یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
بازار كساد ملی پوشان ایران بعد از جام جهانی
قبل از شروع جام جهانی و در شرایطی كه ستاره های تیم ملی خودشان را برای رفتن به آلمان آماده می كردند، این طرف و آن طرف بازار پیشنهادهای كوچك و بزرگ داغ داغ بود. چه از طرف باشگاه های داخلی كه با واسطه پیغام پسغام می فرستادند و چه منیجرهایی كه با اشاره به حوزه كاری فعالیت شان در اروپا و یا حداقل امارات حتی با سفر به سوئیس در حین اردوی دو هفته ای تیم ملی به دنبال گرفتن قرارداد رسمی برای شروع مذاكرات بودند.
اما جواب ها از سوی بازیكنانی كه قرار بود به واسطه حضور در جام جهانی با افزایش قیمت چند برابری در قرارداد ها مواجه شوند، قابل پیش بینی به نظر می رسید. وقتی از آنها درباره فصل بعد و تیم جدید می پرسیدی، نگاهی حق به جانب می كردند و می گفتند: «تا بعد از جام جهانی صبر می كنم. بعد تصمیم می گیرم. باید ببینم از اروپا پیشنهاد می رسد یا نه؟»
این حكایت حداقل برای پانزده نفر از شاخ شمشادهای تیم ملی صادق بود، هر چند كه طرفدار ها نیز ترجیح می دادند بدون توجه به پیشنهادهای رسیده، به توصیه مدیر برنامه ها تا آخر جا م جهانی صبر پیشه كنند.
اما درباره اوضاع و احوال فعلی و با احتساب تجربه یك جام جهانی برای اصلی ها و ذخیره ها شرایط خیلی هم راضی كننده نیست. از جمع همه آن پیشنهادهای خارجی و دلال های پركار دوروبر تیم ملی آنچه باقی مانده گمانه زنی و احتمالات درباره قطعی شدن حداكثر دو سه قرارداد جدید برای ایرانی ها است.نكته ای كه به گفته یك كارگزار ایرانی الاصل فوتبال در انگلیس بعید است دست آخر پایانی خوش به همراه داشته باشد. نكته جالب تر البته اینجا است كه ستاره فصل نقل و انتقالات در فاصله دو سه هفته ای تا اتمام مهلت اعلام شده نیكبختی است كه حتی به جای ستار زارع مصدوم نیز نتوانست به آلمان برود.
۱- ابراهیم میرزاپور: كارنامه متوسط او اگرچه پس از بازی دوم با پرتغال اسمش را از لیست مقصرین باخت تیم ملی كنار گذاشت اما به هر حال نمی توان او را با شماره یك دو سه سال قبل مقایسه كرد. فعلاً خبری از باشگاه های داخلی نیست و پرسپولیس هم كه زمانی مشتری او بود با چرخش به سمت مهدی واعظی تنها پیشنهاد موجود را به یك تیم پرتغالی محدود كرده. ناسیونال مادورا كه از قرار معلوم سال قبل پنجم لیگ شده و برای رسیدن به جام یوفا باید از اینترتوتو كارش را شروع كند، طبق شایعات رسیده خواستار استخدام یك گلر ایرانی است. اتفاقی كه در كل تاریخ فوتبال ایران فقط دو بار ختم به خیر شده، میرزاپور اوایل هفته بعد به پرتغال می رود.
۲- مهدی مهدوی كیا: مهدی یك فصل دیگر با هامبورگ قرارداد دارد و این یعنی اینكه او هیچ جا نمی رود. به نظر می رسد هامبورگ قبل از به پایان رسیدن قرارداد مهدوی كیا یك قرارداد حداقل دو سه ساله جدید پیش رویش بگذارد.
۳- سهراب بختیاری زاده: زننده یكی از دو گل ایران در جام جهانی مدافع با كلاسی است كه برخلاف پیش بینی های اولیه هنوز در بازار نقل و انتقالات گل نكرده. درباره سهراب كه در زمان حضور تیم ملی در آلمان حتی رفتنش به یك تیم اسپانیایی هم سر زبان ها افتاد تا این لحظه خبر جدیدی به گوش نرسیده. سهراب ثابت كرده كه در خلوت كارش را بهتر جلو می برد.
۴- یحیی گل محمدی: احتمال تمدید قراردادش با صباباتری كم نیست، اگرچه یحیی پس از خداحافظی با فوتبال ملی و در پایان عمر فوتبالی اش، به هیچ وجه شانسی برای حضور در فهرست پرطرفدارها ندارد. از یحیی یك خبر دیگر هم داشتیم و آن اینكه باشگاه گالكسی لس آنجلس مثل علی دایی خبر به خدمت گرفتن گل محمدی را نیز تكذیب كرد.
۵- رحمان رضایی: به طور واضح مشخص است كه همه چیز به سقوط مسینا به دسته پایین تر بستگی دارد. اگر دادگاه تشكیل شده در ایتالیا چهار تیم متهم به تبانی را مقصر بشناسد و البته به خاطر تخلفات بیشتر یوونتوس آنها را راهی دسته دوم كند، رحمان باز هم در این تیم ماندنی خواهد شد. یك تیم لیگ برتری انگلیس نیز از هفته قبل مذاكرات را برای جذب رحمان شروع كرده.
۶- جواد نكونام: در دو راهی استقلال، هرتابرلین حدس زدن اسم تیم جدید نكونام كار سختی نیست. نكونام كه در زمره پرامیدها برای لژیونر شدن قرار داشت و گفته می شد پس از جام جهانی یكی از ترانسفرهای مهم چندساله اخیر را رقم می زند، با نمایش نه چندان قابل توجه حتی رفتنش به هرتا را نیز تحت تاثیر قرار داده. با این وجود اگر مذاكرات دوروبری های استقلال با او به نتیجه برسد، بی بروبرگرد عنوان آس ترین نقل و انتقال فصل به نكونام تعلق خواهد گرفت.
۷- فریدون زندی: از معدود خوب های تیم ملی می تواند به اتكای بازی در جام جهانی امسال نیز مثل اوایل فصل قبل كایزرسلاترن كه با شماره ده به هواداران معرفی شد، انتظار یك فصل درخشان را بكشد. اگر این آرزو هم برآورده نشد، اخبار فریدون را از بوندس لیگای دو باید دنبال كنیم.
۸- علی كریمی: تمدید قراردادش با بایرن مونیخ قبل از جام جهانی این حسن را دارد كه كسی گوشش به حرف هایی كه این روزها درباره اش می گویند، بدهكار نباشد. البته این وسط كریمی یك مسئولیت مهم دارد و آن جبران مافات و بدبیاری های جام جهانی با نمایش قابل قبول در بایرن فصل جدید است. شماره هشت محبوب تنها در این صورت است كه مثل سابق در بورس قرار خواهد گرفت.
۹- وحید هاشمیان: نویرورر مربی هانوفر درباره عملكرد هاشمیان گفته وحید فقط بدشانسی آورده وگرنه می توانست با پاس های همبازی هایش تیمش را تا رسیدن به مرحله دوم همراهی كند. برای هاشمیان كه دو فصل بد را پشت سر گذاشته، دعا كنید.
۱۰-علی دایی: بعد از تكذیب گالكسی، پاس هم استخدام كاپیتان سابق تیم ملی را رد كرد. اگرچه دایی به واسطه ارتباطات پشت پرده بعید است بدون تیم بماند، اما واقعیت اینجا است كه هیچ تیمی رغبتی برای خرید دایی ندارد. تیمی كه دایی را داشته باشد، باید در انتظار فصل پرحاشیه ای باشد.
۱۱- رسول خطیبی: می گفتند از تنه ریف اسپانیا پیشنهاد دارد، اما دست آخر به شارجه امارات رفت. رسول كه از قراردادش با شارجه راضی است در جالب ترین اظهارنظرش گفته اینجا راه پیشرفت بیشتر باز است.
۱۲- حسن رودباریان: كاپیتان پاس كجا برود بهتر از خود پاس؟ حسن فصل بعد هم در پاس می ماند تا شاید بالاخره خودش را به نزدیكی شماره یك تیم ملی برساند.
۱۳- حسین كعبی: باز هم بحث رفتن به انگلیس داغ شده. از طرف دیگر استقلال برای عقب نماندن از پرسپولیس پشت سر هم حرف كعبی را پیش می كشد. بعضی ها هم می گویند مقصد بعدی یك تیم آ لمانی است پس چاره ای نیست، یك هفته دیگر دندان روی جگر بگذارید.
۱۴- آندرانیك تیموریان: آنقدر این روزها زنگ خور موبایلش بالا رفته كه مجبور شود به تلفن ها جواب ندهد. آندو كه در بین این همه پیشنهاد اغواكننده گرفتار شده، دوست دارد همه را ذوق زده كند. منتظر باشید.
۱۵- آرش برهانی: آرش قبل از رفتن به آلمان با النصر قرارداد بست تا احیاناً با حضور كوتاه در جام جهانی شرایطش به خطر نیفتد.
۱۶- رضا عنایتی: همان طور كه قبلاً هم گفته بود از استقلال می رود. مقصد امارات است هر چند كه عنایتی كمی صبر كرد تا شاید با حضور احتمالی در تركیب تیم ملی مشتری دست به نقد اروپایی هم پیدا كند.
۱۷- جواد كاظمیان: روزنامه ارگان باشگاه پرسپولیس دیروز نوشته بود كه استقلالی ها در تب ملاقات پنج دقیقه ای با كاظمیان می سوزند. با جمیع جهات و به رغم تلاش استقلالی ها، كاظمیان كه بیشترین طلب را از باشگاه دارد، همچنان پرسپولیسی باقی خواهد ماند.
۱۸- محرم نویدكیا: لابی یكی از منیجرهای مقیم آلمان برای دعوت محرم به تیم ملی پس از مصدومیت زارع، ره به جایی نبرد. محرم قراردادش را برای دو سال دیگر با سپاهان تمدید كرده.
۱۹- امیر حسین صادقی: خودش ادعا كرده كه یك تیم سوئیسی مشتری او بوده اما به عشق قلعه نویی و استقلال به آنها جواب رد داده، به هر ترتیب او فصل ۸۶-۸۵ هم یكی از مدافعان استقلال خواهد بود. در این مورد شك نداشته باشید.
۲۰- محمد نصرتی: می گویند یك پیشنهاد وسوسه انگیز از استقلال اهواز دارد، اما شنیده می شود كه پاسی ها به هیچ عنوان نمی خواهند او را از دست بدهند. این یعنی، آنها اگر می خواهند مدافع چپ تیم ملی را در جام جهانی حفظ كنند باید دست به جیب شوند و پول خوبی به او بدهند. بالاخره نصرتی در جام جهانی بازی كرده و همین قیمتش را بالا برده. حالا هم به نظر نمی رسد كه پاسی ها به خاطر پول نصرتی را از دست بدهند و این یعنی، استقلال اهواز باید به دنبال یك مدافع دیگر باشد.
۲۱- مهرزاد معدنچی: احتمال اینكه معدنچی را در تیم دیگری غیر از پرسپولیس ببینیم بسیار كم است. البته با آمدن نیكبخت به پرسپولیس چپ این تیم حسابی پر شده و اگر یك پیشنهاد خارجی خوب برای معدنچی به باشگاه پرسپولیس برسد، انصاری فرد به طور جدی روی آن فكر می كند. از آنجا كه معدنچی در هر سه بازی ایران در جام جهانی به میدان رفته شاید خبرهایی شود هرچند كه احتمالش كم است و او در پرسپولیس ماندگار است.
۲۲- وحید طالب لو: فصل گذشته او آنقدر در استقلال خوش درخشید كه مدیران باشگاه به هیچ وجه به از دست دادن او رضایت نمی دهند. می گویند فردای روزی كه تیم ملی به تهران آمده، به امیر قلعه نویی تلفن كرده و از او پرسیده كه تمرینات استقلال از كی شروع می شود. این نشان می دهد كه وحید از چه انگیزه ای برای تمرین كردن و درخشش در رقابت های فصل آینده لیگ برتر برخوردار است. باید به این هم اشاره كنیم كه به عقیده خیلی ها، حالا وقت خوبی است برای اینكه پیراهن شماره یك ملی را به طالب لو بدهیم و او را برای رقابت های چهار سال بعد جام جهانی آماده كنیم. البته اول باید ببینیم كه او فصل آینده با پیراهن شماره یك استقلال چه می كند.
۲۳- مسعود شجاعی: هافبك خوش تكنیك سایپا مشتری های زیادی دارد. البته شجاعی یك سال دیگر با سایپا قرارداد دارد و بعید است كه سایپایی ها حاضر شوند ستاره تیم شان را به تیم دیگری واگذار كنند. با این حال در بازار نقل و انتقالات اتفاق غیرممكن وجود ندارد و اگر شجاعی را در استقلال دیدید تعجب نكنید. دوطرف به هم علاقه مندند.
صدرا مهرابی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست