌دهنده رشد چشمگیر این رشته در ایران بوده و این امر نشان از حمایت و برنامه‌ریزی دارد.

عیدی علیجانی نایب رئیس فدراسیون دوومیدانی در خصوص نتایج كسب شده توسط ورزشكاران گفت: نتایج كلی ورزشكاران خیلی خوب بود. طی ۱۰ روز ۳ بار مسابقه دادن و كسب سكوهای اولی عملكردی است كه فوق‌العاده می‌باشد.

صمیمی با پرتاب‌های خود دوباره به دوران اوج برگشته و ما را به آینده امیدوارتر كرده است همچنین مرادی با ركوردی كه به ثبت رساند نشان داد كه باید بر توانایی‌های وی تكیه كرد.

بوعذار نیز با دویدن در زمان ۴۶ ثانیه و ۶۰ صدم‌ثانیه در مرحله آخر خوب كار كرد و كریمی نیز زمان‌های مطلوبی را به ثبت رساند.

وی در ادامه خاطر نشان كرد: در طول یك سال گذشته خوشبختانه فدراسیون با كادر جدید به دنبال برنامه‌های سازنده، زمینه این گونه موفقیت‌ها را فراهم كرده است.

در واقع برنامه‌ها و اجرای آن با حمایت‌های تأثیرگذار كمیته ملی المپیك و سازمان تربیت بدنی باعث شده كه ورزش پایه نیز رشد صعودی خود را طی كند از این رو حمایت بیش از حد رسانه‌ها نیز باعث می‌شود تا رشته دو و میدانی همگانی شده كه نتیجه همگانی شدن آن بروز استعدادهای برتر است.

نایب رئیس فدراسیون دوومیدانی در ادامه اذعان داشت: اگر روی ارزش‌های پایه سرمایه‌گذاری شود مطمئنا آینده این رشته تأمین خواهد شد كه در نهایت شاهد كسب امتیازات مطلوب از دوندگان خواهیم بود.

با توجه به توزیع ۱۴۷ مدال در بازی‌های المپیك در رشته دوومیدانی باید برنامه‌های خود را به طوری تنظیم كه شاهد موفقیت بود كه این امر تنها مستلزم بودجه، حمایت‌های معنوی و حضور مربیان برتر در كنار اهداف المپیكی می‌باشد.

علیجانی گفت: دوومیدانی در چند سال گذشته رشد فوق‌العاده‌ای را پیش روی خود داشته و این رشد با گذشت زمان و صبر به دست آمده و امیدوار هستیم با حمایت‌هایی كه تاكنون وجود داشت به اهداف بلندبالای خود كه همانا موفقیت در تیم‌های ملی دوومیدانی می‌باشد برسیم.

آن طور كه سومین فدراسیون دوومیدانی در خصوص حمایت و پشتوانه‌سازی با وجود برنامه‌هایی كه دارند به بررسی پرداخته‌اند در آینده باید در انتظار رشد بی‌نظیر این ورزش پایه بود.

هم اكنون در برخی از مواد دوومیدانی دوندگان ایرانی از آسیا نیز فراتر رفته و اگر این جریان ادامه‌دار باشد مطمئنا ورزش كشور دچار شگفتی خواهد شد.

بی‌شك حمایت‌های ویژه مادی و معنوی در این بخش می‌تواند نتیجه فوق‌العاده‌ای را در بر داشته باشد كه باز هم مانند همیشه مسوولان خواهان پشتیبانی از سوی سازمان تربیت بدنی و كمیته ملی المپیك هستند.



همچنین مشاهده کنید