سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

حضور ستاره ها و تقویت فوتبال آمریكا


حضور ستاره ها و تقویت فوتبال آمریكا

خروج زودهنگام تیم ملی فوتبال ایالات متحده آمریكا از رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان, مسؤولان آمریكایی را به فكر تقویت فوتبال این كشور انداخته است از این رو مقامات درصدد هستند تا با جذب ستاره های كشورهای صاحبنام فوتبال جهان همچون ایتالیا, آلمان, اسپانیا, فرانسه و برزیل و یا حتی انگلستان به تقویت فوتبال خود بپردازند

خروج زودهنگام تیم ملی فوتبال ایالات متحده آمریكا از رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، مسؤولان آمریكایی را به فكر تقویت فوتبال این كشور انداخته است.

از این رو مقامات درصدد هستند تا با جذب ستاره های كشورهای صاحبنام فوتبال جهان همچون ایتالیا، آلمان، اسپانیا، فرانسه و برزیل و یا حتی انگلستان به تقویت فوتبال خود بپردازند. از این رو آوردن «یورگن كلینزمن» مربی تیم ملی فوتبال آلمان كه توانست ژرمن ها را به مقام سوم جهان برساند، همچنین «رونالدو» و «بكهام» طی ۲ فصل آینده در لیگ آمریكا از این دسته اقدامات خواهد بود.در لیگ فوتبال ایالات متحده آمریكا چیزی حدود ۶۵ میلیون هوادار وجود دارد كه اكثراً از طریق تلویزیون به تماشای رقابت ها می پردازند.

همچنین ۱۸ میلیون نفر از این تعداد به طرق مختلف در فوتبال اعم از بازیكن، مربی و... حضور دارند. از این نظر آمریكا آمار قابل قبولی دارد. این تعداد بیش از مجموع ۱۵ كشور شركت كننده در جام جهانی است.اما نكته قابل توجه آنكه هیچ یك از این تعداد بازیكن نتوانسته اند در سطح جهان به بازیكنی قابل اتكا تبدیل شوند. این مسأله برای مسؤولان فوتبال آمریكا سخت است؛ زیرا چنین تعداد بازیكن اگر در سطح اروپا بازی می كردند، به تیمی دست نیافتنی تبدیل می شدند.مشكل آمریكا همانند مشكل سوئیس است كه بازیكن قابل اتكای زیادی ندارد.

آنها در رشته هایی نظیر فوتبال جوانان و نوجوانان تیم های خوبی روانه میدان می كنند اما در فوتبال بزرگسالان چیزی برای ارایه ندارند.

ایالات متحده آمریكا اگر سرمایه گذاری را كه برای بسكتبال آن كشور انجام داد (و از این طریق لیگ بسكتبال حرفه ای آمریكا را به جایگاهی رساند كه در سطح جهان و حتی اروپا با وجود كشورهای قدرتمند برترین كشور جهان شد) صرف سایر رشته های ورزشی دیگر می كرد، امروز می توانست جایگاهی داشته باشد كه روزگاری شوروی سابق داشت.

همچنین موقعیت جغرافیایی آمریكا امكان رشد و گسترش اكثر رشته های ورزشی را دارد.جانشین شدن «كلینزمن» به جای «بروس آره نا» مطمئناً در پیشبرد فوتبال آمریكا تأثیر بسزایی دارد؛ آن هم یك آلمانی كه چه در دوران مربیگری و چه در دوران بازیگری كارنامه درخشان و مثبتی دارد.كلینزمن می گوید: «نزدیك به ۸ سال است در این كشور زندگی كرده ام و با ورزش این كشور بهتر از هر كس دیگری آشنا هستم.

حضور بكهام و رونالدو نیز تأثیر بسزایی در پیشرفت فوتبال در آمریكا دارد. همگان قبول دارند كه رونالدو و بكهام چیز خاصی برای ارایه حتی در حال حاضر و در باشگاه های خود ندارند اما حضور این ۲ بازیكن در فوتبال هر كشوری باعث تقویت فوتبال آن كشور خواهد شد و تماشاگران بیشتری را به ورزشگاه ها خواهد آورد و این یعنی سرمایه گذاری كه باعث بهبود شرایط فوتبال آمریكا خواهد شد.

«بروس آره نا» پس از حذف از جام جهانی گفت: «من بازیكنان بااستعداد زیادی در اختیار داشتم؛ افرادی كه كمتر كشوری نظیر آنها را در اختیار داشت اما مهمترین چیزی كه نداشتم، بازیكن باتجربه بود ؛بازیكنی كه بتواند جام جهانی را درك كند.فرقی ندارد چه كسی سرمربی آمریكا خواهد شد و چه كسی به فوتبال آن كشور می آید؛ هر شخصی كه بیاید، نخست باید به تقویت باشگاه ها بپردازد و سعی در جذب سرمایه برای آنها داشته باشد تا باشگاه های آمریكا همچون انگلستان بتوانند صاحب زمین اختصاصی شوند و فوتبال حرفه ای را تجربه كنند. تقویت باشگاه ها به تقویت لیگ ملی فوتبال آمریكا می انجامد و تقویت لیگ ملی یعنی تقویت فوتبال ملی.همچنین هواداران نیز باید به ورزشگاه بیایند. حضور بكهام، رونالدو و حتی پله بدون حضور هواداران، پیشرفتی را برای فوتبال آمریكا نخواهد داشت.

منبع: نیوزویك