شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

چرا موفقیت فرنگی کاران بازتاب لازم را نداشت


چرا موفقیت فرنگی کاران بازتاب لازم را نداشت

ناکامی کشتی آزاد آنچنان جامعه ورزش را در بهت و حیرت فروبرد که همگان از کارنامه قابل توجه فرنگی کاران, غافل و منفک ماندند

یکی از تبعات ناخوشایند و منفی عملکرد ضعیف آزادکاران در باکو، تحت الشعاع قرار دادن دیگر اتفاق ها و دستاورد گوش شکسته های کشورمان بود. ناکامی کشتی آزاد آنچنان جامعه ورزش را در بهت و حیرت فروبرد که همگان از کارنامه قابل توجه فرنگی کاران، غافل و منفک ماندند.

کسب یک طلا و ۲ برنز و احراز عنوان چهارمی جهان موفقیتی تاریخی و رکوردی جدید برای کشتی فرنگی ایران در ۵۰ سال حضور در رقابت های جهانی به شمار می آمد اما این کارنامه موفق و امیدوارکننده در هیاهوی نتایج آزادکاران و حاشیه های کشتی آزاد مورد غفلت جامعه ورزش و مسئولان و مقام های ورزشی قرار گرفت و بحق بازتاب و واکنش های مناسب و لازم در این خصوص مشاهده نشد.

گرچه حق مطلب درخصوص دستاورد فرنگی کاران ادا نشد اما واکنش و اظهارنظرهای مثبتی که از سوی کارشناسان و پیشکسوتان کشتی فرنگی ابراز شد تا حدودی حقانیت کشتی فرنگی و فرنگی کاران کشورمان را به رخ کشانید. از آنجا که مسئولان و دست اندرکاران کشتی نسبت به موفقیت کشتی فرنگی کم توجهی نشان دادند بر آن شدیم تا با اشاره به اظهارها و انتظارهای جمعی از اهالی ورزش و کشتی تمرکز و توجهات را معطوف به فرنگی کارانی بکنیم که از شانس های مسلم کسب مدال در المپیک پکن محسوب می شوند.

محمد علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی با توجه و اشراف به نحوه عملکرد فرنگی کاران و روند روبه رشد کشتی فرنگی که در جهانی باکو نیز به نتایج درخور توجهی دست یافت می گوید: «فرنگی کاران ما در باکو خوب ظاهر شدند و حتی می توانستند به مقام قهرمانی هم دست پیدا کنند. گرچه عنوان باارزش چهارمی برای نخستین بار نصیب کشتی فرنگی ایران شد اما با بررسی آنچه در باکو اتفاق افتاد از نظر ما تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان کشورمان قهرمان جهان است. زیرا تیم ایران شایستگی و توانایی چنین موفقیت بزرگی را داشت و فقط به دلیل آن که کشتی گیر ۷۴ کیلویی کشورمان به خاطر احترام به مردم مظلوم فلسطین مقابل حریف رژیم اشغالگر قدس حاضر نشد از رسیدن به سکوی قهرمانی جهانی بازماند. زیرا اگر این کشتی گیر کشورمان که از لحاظ ظاهری به دلیل روبه رو شدن با نماینده اسرائیل غاصب به عنوانی نرسید اگر حتی پنجم هم می شد تیم ایران عنوان قهرمانی جهان را به خود اختصاص می داد. با توجه به عملکرد فرنگی کاران در باکو به نتایج آنها در المپیک پکن امیدوار و خوشبین هستم.»

مهدی محمدی ملی پوش وزن ۷۴ کیلوی کشتی فرنگی کشورمان که با کشتی نگرفتن با حریف رژیم اشغالگر قدس نام خود را در جمع قهرمانان ملی و معنوی ثبت کرد، در این باره می گوید: من کشوری به نام اسرائیل نمی شناسم و حتی حاضرم از مدال طلای المپیک هم بگذرم. وی درباره موفقیت کشتی فرنگی می گوید: متأسفانه افتخارات کسب شده تیم ملی کشتی فرنگی در جهانی باکو به چشم نیامد تا باردیگر مظلومیت کشتی فرنگی در جامعه منعکس شود.

رحیم علی آبادی دارنده ۲ مدال نقره و برنز جهانی و تنها فرنگی کار ایرانی که تاکنون به کسب مدال از بازی های المپیک نایل شده است، می گوید: «کشتی فرنگی ایران در رقابت های جهانی باکو به نتایج خوبی دست یافت و این نشان دهنده آن است که کشتی فرنگی از پتانسیل و پشتوانه خوبی برخوردار است و چنانچه اگر از همین حالا به فکر المپیک باشیم می توانیم با تدارکات و برنامه ریزی درست، پس از ۳۶ سال، شاهد تصاحب مدال از سوی فرنگی کاران باشیم.

حسن رنگرز، جوان با اخلاق کشتی فرنگی که بعد از ۳۲ سال موفق شد به عنوان دومین مرد طلایی تاریخ کشتی فرنگی ایران پس از شادروان فیروز علیزاده از سکوی قهرمانی جهان صعود کند، درباره عملکرد فرنگی کاران در باکو چنین گفت: کشتی فرنگی با کسب نتایج ایده آل در باکو ضمن تثبیت حقانیت خود، نشان داد در صورت توجه و حمایت بیشتر این توانایی و شایستگی را داراست که در المپیک پکن هم ورزش ایران را صاحب مدال و افتخاری دوباره کند که سال هاست در انتظار آن لحظه شماری می کنیم. برای رسیدن به این موفقیت حدود ۱۰ ماه زمان داریم و باید از این فرصت با برنامه ریزی دقیق نهایت استفاده را ببریم. دروهله اول باید با گزینش بهترین نفرات در هر وزن سهمیه حضور در المپیک را در ۴ وزن باقیمانده به دست بیاوریم و همزمان با آن با حضور در اردوهای آماده سازی و شرکت در تورنمنت های معتبر سطح کیفی و فنی و قابلیت های روحی و روانی فرنگی کاران را افزایش دهیم. مطمئن هستم کشتی فرنگی اگر مورد حمایت قرار گیرد در المپیک پکن حتماً صاحب مدال خواهد شد.

حمید سوریان پرافتخارترین فرنگی کار کشورمان که با کسب ۳ مدال پی در پی طلای جهان نام خود را در جمع مشاهیر و رکوردداران کشتی جهان قرار داد با انگیزه و روحیه مثال زدنی که دارد همچنان شانس اول کشتی فرنگی ایران در المپیک پکن به شمار می آید و همگان امیدوار هستند او همچون ۳ سال گذشته در المپیک ۲۰۰۸ نیز برای چهارمین بار پیاپی با صعود از سکوی قهرمانی باز هم فقط مدال طلا به گردن بیندازد. او می گوید: «تمام موفقیت ورزشی خود را مدیون خانواده و مربیانی که در سالیان گذشته برایم زحمت کشیده اند می دانم ضمن آن که لطف خدا نیز شامل حال من در این موفقیت ها بود و امیدوارم در المپیک هم بتوانم دل مردم ایران را شاد کنم و بزرگترین هدف من تصاحب مدال طلای المپیک است و برای تحقق این امر هم تمام تلاش و توان خود را به کار خواهم برد تا بهترین نتیجه را بگیرم.»

فرهاد اسماعیل نژاد مربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی و مربی سازنده کشتی فرنگی نوشهری که از دست پرورده های شاخص و نام آور او می توان به رضا سیم خواه، حسن رنگرز، مجید رمضانی، مهدی توکلی، داود گیل نیرنگ و... اشاره کرد با انتقاد نسبت به بازخورد جامعه ورزش به موفقیت فرنگی کاران گفت: «برای ما اهالی کشتی فرنگی این یک عادت شده که موفقیت های کشتی فرنگی در پشت ناکامی یا موفقیت کشتی آزاد دیده نشود.»

وی خاطرنشان می کند، کشتی فرنگی ایران در ۵ سال اخیر حرکت موفق و رو به رشدی را طی کرده و توانسته است در رقابت های جهانی همیشه با مدال و دست پر به کشور بازگردد. با توجه به این که کشتی فرنگی از پشتوانه خوبی برخوردار است و از قهرمانان شاخصی چون حمید سوریان، قاسم رضایی، سامان طهماسبی، علی محمدی، مسعود هاشم زاده و... سود می برد می توانیم باز هم در میادین مهم جهانی و حتی المپیک نیز به مدال های رنگارنگ و مرغوب دست پیدا کنیم.»

جمشید خیرآبادی مربی پرتلاش کردستانی که سامان طهماسبی از شاگردان اوست ، می گوید: کارنامه موفق و پربار فرنگی کاران نتیجه روند پشتوانه سازی سال های اخیر در کشتی فرنگی بود. کشتی فرنگی ایران در چند سال اخیر مدال های باارزش بسیاری از مسابقه های جهانی توسط امثال رنگرز و سوریان به دست آورده و امیدوارم این روند در المپیک پکن هم ادامه یابد. البته المپیک میدان بسیار مهمی برای کشتی ایران است باید با برنامه ریزی دقیق و حساب شده و حمایت کامل مسئولان سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک و فدراسیون کشتی آرزوی دیرینه کشتی فرنگی که همانا کسب مدال المپیک است در پکن تحقق یابد.

خسرو نظافت دوست قهرمان اسبق کشتی فرنگی بازی های آسیایی ۱۹۷۴ تهران با اظهار رضایت و خوشحالی از نتایج به دست آمده در باکو می گوید: فرنگی کاران ما با موفقیت هایی که در سالیان اخیر به دست آورده اند نشان دادند به خودباوری و اعتماد به نفس لازم رسیده اند و می توانند همچنان در مصاف با حریفان جهانی و المپیکی به موفقیت و پیروزی دست پیدا کنند. اگر می خواهیم این موفقیت ها در آینده و بخصوص در بازی های ۲۰۰۸ پکن نیز استمرار یابد نیاز به برنامه ریزی صحیح و مدون داریم تا با حمایت همه جانبه مسئولان ورزش بتوانیم جایگاه خود در کشتی فرنگی جهان را حفظ کنیم.

سعید ایرانی



همچنین مشاهده کنید