سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

اول تیر: در شهر چه گذشت؟!


اول تیر: در شهر چه گذشت؟!

تزریق سرنگ تست برای آن‌دسته آمپول‌هایی که امکان حساسیت بیمار به آنها وجود دارد یکی از باید‌هایی است که مسئولان بخش تزریقات و به طور کلی پزشکان باید آن‌را رعایت کنند.
این در …

تزریق سرنگ تست برای آن‌دسته آمپول‌هایی که امکان حساسیت بیمار به آنها وجود دارد یکی از باید‌هایی است که مسئولان بخش تزریقات و به طور کلی پزشکان باید آن‌را رعایت کنند.

این در حالی است که همه ما اغلب اوقات در تزریقات یا نزد دکتر فقط با یک سؤال ساده مبنی بر اینکه چند وقت پیش این آمپول را تزریق کرده‌ای مواجه می‌شویم.

حال آنکه چنانچه سال‌ها نیز از آخرین باری که این آمپول را زده باشی بگذرد باز هم بدون هیچ نگرانی، مسئول تزریقات کار خودش را بدون سرنگ تست انجام می‌دهد.

برای نمونه با اینکه بسیاری از مراجعان بخش تزریقات درمانگاه‌ها ماه‌ها و شاید سال‌ها از تزریق پنی‌سیلین آنها می‌گذرد اما باز هم این تزریق خطرناک را برای آنها انجام می‌دهند.

چنین بی‌احتیاطی‌هایی می‌تواند به تشنج و گاهی مرگ بیماران منجر شود. به گفته شهروندان از آنجا که تخلف مختص به صنف خاصی نمی‌‌شود و در هر صنفی افراد کم‌توجهی وجود دارند، بد نیست که مسئولان با استفاده از اعلامیه‌هایی مراجعان را از حق و حقوق و موارد خطرناکی که می‌‌‌تواند سلامتی آنها را تهدید کند باخبر کنند.

به این وسیله خود مراجعان با خواندن اعلامیه‌ها در نقش بازرسانی حاضر می‌شوند که می‌توانند تخلف‌های احتمالی را به کارکنان گوشزد کنند.

سطل‌های درباز

با اینکه ابتدای زمان نصب سطل‌های مکانیزه در کوچه‌ها و خیابان‌های شهر شهروندان و کارگران در‌های آنها را می‌بستند اما به نظر می‌رسد این رسم بسیار قدیمی شده است؛ به طوری که شهروندان و کارگران پس از هر بار استفاده از این سطل‌ها در‌های آنها را باز می‌گذارند و فضا برای میهمانی گربه‌ها کاملا مهیا می‌‌شود.

از سوی دیگر بسیاری از این سطل‌ها نیز فاقد درپوش‌ هستند و به طور ۲۴ ساعته بوی بدی می‌دهند. البته این اواخر هم سطل‌های پلاستیکی به سطل‌های فلزی تبدیل شده‌اند که باز هم صاحب درپوش‌های بدون ‌مصرف هستند.

قهر با کارواش

در سال‌های اخیر اطلاع رسانی گسترده در مورد کمبود آب و پیامد‌های آن موجب شده که مردم توجه بیشتری به مصرف آب و صرفه‌جویی در این مایع حیاتی داشته باشند. با وجود این هنوز هم مواردی به چشم می‌خورد که نشان می‌دهد برخی افراد همچنان به اهمیت صرفه‌جویی آب پی‌نبرده‌اند.

برای مثال در حالی که می‌توان با پرداخت هزینه‌ای نه چندان زیاد خودرو‌ها را به کارواش برد و با آب غیر شرب آنها را برق انداخت، برخی شهروندان هنوز هم با کارواش‌ها قهر هستند و ترجیح می‌دهند خودرو‌هایشان را با آب شرب شست‌وشو دهند.

این در حالی است که آب زیادی برای شست‌وشوی خودرو هدر می‌رود و جلوگیری از آن می‌تواند در کمک به کاهش پیامد‌های بحران کم‌آبی موثر باشد.

استفاده از کارواش، شست‌وشوی خودرو با آب غیر شرب یا دست‌کم استفاده از یک سطل کوچک و دستمال برای تمیز کردن خودرو راهکارهایی است که به جای استفاده از شلنگ و آب شرب برای شست‌وشوی خودرو پیشنهاد می‌شود.

بار بدون پوشش

هرچند کامیون‌ها در طول روز اجازه تردد در خیابان‌های شهر را ندارند اما همین‌که حوالی ساعت ۱۰ شب می‌شود، خیل کامیون‌ها به خیابان‌ها و بزرگراه‌ها هجوم می آورند تا به مقصد‌هایشان برسند.

در این میان برخی از رانندگان کامیون پس از بار زدن نخاله‌های ساختمانی، از پوشش های مناسب برای پوشاندن بار استفاده نمی‌کنند و در جریان حرکت کامیون، باد موجب می‌شود که سنگ‌ریزه‌ها از داخل بار در سطح بزرگراه ریخته و برای خودرو‌های در حال تردد مشکلاتی را به وجود آورد.

برخورد سنگ‌ریزه‌ها به شیشه و ترک برداشتن آن یکی از این مشکلات است که در صورت دقت در نحوه بار زدن کامیون‌ها و وانت‌بار‌ها قابل حل خواهد بود.



همچنین مشاهده کنید