جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تلفن همراه و تجاوز به حریم خصوصی


تلفن همراه و تجاوز به حریم خصوصی

این روزها کمتر مشترک تلفن همراهی را می توان یافت که از دست پیامک های پی درپی و مدل به مدل سازمان ها و نهادهای رسمی و غیررسمی و به ویژه شرکت های خصوصی به ستوه نیامده باشد. این در …

این روزها کمتر مشترک تلفن همراهی را می توان یافت که از دست پیامک های پی درپی و مدل به مدل سازمان ها و نهادهای رسمی و غیررسمی و به ویژه شرکت های خصوصی به ستوه نیامده باشد. این در حالی است که تلفن همراه یک وسیله کاملا شخصی است و ورود به آن، قاعدتا مستلزم کسب رضایت فرد دارنده آن است. البته پدیده پیامک از منظر اهمیت ارتباطی، کارکردهای مثبت فراوانی دارد و به عنوان یک وسیله سریع انتقال اطلاعات می تواند کاستی های دیگر وسایل ارتباطی را جبران کند، اما افراط هایی که از این پدیده در ایران شده، موجب بروز مشکلات و آسیب هایی گردیده است که مهم ترین آن ورود بی اجازه به حریم خصوصی است. امروزه دارندگان تلفن همراه در معرض ارسال روزانه ده ها و شاید صدها پیامک از مراکز مختلف هستند که بدون شک بسیاری از آنان تمایلی به دریافت این پیامک ها ندارند زیرا حداقل زیان پیامک های مزبور این است که وقت مشترک تلفن همراه را می گیرد و شاید صدای زنگ ناشی از دریافت آن نیز ایجاد مزاحمت کند. در این زمینه شرکت های خصوصی گوی سبقت را از سایرین ربوده و فقط به ارسال پیامک بسنده نمی کنند، بلکه برای تبلیغ کالاها و خدمات خود افرادی را برای تماس با شهروندان دارنده تلفن همراه استخدام نموده و در این تماس ها که ویژگی تبلیغی و اقناعی دارد نه تنها وقت شهروندان را می گیرند بلکه باعث کلافگی آنان می شوند.

این شرکت ها حتی با تماس های پی درپی با شماره تلفن های ثابت منازل، به نوعی امنیت و حریم فردی و خانوادگی شهروندان را نیز مورد تعدی قرار داده و به مخاطره می اندازند.

از سویی وقتی به مشکلات فنی مخابراتی در ایران نگاه می کنیم، آسیب های ارسال پیامک های تبلیغاتی بیش از پیش نمایان می شود. تاخیرهای طولانی زمانی در ساعت ارسال پیامک و ساعت دریافت آن در بسیاری موارد موجب دریافت پیامک در اوقات نابهنگام مثل نیمه شب ها می شود که مصداق بارز مزاحمت و تجاوز به حریم خصوصی است.

در خواب خوش شبانگاهی هستید که ناگهان صدای زنگ پیامک تلفن همراهتان آرامش شما را بر هم می زند. بدون شک تدوین مقررات خاص که در آن حقوق شهروندان با ملاک رضایت و موافقت لحاظ شده باشد و اعمال قانونی و اجباری آن توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حداقل کاری است که در این زمینه باید انجام شود تا دیگر شاهد تجاوز شرکت های خصوصی و سایر سازمان ها و مراکز به حریم خصوصی افراد نباشیم.

حسین گل محمدی



همچنین مشاهده کنید