شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

درسی از جنس کی روش


درسی از جنس کی روش

ایران در نخستین بازی خود در جام جهانی توانست نیجریه را متوقف کند و نخستین تساوی و بازی بدون گل جام جهانی را

ایران در نخستین بازی خود در جام جهانی توانست نیجریه را متوقف کند و نخستین تساوی و بازی بدون گل جام جهانی را . تا به اینجای کار بازی تیم ملی ایران را از چندین نکته می‌توان در نظر گرفت:

۱- در حدود نیم ساعت اول ایران تا حد زیادی شتابزده بود و حتی پاس‌های اشتباه منتظری می‌توانست یک گل باد آورده به نیجریه اعطا کند علت این امر مشخص بود تیم ملی ما از بعد روحی آماده نبود زیرا به علت برنامه‌ریزی بسیار ضعیف فدراسیون فوتبال تیم ما نتوانسته بود که بازی‌های تدارکاتی مناسبی داشته باشد و در نتیجه اسم وآوازه نیجریه و مردانی چون اوبی میکل و... بر روی کار بچه‌های ایران تاثیر گذاشته بود. خطاهای بی‌شمار و از دست دادن‌های بیش از اندازه توپ در نیم ساعت اول بازی را باید ناشی از این مساله دانست که البته با ادامه بازی روحیه بچه‌ها بهتر و در نتیجه شرایط تسلط بر زمین بهتر شد.

۲- تاکتیک کی‌روش چه بود؟ کی‌روش دستور پرس از نیمه زمین را داده بود به گونه‌یی که مالکیت توپ را به نیجریه سپرد و مالکیت و جنگ برای فضا‌ها بر عهده تیم ملی ایران بود. تیم ملی ما با سیستم‌-۱-۵-۴ و حتی با عقب کشیدن قوچان نژاد ۰-۶-۴ سعی داشت فضا‌ها را به اوبی میکل و دیگر بازیکنان نیجریه ندهد. در طول بازی شاهد بودیم که مردان کناری ما نظیر خسرو حیدری و احسان حاج صفی و دژاگه کمتر نفوذ می‌کردند و بیشتر به مدافعین کناری ما چون منتظری و پولادی کمک می‌کردند. تیموریان به جنگ‌های اول می‌رفت و در پشت او نکونام بود. به نظر می‌آمد گاه گاهی سید جلال به سمت راست خط دفاعی نزدیک‌تر می‌شد تا مثلث حیدری و منتظری و حسینی جلوی نفوذهای نیجریه که از سمت راست خط دفاعی ما در نیمه اول زیاد بود را بگیرند و در سمت چپ صادقی و حاج صفی و پولادی این مثلث را تشکیل داده بودند و نکونام و تیموریان قلب دفاع را پوشانده و اجازه شوت زنی و نفوذ را به یاران نیجریه نمی‌دادند

۳- تیم ما جز در یک مورد همه توپ‌های هوایی سانتر شده روی دروازه را زد و صادقی و سید جلال حسینی اجازه برتری سرزن‌های نیجریه را ندادند. تیم ما موقعیت تک به تک به نیجریه نداد و در فاز تدافعی آرامش بیشتری در ادامه بازی بود.

۴- برتری عددی در فاز تدافعی با تیم ملی ما بود و در بیشتر درگیری‌ها تیم ملی ما از این برتری سود می‌برد میزان دوندگی و آمادگی بدنی تیم ما در این بازی بسیار بالا بود و تکل‌ها اکثرا به درستی زده می‌شد.

۵- در فاز تهاجمی و بازی‌سازی تیم ما با مشکل روبه‌رو بود. اینکه حقیقی توپ‌ها را از کنار دروازه شروع می‌کرد و برنامه انتقال و شروع بازی را از خط دفاع به خط میانی نداشتیم سوال‌برانگیز بود و این مساله که تیم ما در فاز تدافعی خوب بود را باید با این سوال ادامه داد که آیا تیم ملی ما در فاز تهاجمی نقشه‌یی داشت؟ حمایت از صاحب توپ در نزد تیم ما کم بود و مثلث‌های تهاجمی و نفوذی را کمتر می‌دیدیم. بارها دیده شد که دژاگه یا خسرو حیدری به این علت که حمایتی از آنها نمی‌شد مجبور بودند توپ‌ها را به میانه زمین بیاورند و در نتیجه توپ‌ها را لو می‌دادند. هنوز این سوال در اذهان است که اگر تیم ملی ما گل می‌خورد آیا برنامه‌های تهاجمی مناسبی داشتیم؟ تیم ما در برابر آنگولا و بلاروس هم طرح‌های تهاجمی کمتری داشت و این مساله به این دلیل است که کی‌روش به دفاع بیشتر از حمله اهمیت می‌دهد که البته عدم توجه به این افکار را در پرتغال برابر آلمان دیدیم.

۶- از دید نگارنده ایران به اهداف ماموریت اول خود رسید. تیم با این تساوی دارای روحیه مضاعف شد و سطح خود باوری بالا رفت ضمن آنکه باید بپذیریم نوع بازی با نیجریه را به طور حتم در برابر آرژانتین هم انجام خواهیم داد و نخستین بازی ما در جام جهانی بازی تدارکاتی از بعد استحکام خط دفاعی در برابر آرژانتین خواهد بود و بی‌انصافی است که از این فوتبال از جنس کی‌روش ایراد زیادی بگیریم. به یاد داشته باشیم که فقر گل و حرکات هجومی در فوتبال کشورمان وجود دارد و از سوی دیگر کسب یک امتیاز در اولویت بود که به‌خوبی از سوی بازیکنان ما دریافت شد. تیم ملی ما در نیمه دوم بسیار بهتر بود و نوید روزهای خوشی در آینده را به ما داد. از یاد نبریم نیجریه قهرمان آفریقاست و قهرمان آسیا، ژاپن در مقابل ساحل عاج بازی را واگذار کرد.

تورج عاطف



همچنین مشاهده کنید