سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
کاغذ روی پنیر را دور نیندازید
آیا این پنیرهای کم نمکی که این روزها در بازار عرضه میشود واقعا مضرات نمک طعام را ندارد؟ این که برخی پنیر را در آب میاندازند تا نمکش زدوده شود، کار درستی است؟ آبی که درون پنیرهای آبدار وجود دارد آب نمک است یا آب خود پنیر؟ اگر آب نمک پنیر را دور بریزیم پنیر کپک نمیزند؟ پنیرهای خشک در مقایسه با انوع آبدار، نمک کمتری دارد؟ بهترین میزان نمک افزوده شده به پنیر چه مقدار باشد بهتر است؟
پنیر کمنمکی که چند سالی است در قفسه فرآوردههای لبنی به چشم میخورد، پنیری نیست که حاوی سدیم (ماده موثره نمک) نباشد. تقریبا ۵۰ درصد شوری این محصول از کلرید سدیم (نمک طعام) و مابقی با کلرید پتاسیم جایگزین شده است. پتاسیم همچون سدیم طعم شوری دارد، اما اگر مصرف آن بیش از حد معین باشد سبب تلخ شدن محصول میشود بنابراین بیماران با فشار خون بالا و افراد دچار نارساییهای قلبی ـ عروقی با نظر پزشک از این محصول استفاده کنند و مبتلایان به نارساییهای کلیوی بدانند که چون دفع پتاسیم همچون سدیم از طریق کلیهها انجام میشود، احتمال بروز اختلالاتی در عملکرد کلیه این بیماران وجود دارد.
آب نمک پنیر را دور بریزید
یکی از تصورات اشتباهی که برخی خانوادهها در مورد پنیرهای آبدار میکنند این است که این محصول حاوی آب خود پنیر است و در نتیجه برای دریافت پروتئین و مواد مغذی بیشتر آن را همراه پنیر مصرف میکنند، اما باید بدانید اغلب پنیرهای آبدار موجود در بازار در آب نمک غوطهور میشود و این محلول هیچ خاصیت و خواص تغذیهای ندارد و بهتر است برای دریافت کمتر نمک آب پنیر دور ریخته شود، اما پرسشی که اینجا مطرح میشود این که اگر آب نمک پنیر را دور بریزیم محصول زودتر از تاریخ انقضا دچار فساد و کپکزدگی نمیشود؟ خیر.
پنیرهای آبدار بستهبندی شده طی تاریخ مصرفشان بدون حضور آب نمک نیز ماندگاری مطلوبی دارند که البته برای جلوگیری از خشکشدن سطح محصول و پیشگیری از ورود موجودات میکروسکوپی بهتر است همان کاغذ سفیدرنگی که بر سطح اغلب پنیرهای قالبی بستهبندی شده قرار گرفته و آغشته به نوعی مواد ضدکپک است، پس از هر بار مصرف، بر سطح پنیر گذاشته شود. این را هم بدانید اگر از تاریخ انقضای پنیر بگذرد چه درون آبنمک باشد و چه نباشد با فساد و رشد گونهای قارچ بر سطح پنیر روبهرو خواهید شد.
پنیر را در آب غوطهور نکنید
برخی از بیماران فشار خونی و کلیوی بر این باورند که اگر پنیر شور را در آب بیندازند یا با آب داغ شستوشو دهند نمکش زدوده میشود، اما این یک باور علمی نیست. وقتی پنیر را در آب غوطهور میکنیم علاوه بر نمک، پروتئینها و ویتامینهای محلول در آب نیز از محصول خارج و از ارزش تغذیهای آن کاسته میشود و گاهی نیز با گذشت مدت زمانی طولانی هنوز از میزان شوری قسمت مرکزی پنیر کاسته نشده است.
لازم است بدانید پنیرهای موجود در بازار از ۰.۵ تا ۶ در صد نمک تهیه میشوند و بهتر است پنیر روزانه را از انواع پنیرهای کم نمک ۰.۵ تا ۱ درصد که در جدول تغذیهای روی بستهبندی محصول درج شده است، انتخاب کنید و این را بدانید پنیرهای سنتی و لیقوان و تبریز که اغلب در آب نمک غوطهورند در مقایسه با انواع پنیرهای خشک درصد نمک بیشتری را به خود جذب میکنند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
آمریکا ایران مجلس شورای اسلامی خلیج فارس مجلس دولت سیزدهم دولت بودجه حجاب شورای نگهبان مجلس یازدهم محمدباقر قالیباف
سیل هواشناسی قتل تهران شهرداری تهران فضای مجازی شورای شهر تهران شورای شهر سلامت پلیس وزارت بهداشت سازمان هواشناسی
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو ایران خودرو سایپا دلار بازار خودرو بانک مرکزی قیمت طلا مالیات تورم مسکن
تلویزیون سینمای ایران فرانسه سریال رسانه سینما تئاتر فیلم رسانه ملی موسیقی بازیگر سریال پایتخت
ناسا سازمان سنجش
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه جنگ غزه عربستان حماس روسیه نوار غزه اوکراین ترکیه عراق
فوتبال استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال وحید شمسایی بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
هوش مصنوعی تبلیغات اپل خودرو برقی همراه اول آیفون گوگل روزنامه سامسونگ ایرانسل
داروخانه سازمان غذا و دارو خواب کاهش وزن مشروبات الکلی دیابت پرستار سلامت روان بارداری دندانپزشکی هندوانه