سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
آسیبهای کشاورزی
بدون شک هر غذایی که میخوریم دسترنج کشاورزانی است که برای تهیه مواد اولیه زحمت کشیدهاند. شاید این کلیشهایترین جمله درباره شغل کشاورزی باشد، اما واقعیت دارد. بد نیست بدانید شغل کشاورزی بعد از کار در معادن و صنایع راه و ساختمان سومین شغل پر مخاطره دنیا محسوب میشود؛ بنابراین نمیتوان آسیبهای این شغل را نادیده گرفت.
صنعت کشاورزی در مقایسه با گذشته تغییر زیادی داشته و این تغییرات بهداشت و ایمنی کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است، اما هنوز هم استفاده از سموم در مزارع کشاورزی ایران رواج بالایی دارد و این موضوع باعث بروز مسمومیت های حاد و مزمن در کشاورزان می شود.
آفت کش ها بلای جان کشاورزان
در صورت مواجهه کشاورزان با سموم و آفت کش ها تحت شرایط کنترل نشده و بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی (ماسک، دستکش و...) عوارضی ایجاد خواهد شد که با سردرد، التهاب پوست و چشم، خستگی، علائم ریوی و شبه آنفلوآنزا و علائم گوارشی به همراه تهوع و استفراغ بروز می کند و در صورتی که میزان مواجهه بالا باشد، می تواند به بروز تشنج، زایمان زودرس، سقط جنین و تولد نوزادان ناقص و حتی ناباروری منجر شود؛ بنابراین همه کشاورزان در تماس با آفت کش ها باید نکات ایمنی را رعایت کنند تا دچار این عوارض خطرناک نشوند.
خطر بیماری های ریوی
به گفته متخصصان، کشاورزان با طیف وسیعی از آلودگی های محیطی مواجهند که از طریق دستگاه تنفس وارد بدن شده و عوارض زیادی را ایجاد می کند. به عنوان مثال گرد و غبار موجود در هوا شامل گرده گیاهان، موی حیوانات، قارچ ها، باکتری ها، آفت کش ها، مدفوع حیوانات و حشرات علاوه بر مشکلات پوستی می تواند باعث بروز تنگی نفس، سرفه و التهاب غشای مخاطی چشم، بینی و گلو در کشاورزان شود.
از طرفی مواجهه با گرد و غبارهای غیرآلی (منشاء گرد و غبار غیر آلی عمدتا خاک و با دلایل ناشناخته است) نیز در کشاورزان اثرات نامطلوبی روی ریه خواهد داشت و این خطر بویژه در مناطقی که آب و هوای خشک دارند، بیشتر دیده می شود. در این بین پایش افراد از نظر بروز علائم ریوی و استفاده از وسایل حفاظت تنفسی مثل ماسک های استاندارد بهترین روش پیشگیری به حساب می آید.
از سرطان پوست تا آسیب های اسکلتی
به گفته متخصصان، سرطان پوست مشکل شایعی است که سلامت کشاورزان را به خطر می اندازد؛ چرا که این افراد ساعت های زیادی را زیر نور خورشید مشغول به کار هستند و درصد بسیار کمی از آنها از کرم ضدآفتاب، کلاه و لباس های پوشیده برای حفاظت از پوست در مقابل آفتاب استفاده می کنند.
از طرف دیگر، مشکلات اسکلتی عضلانی در بین کشاورزان شیوع زیادی دارد، زیرا آنها مجبورند ساعت ها در یک حالت فیزیکی مثلا ایستاده، نشسته یا خمیده کار کنند و همین موضوع باعث بروز کمردرد، گردن درد و دردهای مزمن در ناحیه دست و پا می شود.
همچنین واریس و آرتروز از جمله بیماری هایی است که کشاورزان بالای ۳۵ سال را هدف قرار می دهد و این در حالی است که استراحت هنگام کار و انجام نرمش های گردن و کمر و همچنین استفاده از ضد آفتاب جلوی بروز بسیاری از مشکلات را می گیرد.
اسدالله حبیبی
متخصص طب کار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست