دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
کلوچههای هوسانگیز
کلوچه ، سوغات مهم شهرهای شمالی کشور ماست. این شیرینی طرفداران زیادی دارد و مانند دیگر شیرینیجات دارای مواد اولیهای چون آرد گندم سفید، شکر، تخممرغ، شیر خشک، نشاسته، روغن نباتی، مغز گردو یا پودر نارگیل، اسانس و مواد افزودنی مانند بیکینگپودر است.
آرد این شیرینی اغلب بدون سبوس و فاقد فیبر بوده و بافت فوقالعاده نرمی دارد و درصد ویتامینها و املاح معدنی آن به طور نسبی پایین است. این محصول به دلیل دارا بودن آرد، شکر و روغن دارای کالری بسیار بالایی است به طوری که در ۱۰۰ گرم آن حدود ۵۰۰ کالری انرژی نهفته است.
یکی از فواید کلوچه نسبت به دیگر شیرینیها عمر نسبتا زیاد آن درصورت نگهداری در یخچال و فریزر و نیز خوشخوراک بودن آن است.
از سوی دیگر مشکل کپک زدن در کلوچه کمتر وجود دارد، چرا که حجم و قطر آن به طور نسبی کم بوده و به دلیل بافت متراکم، منافذی برای حفظ رطوبت در آن وجود ندارد، بنابراین بخوبی پخته شده و رطوبت آن خارج میشود.
البته در ۲ صورت رشد کپک در این محصول امکانپذیر خواهد بود که یا میزان رطوبت آن بسیار زیاد باشد یا در مکانهای مرطوب در پوشش نامناسب نگهداری شود.
از بزرگترین عواملی که در پایین آمدن کیفیت کلوچه موثر است، عدم استفاده از مواد اولیه اصلی مانند مغز گردو به دلیل قیمت بالا و عدم استفاده از شیرخشک و تخممرغ در تهیه آن است. این عوامل میتواند ارزش غذایی و کیفیت محصول را بسیار پایین آورده و آن را به محصولی بیارزش تبدیل کند. از طرفی در این محصول از بیکینگ پودر که از مخلوط جوششیرین به همراه مواد اسیدی خوراکی و مواد مولد گاز Co۲ است، به منظور عملآوری و ایجاد تردی در فرآیند پخت استفاده میشود.
متاسفانه آزمایشهای انجام شده بر روی این گونه مواد نشان داده است که این مواد مولد زخمهای سخت معده و روده هستند و میتوانند قابلیت هضم محصول را کاهش دهند و مصرفکننده را با سوزش معده مواجه سازند، از همه مهمتر آن که میتوانند به عدم جذب مواد معدنی آهن و کلسیم در بدن منجر شوند. پس بهتر است این محصول را در میانوعدههای غذایی استفاده کنید تا در درجه اول جلوی اشتهایتان را نگیرد و در درجه بعدی مانع جذب ریزمغذیهای غذای اصلی نشود.
توصیهها
مصرف بیش از حد این محصول به دلیل فقدان مواد فیبری موجب افزایش سریع قند خون شده و قند مازاد نیز در خون به چربی تبدیل میشود. چربی نیز در عروق میتواند به بروز تصلب شرایین بینجامد. همچنین مصرف زیاد کلوچه میتواند با تحریک تولید انسولین زمینه ابتلا به دیابت را افزایش داده و از طرفی جذب مواد پروتئینی را مختل کرده و سبب سوءتغذیه و اختلال در رشد سلولهای مغز شود.
گاهی در جریان پخت، رنگ کلوچه قهوهای تیره شده و در نظر مصرفکننده محصول برشته و دارای عطر و طعمی مطلوب است. اگرچه این کلوچهها اشتهابرانگیزتر و خوشمزهتر هستند ولی متاسفانه سوختن یا قهوهای شدن محصولات دارای مواد کربوهیدراتی نظیر کلوچه در حرارتهای بالای پخت منجر به تولید یک ماده سرطانزا به نام آکریلامید میشود.
این مواد به محض ورود به بدن تجزیه شده و میتوانند موجب بروز سرطان و آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شوند. بنابراین از خرید کلوچههایی که سطح آنها در اثر حرارت پخت به رنگ قهوهای سوخته درآمده خودداری کنید.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب حج آمریکا مجلس شورای اسلامی دولت شورای نگهبان انتخابات حجاب دولت سیزدهم رسانه جنگ
هواشناسی تهران شهرداری تهران قتل فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت شهرداری پلیس سازمان هواشناسی باران آتش سوزی
قیمت دلار ایران خودرو بانک مرکزی خودرو قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان مسکن تورم بورس
تئاتر زنان محمدعلی علومی تلویزیون سریال سینما دفاع مقدس سینمای ایران نمایشگاه کتاب صدا و سیما مسعود اسکویی موسیقی
مغز دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه حماس فلسطین جنگ غزه روسیه اوکراین طالبان نوار غزه نتانیاهو طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر نساجی رئال مادرید لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام بازی بارسلونا باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی اینترنت فناوری اپل مایکروسافت آیفون گوگل باتری سامسونگ ماهواره ناسا ویندوز
رژیم غذایی مواد غذایی زیبایی چای بیمه کاهش وزن آلرژی دندانپزشکی