یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

همه روش‌های از بین بردن موها


همه روش‌های از بین بردن موها

بشر از هزاران سال پیش، به روش‌های مختلف سعی در از بین بردن موهای زاید کرده است. اولین فرآورده موبر که در شرق باستان کاربرد داشته، مخلوطی از آهک زنده، یک ماده قلیایی (احتمالا …

بشر از هزاران سال پیش، به روش‌های مختلف سعی در از بین بردن موهای زاید کرده است. اولین فرآورده موبر که در شرق باستان کاربرد داشته، مخلوطی از آهک زنده، یک ماده قلیایی (احتمالا خاکستر چوب) و بلورهای پیریت حاوی آرسنیک بوده است.

اکنون روش‌های مختلفی اعم از مکانیکی و شیمیایی برای از بین بردن موهای زاید وجود دارد که برحسب عملکرد آن به دو نوع اپیلاسیون و دپیلاسیون تقسیم می‌شود؛ اگر موها از محل اتصال به سطح پوست جدا شود، دپیلاسیون و اگر موها از زیر سطح پوست از ریشه در آورده شود، اپیلاسیون گفته می‌شود.

دپیلاسیون روش موقت و گذراست، در حالی که اپیلاسیون یک روش نسبتا پایدار است؛ البته تمایز بین این دو تعریف در برخی از روش‌ها مانند استفاده از موکن یا موم‌ها دشوار است و امروزه بیشتر برای روش‌های موقت نیز واژه اپیلاسیون به کار برده می‌شود. در این نوشتار نیز به طور کلی برای همه روش‌ها واژه اپیلاسیون ذکر می‌شود.

تراشیدن با تیغ: روشی ساده، ارزان، بی‌خطر و بدون درد است و ساقه مو را هم سطح لایه اپیدرم پوست (لایه سطحی پوست) قطع می‌کند.

این نکته را هم بدانید که برخلاف تصور عمومی، تراشیدن مو هیچ تاثیری روی سرعت رشد مو و تعداد مو ندارد، فقط استفاده مداوم از آن موجب افزایش ضخامت مو می‌شود.

موم‌ها: این فرآورده‌ها از رایج‌ترین روش‌های اپیلاسون است و در آرایشگاه‌های زنانه به میزان گسترده‌ای استفاده می‌شود. اپیلاسیون به‌ وسیله موم، کمی دردناک است و اگر در شرایط غیربهداشتی انجام شود، جوش و التهاب پوستی به همراه دارد. تجربه نشان داده که پس از اپیلاسیون با موم، موها دیرتر رشد می‌کنند و تا حدودی از زبری و ضخامت آنها کاسته می‌شود.

اما استفاده مداوم از موم‌ها باعث افتادگی و شل ‌شدن پوست می‌شود. همچنین استفاده از موم برای کسانی که مبتلا به کم‌خونی یا واریس هستند، توصیه نمی‌شود، زیرا گرما در این‌گونه افراد موجب منبسط‌ شدن رگ‌های خونی و تجمع موضعی خون می‌شود.

بند انداختن: یکی از قدیمی‌ترین روش‌های از بین بردن موهای زاید است که هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.در این شیوه اطراف هر مو جراحتی ایجاد و سپس مو از ریشه بیرون کشیده می‌شود. این روش اگر به صورت غیربهداشتی صورت گیرد، عوارض جانبی از قبیل جوش، التهاب پوست، عفونت فولیکول مو و تغییر در رنگدانه‌های پوست را به همراه دارد.

کرم و پودر موبر: پودر موبر به علت دارا بودن ترکیبات گوگردی دارای بوی نامطبوعی است و به همین دلیل میان نسل جوان جایگاهی ندارد، اما کرم موبر با وجود روش‌های مدرن اپیلاسیون همچنان طرفداران خاص خودش را دارد. کرم‌های موبر با توجه به فرمولاسیون مختلفی که دارند، ممکن است موجب حساسیت و التهاب پوست شود.

برای این‌که مطمئن شوید پوست‌تان به این کرم‌ها حساس نیست، می‌توانید کمی از آن را امتحان کنید، اگر بعد از یک روز واکنش شدیدی مشاهده نکردید، از آن کرم استفاده کنید. همچنین می‌توانید بعد از اتمام کار از کرم‌ها و لوسیون‌های تسکین‌دهنده پوست استفاده کنید.

وحید کیانپور

کارشناس ارشد گیاهان و مواد اولیه دارویی



همچنین مشاهده کنید