چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تیم اریكسون روی هوا می لنگد
چند شب پیش اسون گوران اریكسون فرصتی پیدا كرد تا به تماشای مجدد فیلم مسابقه اكوادور با كاستاریكا بنشیند. وقتی از او پرسیدند چرا دیدار اكوادور با آلمان را بررسی نمی كند، گفت: «فكر نمی كنم آن دیدار، جدی و حقیقی بوده باشد، اكوادور صعودش از قبل قطعی شده بود و با تمام وجود بازی نمی كرد و به ۴ ، ۵ بازیكن اصلی اش هم استراحت داده بود.»
اما فیلم بازی اول اكوادور (پیروزی ۰-۲ بر لهستان) نیز چیزهای مهم و جالبی را بر مربی سوئدی تیم ملی فوتبال انگلیس مشخص ساخته است. «من اكوادور را خیلی منظم یافتم. سیستم شان ۲-۴-۴ است و دو مهاجم شان قدرت حمل توپ را دارند و از فن لازم نیز بهره می برند. سرعت شان هم زیاد است و كارهای خود را راحت و به سادگی و بدون پیچیدگی انجام می دهند.»
مسائل به اینجا ختم نمی شود، یكی از گل های اكوادور در برابر لهستان از روی ضربه آزاد به دست آمد و این از نكاتی است كه انگلیس روی آن ضعف نشان داده است. اریكسون این را پنهان نمی كند. «شرایط را بررسی كردم و نكاتی را دریافتم. آنها در شروع های مجدد مهارت دارند و این چیزی است كه ما اخیراً روی آن ضعف داشته ایم.»
ضربات و «شروع»های فوق كم مانده بود باعث شكست انگلیسی ها در برابر سوئد در آخرین دیدار دو تیم در مرحله گروهی رقابت های جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ شود. انگلیس در این مسابقه دو بار از حریف پیش افتاد و هر دو مرتبه به حریف فرصت زدن گل تساوی بخش و نجات از زیر بار شكست را داد و در نهایت با تیم پویا و پركار لارس لاگربك ۲-۲ كرد. گل اول سوئد روی یك كرنر و با ضربه سر و دومی در پی یك پرتاب بلند اوت به دست آمد و كلاً در نیمه دوم بارها دفاع انگلیس در برابر سانترها، كرنرها و ضربات آزاد بلند از هر سو به زحمت افتاد و اگر سوئد در آن بازی به جای ۲ گل ۴ گل نیز می زد، آنقدرها هم بی انصافی نبود. برای تیمی كه در دو دیدار اولش حتی یك گل هم نخورده و امر بدان مشتبه شده بود كه یك خط دفاعی فوق العاده و بی نقص دارد، بدتر از این امكان نداشت. در پایان دو دیدار نخست انگلیسی ها تا بدان حد خوشبین شدند كه گفته بودند تا پایان مسابقات دروازه شان گشوده نخواهد شد، اما وقتی ماركوس البك گل اول سوئد را با یك ضربه سر زد، مشخص شد كه تصورات تیم اریكسون چقدر اشتباه و خام بوده است و گل واپسین دقایق هنریك لارسن نیز تاییدی بر همین قضیه بود.
● چاره ای نیست
به همین سبب و با چنین مقدمه ای اریكسون در روزهای اخیر روی ضربات آزاد بسیار كار كرده و شاگردانش را مهیای این امر ساخته است. او می گوید: «در داخل رختكن پلاكاردی را به دیوار زده ام كه روی آن ۳ بار این جمله آمده است: پس تو هوای او (بازیكن رقیب) را داری. ما چاره ای جز اجرای این دستورالعمل نداریم. در برابر سوئد در این زمینه قصور داشتیم، اما دلیل نمی شود كه در دیدار بعدی نیز چنین كنیم.»
به نفع اریكسون است كه اتفاق مورد ادعای او روی دهد، زیرا دیدار انگلیس - اكوادور كه امروز برگزار می شود به مرحله یك هشتم نهایی مربوط می گردد و تیم بازنده به كلی حذف می شود و فرصت مجددی نصیبش نخواهد شد. مربی سوئدی سابق لاتزیو كه اعلام كرده است در پایان این جام رهبری انگلیس را رها می كند و جایش را به دستیار خود استیو مك لارن می سپرد، می گوید: «ما همیشه در جلسات تمرینی مان روی ضربات ایستگاهی كار می كنیم. چه در حالت دفاع و چه در وضعیت حمله. در این لحظات اقدام به یارگیری نفر به نفر هم می كنیم.»
پس چرا در دیدار با سوئد همه چیز در این زمینه خراب شد؟ وقتی اریكسون باز با این سئوال مواجه می گردد، مجبور است بگوید: «نمی دانم. بروید، از بازیكنان بپرسید.» آیا این حرف بدان معنا است كه گل های سوئد را باید تمام و كمال به حساب مدافعان انگلیس و اشتباهات آنها گذاشت؟ باز اریكسون كلی گویی می كند. «كاری به این ندارم كه این گل ها محصول اشتباهات مستقیم كدام افراد بوده است و فقط این را می دانم كه ما در آن لحظات بد و پراشتباه دفاع كردیم. اگر هم قرار است من قبول مسئولیت كنم و اشتباه به نام من نوشته شود، ترس و مخالفتی ندارم. مهم این است كه روی این موارد كار و از تكرار آن جلوگیری كنیم.»
● قرار نشد
اما پل رابینسون چه؟ دروازه بان انگلیس هم روی سانترهای بلند و توپ های ارسالی روی محوطه جریمه اش خوب كار نكرد و این محوطه ناگهان به منطقه ای كاملاً ناامن بدل شد و تیم انگلیس به معنای واقعی كلمه روی هوا لنگید. به حرف های اریكسون رجوع می كنیم. «نه، قرار نشد اسم یك نفر خاص را به عنوان مقصر بیاورید. تیم ما گل خورد و نه یك نفر خاص. در چنین شرایطی من هیچ گاه فقط یك نفر را محكوم نمی كنم. ما یك گروه هستیم و نه یك فرد.» او طی روزهای اخیر حداقل ،۳ ۴ بار فیلم مسابقه و ضربات كرنر و آزاد منجر به گل های سوئد را بر صفحه تلویزیون از نو دیده است و بنابراین باید بتواند ایراد و عیب اصلی را شناسایی كند.
اریكسون باز هم ابا دارد. «مشكل این بود كه با وسعت و دقت یارگیری نكردیم. پس از گل اول چند بار من و دستیارانم از لب خط فریاد كشیدیم تا مدافعان ما هوشیار شوند و توپ ها را درست دفع كنند اما بازی داغ شده بود و گوش آنها نمی شنید. بچه ها عصبی شده بودند و آرامش لازم را نداشتند.»
قرار بود روی كرنرها دیوید بكام بازیكن زننده سر در اردوی حریف را مهار و ضربه اش را خنثی كند اما او روی گل اول حریف این كار را نكرد و در نتیجه ماركوس البك سوئدی توانست با یك ضربه سر «اشاره مانند» و در پی یك كرنر دروازه انگلیس را به سقوط بكشاند، آیا اریكسون بعداً موضوع را به كاپیتان مشهور تیمش گوشزد كرده است؟ «خب یك صحبت هایی كردیم، اما مهم تمرینات است. سعی كرده ایم در این چند روز صحنه هایی مشابه را در تمرینات پیاده كنیم تا بكام و سایرین این مسائل را ملكه ذهن خود كنند. گله ای ندارم زیرا این اتفاقات در یك بازی مرحله گروهی و زمانی روی داد كه حتی در صورت شكست زمان و موقعیت كافی برای جبران آن می داشتیم و هیچ چیز از دست نرفته است.»
ولی از امروز به بعد همه چیز ممكن است از دست برود زیرا بازی ها حذفی شده است و در نتیجه هر دیدار می تواند برای مردان اریكسون كشنده باشد. او حاضر نیست تركیب ثابت مورد نظرش را برای مسابقه امروز رو كند، اما به نظر می رسد كه تفاوت كمی با تركیب انگلیس در روز بازی با سوئد داشته باشد.
البته مایكل اوون با آسیب شدیدی كه دید به كلی مرخص شده و به روایتی تا پنج ماه بعد بازی نخواهد كرد، اما ریو فردیناند كه طی دیدار با سوئد دچار كشیدگی خفیف عضله ران شد، به تمرینات بازگشته است و ظاهراً مشكل حادی برای حضور در دیدار امروز ندارد در مورد گری نویل هم باشگاهی فردیناند (هر دو منچستر یونایتدی اند) اوضاع قدری تیره تر و احتمال غیبت او بسیار بیشتر از حضورش در میدان است.
با این حال اریكسون او را به اشتوتگارت (محل انجام بازی) برده است و در مقام توضیح می گوید: «ما به او احتیاج داریم. حتی اگر بازی نكند. او از كسانی است كه می تواند لب خط بایستد و از همان جا به سایر نفرات تیم خط و روحیه بدهد.»
● كدام سیستم؟
سئوال دیگر این است كه انگلیس امروز ۱-۵-۴ بازی می كند و یا ۲-۴-۴؟ در حالت اول وین رونی تك مهاجم تیم است و در وضعیت دوم زوج رونی و كراوچ خط حمله تیم اریكسون را تشكیل خواهد داد. سئوال مهم تر این است كه پس از این همه مصدومیت ها و ناآمادگی آیا سرانجام اریكسون می تواند روزی تركیب ایده آلش را به میدان بفرستد؟ مصدومیت شدید و مجدد اوون و بحث هایی كه بر سر بازی كردن یا نكردن اوون، هارگریوز در خط میانی تیم وجود داشته، جواب سئوال فوق را آشكارا با كلمه «نه» می دهد.
این عدم ثبات و ابهام بهترین و شاید تنها نویدی است كه اكوادور در آستانه دیدار با یاران تری و جرارد می تواند به خود به بدهد.
منبع: Guardian
ترجمه: وصال روحانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست