شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

نـیـم سـاعـت اسـتـفـاده مـتـنـاوب کـافـی اسـت


نـیـم سـاعـت اسـتـفـاده مـتـنـاوب کـافـی اسـت

در مکانی که هوا خشک و رطوبت نسبی پایین است، مخصوصا برای بیماران مبتلا به بیماری‌های ریوی، دستگاه‌های بخور می‌تواند در تامین رطوبت کمک‌کننده باشد اما به‌طور کلی می‌توان …

در مکانی که هوا خشک و رطوبت نسبی پایین است، مخصوصا برای بیماران مبتلا به بیماری‌های ریوی، دستگاه‌های بخور می‌تواند در تامین رطوبت کمک‌کننده باشد اما به‌طور کلی می‌توان گفت که این دستگاه‌ها آثار درمانی خاصی ندارند و فقط برای مدتی در بیمار احساس رضایت ایجاد می‌کنند...

بهتر است از بخور سرد استفاده شود زیرا رطوبت را در اثر حرارت ایجاد نمی‌کند و نبولایزر اولتراسونیک است که ذرات ریز ایجاد می‌کند که بهتر در راه‌های هوایی جایگزین می‌شوند. از طرفی چون بخور سرد در فصول سرد سال برای افراد مطلوب نیست، بهتر است نوع ملایم آن به کار رود.

برخی تصور می‌کنند دستگاه بخور باید در تمام طول روز در اتاق روشن باشد در حالی که نیم ساعت استفاده متناوب و با فاصله از آن کافی است. البته حتما و لزوما نیازی به خرید دستگاه‌‌های بخور برای ایجاد رطوبت در فصل‌های سرد و خشک سال نیست، می‌توان یک کتری یا یک حوله خیس را روی شوفاژ گذاشت که همان کار دستگاه بخور را انجام می‌دهد. البته هنگام استفاده از کتری باید نکات ایمنی را رعایت کرد. متاسفانه عده‌ای به اشتباه فکر می‌کنند این دستگاه‌ها اکسیژن هم تولید می‌کند. نکته دیگر که باید به آن توجه کرد، حفظ نگهداری و تمیز نگه‌داشتن دستگاه‌ بخور است. هر قدر رطوبت بیشتر و طولانی‌تر باشد، زمینه برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها بیشتر فراهم خواهد شد.

اگر شما یا فرزندتان به آسم یا آلرژی مبتلا هستید، قبل از استفاده از دستگاه بخور با پزشک مشورت کنید زیرا افزایش رطوبت می‌تواند تنفس کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم را به‌خصوص در زمان بروز عفونت تنفسی مانند سرماخوردگی، تسهیل کند، اما بخار آلوده یا مشکلات ناشی از افزایش رطوبت باعث بروز یا بدتر شدن علایم بیماری‌شان خواهد شد.

دکتر محمدرضا مسجدی

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی



همچنین مشاهده کنید