جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

۱۰ قابلیت هیجان انگیز ویندوز ۸ که منتظرشان هستیم


۱۰ قابلیت هیجان انگیز ویندوز ۸ که منتظرشان هستیم

در این گزارش نگاهی داریم به بعضی از قابلیت هایی که مایکروسافت قول حضور آنها را در ویندوز ۸ داده است

جدیدترین نسخه ویندوز بدون شک مهم ترین و خبرسازترین محصول دنیای دیجیتال تا پایان امسال خواهد بود. سیستم عاملی که بنا دارد تا با به چالش کشیدن اندروید و iOS در بازار تبلیت ها و اسمارت فون ها جای پایی برای خودش دست و پا کند.

اقدامی که مطمئنا نسخه متعارف ویندوز را در نتیجه کاهش احتمالی فروش کامپیوترها به خطر خواهد انداخت. اما چرا این سیستم عامل جدید این قدر هیجان انگیز است خودش داستان دیگری است. در این گزارش نگاهی داریم به بعضی از قابلیت هایی که مایکروسافت قول حضور آنها را در ویندوز ۸ داده است.

۱) بدعتی دوباره

یکی از مهیجترین چیزها درباره ویندوز ۸ ورای کارایی های سیستم عامل، این است که مایکروسافت سرانجام باز هم در حال ابداع طرح های جدید است. خیلی وقت بود که به جز آپدیت کردن تکنولوژی های قدیمی، مایکروسافت چیزی برای ارائه نداشت. خصوصا در برابر رقبای دیرینه ای مثل گوگل و اپل که چشم در چشم مایکروسافت ایستاده بودند.

ویندوز ۸ در این میان می تواند آغازگر فصل جدیدی از رقابت برای ساخت تکنولوژی های بهتر باشد. رقابتی که سرانجام با حضور مایکروسافت می رود تا دوره جدیدی از پیشرفت را تجربه کند.

۲) ریکاوری بهتر

همیشه زمانی پیش می آید که ناچارید با تکان دادن چوب جادویی خود از خاکستر ویندوز قدیمی تان ققنوسی جدید را زنده کنید. بازگرداندن ویندوز به وضعیت سلامت، یکی از امکانات پرطرفداری است که کم و بیش خیلی از کاربران ویندوز با آن سروکار داشته اند.

اما در ویندوز ۸ مایکروسافت دو ابزار جدید برای بازیابی اطلاعات سیستم به کاربران وعده داده است. آن طور که مایکروسافت قول داده این سیستم به آسانی ریست کردن یک اسمارت فون خواهد بود. این ابزارها برای بسیاری از کاربران می تواند خطی میان مرگ و زندگی سیستم عاملشان باشد به خصوص که می تواند یک سیستم در حال فنا را به وضعیت کاری مناسب خود بازگرداند آن هم در مدت زمانی کمتر از ۵ دقیقه.

۳) رابط کاربری مترو

رابط کاربری مترو مهم ترین تغییر ظاهری ویندوز ۸ نسبت به نسخه های قدیمی ویندوز است. تغییری که می توان از آن به عنوان تحولی کامل در نوع نگاه طراحان ویندوز یاد کرد. اینترفیس مترو به جای دسک تاپ قدیمی ترکیبی از آیکون های نرم افزارها را در چهارچوب منظمی ارائه می کند که مشخصا رابطه بسیار خوبی با سخت افزارهای لمسی دارد هر چند پیش نمایش های آن تا حدودی از زیبایی اندروید یا ios بی بهره است. به بیان ساده تر مترو ریسک بزرگی است که در نگاه اول یا دوستش خواهید داشت یا از آن متنفر خواهید شد.

۴) سازگاری با صفحه لمسی

ویندوز ۸ از بسیاری جهات اختصاصا برای تبلت ها طراحی شده از این رو رابطه بسیار گرمی با سخت افزارهای لمسی خواهد داشت. البته تا به امروز حتی یک تبلت ویندوزی موفق هم ندیده ایم. همین موضوع می تواند اهمیت ویندوز ۸ را دوچندان کند.

سیستم عاملی که مایکروسافت امیدوار است تا سهم از دست رفته اش در بازار گجت ها را بازیابد. اینکه آیا مترو واقعا برای تغییر دادن بازی به نفع مایکروسافت کافی خواهد بود یا نه؟ موضوعی است که تنها زمان، آن را مشخص خواهد کرد.

۵) مایکروسافت آفیس

نسخه تبلتی ویندوز که این روزها RT هم خوانده می شود، قرار نیست بتواند نرم افزارهای نسخه های متعارف ویندوز ۸ را اجرا کند. در مقابل مایکروسافت مهم ترین بسته های نرم افزاری مخصوص را همراه آن روانه خواهد کرد. آفیس مطمئنا مهم ترین کمبود بسیاری از سیستم عامل های لمسی امروزی است و مایکروسافت قصد دارد تا این بسته نرم افزاری را همراه با نسخه لمسی سیستم عاملش ارائه کند. این موضوع به تنهایی می تواند نقش ویژه ای در فروش تبلت های ویندوزی در آینده داشته باشد البته مطمئنا مایکروسافت به این آسانی دست خود را رو نخواهد کرد.

۶) امکانات بیشتر برای شبکه های بی سیم

ویندوز ۸ در عمل با اندیشه تبلت ها و کلا سیستم های قابل حمل طراحی شده، در نتیجه پشتیبانی از شبکه های بی سیم در آن نقش پررنگی دارند. در این نسخه ویندوز امکانات ساده تر و آسان تر برای اتصال به شبکه های وایرلس و همچنین تنظیمات بیشتر و دقیق تری هم برای کنترل و امنیت شبکه فراهم شده است.

مایکروسافت همچنین امکان اتصال بسیار سریع کاربر به شبکه Wi-Fi حتی پس از فراخوانی سیستم از حالت خواب را نیز در ویندوز ۸ فراهم کرده است تا نکند حتی برای یک لحظه هم که شده از اخبار تازه شبکه اجتماعی مورد علاقه تان بی خبر باشید.

۷) قفل تصویری

برای نزدیک به دو دهه صفحه آشنای ورودی ویندوز (login screen) با یک پسورد طول و دراز تنها چیزی بود که امنیت سیستم را فراهم می کرد اما مایکروسافت در ویندوز ۸ سرانجام قصد دارد تا با شکستن سنت دیرین خود با پس وردهای قدیمی خداحافظی کند یا حداقل کاربردشان را کاهش دهد.

پس وردهای تصویری اساسا برای سخت افزارهای لمسی انتخاب مناسبی هستند در عین حال تنوع بصری بیشتری را نیز به صفحه آغازین سیستم عامل می دهند. استفاده از پس ورد تصویری به معنی انتخاب تصویری مشخص و امضایی خاص (بر حسب انتخاب نقاط مشخصی از تصویر به عنوان رمز) است که مشابه آن را حتما تا پیش از این روی سیستم عامل های دیگر لمسی دیده اید.

مایکروسافت خیلی مطمئن است که این متد سریع تر، آسان تر و حتی امن تر از شیوه کنونی پس وردهاست، چرا که هر کسی که برای ورود به سیستم شما تلاش کند در نهایت به جای گذرواژه نیازمند امضای دقیق تصویری شما خواهد بود. حالا باز باید منتظر ماند و دید این موضوع از دید امنیتی تا چه حد می تواند درست باشد.

۸) سیستم انعطاف پذیر پرونده ها

ویندوز ۸ قرار است همراه خود سیستمی جدید برای مدیریت پرونده ها معرفی کند که می تواند حجم بزرگ تری از اطلاعات را نسبت به فرم معمول امروزی اداره کند. این سیستم همچنین طوری طراحی شده تا امنیت و حفاظت بیشتری در برابر خرابی فایل ها فراهم می کند.

در ضمن موتور مدیریت حافظه جدید ویندوز ۸ قرار است بتواند با پشت سر گذاشتن محدودیت های ذاتی NTFS که برای بیش از ۲۰ سال گریبانگیر این سیستم عامل بوده از پس نگهداری فایل ها و فهرست های بسیار بزرگ بدون آسیب رساندن به کارایی سیستم برآید.

این سیستم همچنین می تواند از همه یا بخشی از اطلاعات دیسک با گرفتن کپی روی چندین درایو مختلف حفاظت کند. در نهایت این امکان به این معنی است که ویندوز ۸ اعتمادپذیری بیشتری خواهد داشت.

۹) ارتقای بازده مصرفی

همان طور که می دانید تبلت های ویندوز ۸ قرار است توسط پردازنده های کم مصرف ARM پشتیبانی شوند در نتیجه دیگر خبری از ریخت و پاش همیشگی ویندوز در کار نیست.

مایکروسافت در ویندوز ۸ تمام تلاشش را کرده تا این سیستم عامل از نهایت مزایای معماری ARM استفاده کند. ویندوز هشت برای این منظور با تعلیق دسک تاپ و نرم افزارهای رابط کاربری مترو هنگامی که کامپیوتر در حالت خواب (Sleep) قرار گرفته، به پردازنده اجازه می دهد تا با کاهش گستره مصرف خود از ریخت و پاش اضافی جلوگیری کند.

البته مایکروسافت قابلیتی تحت عنوان Connected stalndby را هم به سیستم عامل اضافه کرده که به کاربر اجازه می دهد حتی در حالت استندبای هم قادر به مرور ای میل ها یا دریافت پیام های جدید و یا حتی تماس های تلفنی باشد اما به هر حال باید منتظر ماند و دید این ادعا چقدر می تواند در برابر عمر بلند باتری پلتفرم های رقیب یعنی اندرویدو iOS که همین امروز هم رقم دندان گیری نزدیک به یک روز کامل را ساپورت می کنند، دوام بیاورد. موضوعی که ما هم مثل شما منتظر فهمیدنش هستیم.

۱۰) راه اندازی در هشت ثانیه

بوت شدن یا در واقع همان راه اندازی ویندوز همیشه یکی از اعصاب خوردکن ترین مولفه های این سیستم عامل بوده است. به خصوص وقتی که عجله دارید و بالا آمدن سیستم آن قدر طول می کشد که شاید بدتان نیاید مانیتور را از پنجره به بیرون پرت کنید اما ظاهرا این مشکل به زودی برطرف خواهد شد یا حداقل مایکروسافت که این طور قول داده است.

از قرار معلوم مایکروسافت این بار واقعا قصد دارد تا این مشکل دراماتیک را با افزایش سرعت بوت به رقم واقعا تاثیرگذار ۸ ثانیه در ویندوز جدیدش حل کند. این ارتقا به لطف قرار دادن بخش کرنل سیستم عامل در حالت هایبرنیت به جای بسته شدن کامل آن به دست آمده است.

اگر این سیستم جدید واقعا آن طوری که مایکروسافت می گوید جواب دهد به این معنی است که وقتی ساعت هشت صبح با هزار زحمت سر کار حاضر می شوید، دیگر خبری از چرت پشت مانیتور در انتظار بوت شدن سیستم عامل محترم نخواهد بود...!



همچنین مشاهده کنید