شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
چطور ترک های خشن پا را از بین ببریم!
ترک ها و شکاف های کف پا یکی از مشکلات رایج و ناراحت کننده بسیاری از افراد است. ترک های کف پا براحتی ایجاد می شوند اما به سختی از بین می روند. در واقع چون کف پا دایماً در معرض فشار و ضربه است دچار ترک و شکاف های عمیق می شود. افرادی که به دلیل شغل، تفریح و ورزش دایماً به کف پایشان فشار وارد می آورند بویژه کسانی که کمی هم در کف انحراف دارند دچار این مشکل می شوند زیرا فشار فقط بر قسمت هایی از پا وارد می شود، در نتیجه پوست در آن قسمت با ضخیم شدن و افزایش قطر سعی در مبارزه با این فشارها دارد. علاوه بر این قطر زیاد خارجی ترین لایه پوست در ناحیه کف پا آن را مستعد ترک خوردن می کند همچنین وزن بالا، زیاد راه رفتن روی فرش و موکت، پوشیدن کفش های تنگ و پاشنه دار که تنفس پا را دچار اختلال می کنند، شست و شوی زیاد پا، عوامل ارثی و برخی بیماری ها در ایجاد شکاف ها و ترک های عمیق کف پا مؤثر هستند.
ترک های عمیق پا حاصل خشکی زیاد پوست است و گاهی اگزما می تواند باعث ایجاد آن شود. معمولاً در دوران یائسگی ترک کف پا به دلیل ضخیم تر شدن پوست و دلایل هورمونی تشدید می شود. گاهی عفونت های باکتریایی و قارچی روی ترک پا ایجاد می شود که در بهبود دیرهنگام زخم نقش دارد. اگر دلیل ترک پا، بیماری ای مثل دیابت باشد، حتماً باید نمونه بافتی و آزمایش های قارچی انجام شود و متخصص پوست باید آن را بررسی کند.
پیشگیری کنید
ساده ترین راه پیشگیری از ترک خوردن کف پا و لای انگشتان، چرب کردن روزانه پوست پا با وازلین و کرم اوسرین است. برای اینکه ترک های عمیق روی کف پا ایجاد نشود همواره پاها را با انواع مواد رطوبت رسان و روغن ها چرب نگه دارید.
همچنین لازم است از استفاده دائم کفش های تنگ یا پاشنه بلند پرهیز کنید و اگر فردی هستید که در طول روز زیاد روی فرش و موکت راه می روید، بهتر است در طول روز از جوراب یا پاپوش استفاده کنید تا تماس کف پا با سطوح زبر کمتر شود. علاوه بر این بهتر است هنگام خواب هم حتماً کف پا را با کرم مناسب ماساژ بدهید.
یادتان باشد استفاده از این چند راهکار در کنار هم می تواند مؤثر باشد. اگر فقط از یک روش استفاده کنید احتمال اینکه باز هم دچار ترک پا شوید زیاد است. این راهکارهای ساده را همزمان به کار بگیرید.
اگر دچار ترک پا هستید
روش های خانگی مؤثری وجود دارند که می توانید برای درمان این مشکل ظاهراً دشوار از آنها استفاده کنید. کافی است این روش ها را به طور مستمر انجام بدهید تا به نتیجه برسید.
روغن های گیاهی و نباتی: اگر دچار خشکی در ناحیه پا هستید می توانید با مالیدن روغن های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن بادام، روغن کنجد و تمامی روغن های گیاهی هیدروژنه، ترک پا را بسرعت بهبود بدهید.
موم پارافین: در صورتی که ترک پاها
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست