سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

واکنش های بدن هنگام ورزش


واکنش های بدن هنگام ورزش

ورزش منظم، علاوه بر حفظ سلامت، کاهش وزن، تقویت روحیه و افزایش طول عمر عوارض جانبی نیز دارد. پژوهشگرانی که سال ها درباره این موضوع تحقیق کرده اند، بعضی از واکنش های بدن در برابر …

ورزش منظم، علاوه بر حفظ سلامت، کاهش وزن، تقویت روحیه و افزایش طول عمر عوارض جانبی نیز دارد. پژوهشگرانی که سال ها درباره این موضوع تحقیق کرده اند، بعضی از واکنش های بدن در برابر ورزش را توضیح داده اند که در این مطلب از «MSN» درج شده است.

خمیازه کشیدن:

نشانگر کنار آمدن بدن با تغییراتی چون، از خواب بیدارشدن، بی حوصله شدن یا ورزش کردن است. عجله در ورزش بدون گرم کردن، به بدن فرصت وفق دادن با تغییرات ایجاد شده در حالت تنفس و گشادشدن رگ های خونی را نمی دهد. نرمش قبل از ورزش باعث می شود فرد خمیازه بکشد. البته خمیازه کشیدن در شروع ورزش جای نگرانی ندارد اما خمیازه های بیش از حد می تواند نشانه بیماری نهفته قلبی و فشار خون باشد که باید بررسی شود.

آب ریزش بینی:

ورزش در برخی افراد باعث بازشدن راه تنفسی می شود درحالی که در دیگران منجر به آب ریزش بینی می شود. ورزش کردن باعث تحریک سیستم عصبی که غده های بدن از جمله غده های مخاط را کنترل می کند، می شود. آب ریزش بینی به هنگام دویدن در فضای آزاد می تواند به علت واکنش به گرما، دما یا رطوبت باشد. در هوای سرد، بینی مجبور است برای گرم کردن هوا از طریق گشادکردن رگ های خونی و تحریک تولید مخاط، تلاش بیشتری کند. راه حل، انجام ورزش سبک یا ورزش کردن در فضای بسته است.

پیچیدن هوا در گوش:

این حالت به هنگام دو صبحگاهی یا وزنه برداری پیش می آید زیرا بدن تلاش می کند بین فشار هوای بیرون و قسمت میانی گوش تعادل ایجاد کند. این حالت با هر قدم یا برداشتن شیء سنگین به وجود می آید. برای از بین بردن این نوع گرفتگی گوش، قورت دادن آب دهان، خمیازه کشیدن و مصرف مایعات زیاد می تواند مفید باشد.

حساسیت و ورزش:

در کمتر از نیم درصد مواقع، ورزش نوعی واکنش حساسیتی مثل کهیر، خس خس سینه و سرخ شدن صورت ایجاد می کند.اما اغلب این واکنش ها با حساسیت غذایی همراه می شود ورزش کردن، نفوذ پذیری دستگاه گوارشی را بالا می برد و به غذاهای نیمه هضم شده اجازه ورود به سیستم گردش خون می دهد. این واکنش بدون ورزش و با خوردن غذا به تنهایی ایجاد نمی شود. برای پیش گیری بهتر است حداقل ۶ساعت قبل از ورزش از مصرف غذاهای آلرژی زا پرهیز کنید.

سوزش سردل:

برخی ورزش ها مانند دو، دراز و نشست و... ماده غذایی را از معده به مری باز می گرداند که باعث سوزش سردل می شود. هرچه این گونه ورزش ها بیشتر باشند، حالت سوزش نیز افزایش می یابد. از این نوع ناراحتی می توان به آسانی پیش گیری کرد. کافی است قبل از ورزش لبنیات مصرف نکنید و ۲ساعت پس از صرف غذا به ورزش بپردازید. در صورت نیاز از قرص ضداسید استفاده کنید تا اسید معده خنثی شود. اما در صورت تشدید درد قفسه سینه، از ورزش کردن دست بکشید و به پزشک مراجعه کنید.

گرفتگی عضلات:

به هم خوردن تعادل الکترولیت بدن، کمبود آب و کفش های نامناسب می توانند علت گرفتگی عضلات باشند. معمولا به هنگام ورزش بیشتر از آب مصرفی آب از طریق تعریق دفع می شود که به هم خوردن تعادل موادمعدنی در بدن را درپی دارد. از آنجایی که پتاسیم در انقباض عضلات نقش دارد، هر نوع کمبود می تواند منجر به گرفتگی عضلات شود. خوردن موز که منبع عالی پتاسیم است و مصرف آب کافی قبل از ورزش و هر ۲۰دقیقه حین ورزش می تواند در پیش گیری از گرفتگی عضلات موثر باشد.

سردرد:

ورزش های شدید، باعث گشادشدن رگ های خونی در جمجمه می شود و در نتیجه باعث تپش سریع قلب و تاپ تاپ کردن سر می شود. این سردرد بر اثر ورزش که می تواند تا ۲روز ادامه پیدا کند، در پسران جوان در حدود ۲۰سالگی رایج است. ممکن است علت آن وزنه برداری و یا انجام حرکت هایی که روی کمر فشار وارد می کند و به سردرد منجر می شود، باشد. ورزش هایی مانند دو، ورزش های سبک و مصرف آب زیاد مانع بروز این سردردها می شود. در روزهای گرم سعی کنید در فضای سرپوشیده ورزش کنید.

مترجم: علیرضا



همچنین مشاهده کنید