جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

دسر آلمانی الاصل


دسر آلمانی الاصل

دستور پخت و تحلیل تغذیه ای بلک فارست

مقصد ما یک کشور اروپایی یعنی آلمان است. کشوری که بیشتر روزهای سال آن سرد بوده و مردمش خوردن غذاهای گرم را می‌پسندند و غذاهای سرد را به هیچ عنوان ترجیح نمی‌دهند....

جالب است بدانید که آنها کیک‌خورترین مردم دنیا نیز هستند و این عادت غذایی مشخصه آلمانی‌ها به حساب می‌آید. به این دلیل ما نیز برای معرفی کردن عادات غذایی مردم این کشور کیکی از آنها را انتخاب کرده‌ایم که حتی دیدن عکس آن اشتهای هر فرد بد غذایی را تحریک کرده و او را سر شوق می‌آورد. پس با ما همراه شوید تا ببینیم کیک Black Farest چه ویژگی‌هایی دارد.

● عادت‌های غذایی مردم آلمان

اولین نکته‌ای که در مورد غذاهای آلمانی می‌توان گفت، تنوع آن است. در واقع هر منطقه از آلمان براساس نوع آب و هوا غذاهای متفاوتی دارد. به عنوان نمونه در بعضی مناطق کشت سیب‌زمینی و کلم فراوان است. در نتیجه در غذاهایشان از این دو ماده غذایی بیشتر استفاده می‌کنند. اما در تمام آلمان نمی‌توانید غذایی گوشتی بخورید و در کنار آن سبزی سرو نشده باشد؛ انواع لوبیاسبز، کاهو، اسفناج به صورت آبپز.

جنوب آلمان به دلیل نزدیکی به دریا، مهد غذاهای دریایی است. آلمانی‌ها ماهی را به صورت آبپز همراه با سس‌های مخصوص که اغلب طعمی تلخ و ترش دارند، می‌خورند؛ چیزی شبیه به سس خردل. آلمانی‌ها سوسیس خورترین مردم نیز هستند به طوری که در این کشور بیش از ۱۰۰ نوع سوسیس با طعم‌های مختلف تولید می‌شود که معروف‌ترین آن سوسیس فرانکفورتر نام دارد. آنها برخی از این سوسیس‌ها را در وعده صبحانه برخی را در عصرانه میل می‌کنند آن هم با خیارشور و سس خردل یا زیره‌سیاه.

در ضمن، صنعت شیرینی‌پزی در این کشور از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. آلمانی‌ها روز یکشنبه به غیر از اینکه روز تعطیلی و شکرگزاری‌شان محسوب می‌شود، روز اصطلاحا کیک‌خوری هم هست. تنوع زیادی در میان کیک‌های آلمانی وجود دارد، از انواع تارت گرفته تا و یک کیک پنیر. جالب است بدانید که آنها عادت دارند ساعت ۳ بعدازظهر یک تکه کیک را با یک فنجان قهوه میل کنند در غیر این صورت به قول خودشان افسرده خواهند شد. در ضمن هر جا هم که به میهمانی می‌روند برای میزبان کیک می‌برند که یا خانگی است یا از قنادی خریده‌اند.

● مـواد لازم (برای۱۰ نفر)

▪ آرد سفید/ ۳۰۰ گرم/ ۲۴۰ کیلوکالری

▪ شکر/ ۳۰۰ گرم/ ۱۵۰ کیلوکالری

▪ تخم‌مرغ/ ۶ عدد/ ۶۰۰ کیلوکالری

▪ شیر/ ۲ لیوان/ ۱۱۰ کیلوکالری

▪ خامه/ ۳ لیوان/ ۵۰ کیلوکالری

▪ کره/ ۳ قاشق‌غذاخوری/ ۴۵۰ کیلوکالری

▪ شکلات تخته‌ای/ ۳۰۰ گرم/ ۵۰۰ کیلوکالری

▪ پودر کاکائو/ ۵ قاشق‌غذاخوری/ ۱۰ کیلوکالری

▪ کمپوت گیلاس/ ۱ لیوان/ ۲۴۰ کیلوکالری

▪ نمک/ ۲۵/۰ قاشق‌غذاخوری/ ۰ کیلوکالری

▪ وانیل/ ۵/۰ قاشق‌چایخوری/ ۰ کیلوکالری

● طـرز تـهـیـه

ابتدا زرده‌های تخم‌مرغ، آرد الک شده و شکر را با هم مخلوط کنید. سپس یک لیوان از شیر، کره آب‌شده، وانیل و نمک را به این مخلوط بیفزایید. آنگاه سفیده‌های زده شده را اضافه کرده و مخلوط را به آرامی از یک طرف هم بزنید. در نهایت، مایه کیک را نصف کرده و هر یک را در قالبی گرد بریزید البته قبل از این کار، یکی از نصفه‌ها را با پودر کاکائو مخلوط کرده تا به صورت شکلاتی درآید سپس در فر بگذارید تا کاملا پخته شوند. در این حین، یک لیوان شیر باقیمانده را داغ کرده و شکلات تخته‌ای را در آن حل کنید تا کاملا غلیظ شود و بعد از خنک شدن با خامه مخلوط کرده و برای ریختن روی کیک آن را در قیف‌های مخصوص شیرینی پزی بریزید.

کمپوت گیلاس را نیز با کمی شکر و وانیل روی اجاق قرار داده تا به صورت سسی غلیظ درآید. بعد از پخته شدن کیک‌ها، آنها را از مقطع نصف کرده و یکی در میان در لابه لای یکدیگر بگذارید. البته قبل از قرار دادن هر لایه، روی لایه زیری، خامه شکلاتی را به صورت مارپیچ ریخته و میان دیواره‌های خامه‌ای کمپوت گیلاس اضافه کنید. این کار را برای هر لایه تکرار کنید تا به لایه رویی کیک برسید. آنگاه کیک را با گیلاس‌های فریز شده و شکلات تزئین کرده و برای چند دقیقه در یخچال بگذارید. سپس هر برش آن را همراه یک فنجان چای یا قهوه سرو کنید.

● این غذا چند کالری دارد؟

این کیک در مجموع دارای ۲۷۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود. بنابراین، اگر آن را به ۱۰ برش تقسیم کنید انرژی حاصل از خوردن هر برش به ۲۷۰ کیلوکالری خواهد رسید که میان وعده‌ای به نسبت پرکالری است.

● نکته‌ای درباره این غذا

آلمانی‌ها برای اینکه راحت‌تر شکلات را در شیر حل کنند اول آن را در ظرفی پیرکس ریخته و آن را در وسط ظرفی بزرگ‌تر که مملو از آب در حال جوش است، می‌گذارند تا به این ترتیب شکلات به طور غیرمستقیم آب شود. پس از نرم شدن شکلات است که آن را با شیر مخلوط کرده روی حرارت مستقیم می‌گذارند تا غلظت پیدا کند.

● اگر دیابت دارید

در تهیه این کیک به جای شکر از کمی قند مصنوعی و میوه‌های خشک پودر شده استفاده کنید. از کمپوت گیلاس صرف‌نظر کرده و به جای آن در تزئین کیک از میوه‌های تازه و حتی گیلاس و آلبالوی فریز شده بهره ببرید. با رعایت تمامی این موارد، باز هم برشی کوچک از این کیک را همراه یک فنجان چای میل کنید.

● اگر چربی خون دارید

از آنجایی که این کیک با خامه و کره تهیه می‌شود بهتر است که از خوردن آن صرف‌نظر کنید یا به جای کره از روغن کنجد و به جای خامه فقط کمی شکلات تلخ به این کیک بیفزایید و آن را با میوه‌های تازه فصل تزئین کرده و همراه یک لیوان آب پرتقال تازه آن را بخورید.

● اگر فرزندتان لاغر است

کیک‌های خانگی از هر نوعی که باشند، اشتهای بچه‌ها را تحریک می‌کنند و اگر این کیک، Black Farest آلمانی باشد این فرآیند شدت هم پیدا می‌کند. البته توصیه ما به شما آن است که از مخلوط مغزهایی مانند گردو، بادام، پسته و فندق نیز در تهیه این غذا استفاده کنید. به این ترتیب ارزش تغذیه‌ای آن چند برابر خواهد شد.

ساقی اخوان



همچنین مشاهده کنید