دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

پایان عصر برنامک های کاربردی نزدیک می شود


پایان عصر برنامک های کاربردی نزدیک می شود

مفهوم استفاده از سیری Siri به این معناست که به جای استفاده از یکسری اپلیکیشن ها در شرایط خاص,از این نرم افزار چند منظوره و همه کاره برای رسیدن به هر مقصودی استفاده کرد

مفهوم استفاده از سیری(Siri) به این معناست که به‌جای استفاده از یکسری اپلیکیشن‌ها در شرایط خاص،از این نرم افزار چند منظوره و همه‌کاره برای رسیدن به هر مقصودی استفاده کرد.

متخصصان معتقدند افرادی که در تولید و توسعه Google Now (دستیار شخصی هوشمند که توسط شرکت گوگل تولید شده و قابل استفاده در سیستم عامل اندروید گوگل است) دست دارند هم با این عقیده موافقند بنابراین می‌توان تصور کرد دستیاران مجازی مانند سیری و Google Now قادر باشند شکل استفاده از گوشی‌های هوشمند توسط کاربران را دستخوش تغییر کرده و نیاز به اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های مختلفی را که امروزه برای انجام برخی کارها به آن نیاز است از بین ببرند.

در حال حاضر، سیستم عامل‌های تولیدشده برای گوشی‌های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل‌های ارائه شده توسط شرکت گوگل (اندروید)‌ و اپل (IOS) جایگاه مناسبی در میان کاربران داشته و دستیابی آنها به مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌ها که نیازهای روزمره‌شان را برطرف می‌کند، تسهیل کرده است.

اگر گوگل و اپل بتوانند طرح دستیاران مجازی خود را به معنای واقعی کلمه عملی کنند می‌توان از آنها به عنوان یک رویکرد متمرکز به جای اپلیکیشن‌ها استفاده کرد. به‌عنوان مثال، اگر چیزی بخواهید کافی است از سیری یا Google Now بپرسید تا آنها با تمام صفحات وب یا اپلیکیشن‌های لازم ارتباط برقرار کرده و پاسخ شما را بدهند.

این دستیاران هوشمند می‌توانند کار را برای کاربران آسان کرده و نیاز آنها به نصب اپلیکیشن‌ها یا نگرانی در مورد اجرای اپلیکیشن‌های ناخواسته را کمتر می‌کند.

در حال حاضر، بسیاری از کاربران گوشی‌های آیفون بدون نصب ولفرام آلفا (یک موتور محاسباتی پاسخگو) و به کمک سیری قادر به استفاده از این موتور محاسباتی هستند. به همین ترتیب و به کمک سیری می‌توان بدون نصب برنامه OpenTable (سرویس رزرواسیون رستورانی آنلاین) رستوران مد نظرشان را پیدا کرده و از منوی غذاهای آن مطلع شوید یا بدون نیاز به نصب برنامه YELPیا دیگر برنامه‌های اینچنینی از آنها استفاده کنند.

Google Now هم در حال حاضر به نوبه خود به افراد کمک می‌کند تا بدون نیاز به اتصال مستقیم به سرویس‌های موبایل خصوصی یا ESPN (شبکه برنامه‌های تفریحی ورزشی) با بخش فروش بلیت هواپیمایی تماس گرفته یا از نتایج ورزشی اطلاع پیدا کند.

شاید بتوان گفت عصر اپلیکیشن‌های مختلف ـ که یکی از اصلی‌ترین ملزومات موبایل‌های امروزی است ـ رو به پایان است.

اپل و گوگل از اولین توسعه‌دهندگان نرم‌افزارهای گوشی‌های هوشمند و پیشرو در این زمینه هستند، چرا که گوشی‌های هوشمند برای تبدیل‌شدن به کالایی که ارزش خرید داشته باشد نیاز به این نرم‌افزار‌ها داشت، اما به‌نظر می‌رسد در صورت استفاده از دستیاران مجازی دیگر کاربران نیازی به فکرکردن در مورد این اپلیکیشن‌ها نداشته و تجربه به مراتب خوشایندتری از گوشی‌های هوشمند خواهند داشت.

البته کسانی که زمان زیادی صرف کار کردن با سیری کرده‌اند، می‌دانند فعلا دستیاران مجازی کاملا و به اندازه کافی برای غلبه بر اپلیکیشن‌ها قدرتمند نیستند. باید گفت شخصیت ابتدایی سیری بخوبی گویای این حقیقت است که توانایی این نرم‌افزار در تشخیص صدا و قدرت درک عبارات مختلف کاملا قابل اعتماد است. گوگل و اپل در حال حاضر به پروژه دستیاران مجازی‌شان به عنوان پروژه‌های مهمی برای آینده موبایل‌ها و نرم‌افزارهای مرتبط با آنها می‌نگرند.

منبع: technologyreview

مترجم: آتنا حسن‌آبادی