شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

میکرودرم ابریژن آنقدرها موثر نیست


میکرودرم ابریژن آنقدرها موثر نیست

توصیه ها و هشدارهای دکتر امیرهوشنگ احسانی درباره یک روش جوان سازی پوست

چند وقت پیش یکی از همکارانم را دیدم که پوستش براق‌تر و درخشنده‌تر شده بود. از او پرسیدم کرم خاصی مصرف می‌کنی و او در جواب گفت: «نه، میکرودرم ابریژن کردم!» بارها اسم این روش را شنیده بودم اما تا به حال از نزدیک با کسی که آن را انجام داده باشد، برخورد نکرده بودم...

ترغیب شدم که برای یکبار هم که شده، این روش را تجربه کنم اما وقتی با دکتر امیرهوشنگ احسانی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت‌وگو کردم، فهمیدم که منافع این روش موقتی و سطحی است و به خاطر همین از انجام آن منصرف شدم.

▪ آقای دکتر! میکرودرم ابریژن چیست؟

استفاده از روش میکرودرم ابریژن، از حدود ۸ تا ۱۰ سال پیش، برای درمان و خدمات زیبایی آغاز شد. ابتدا ایتالیایی‌ها این روش را به کار بردند. در میکرودرم ابریژن، پودری به نام اکسیدآلومینیوم با فشار روی پوست پاشیده و باعث تراشیده‌شدن لایه‌های سطحی پوست می‌‌شود. با تراشیده‌شدن لایه‌های سطحی، مناطق دچار مشکلات پوستی، یعنی لک‌های پوستی، جوشگاه‌ها و جای جوش تا حدی برداشته و کلاژن‌سازی آغاز و بافت زیر پوست تحریک می‌شود. در درازمدت این روش به از بین رفتن چروک‌ها نیز کمک می‌کند.

▪ پس واقعا این روش در زیبایی کارآمد و موثر است؟

نه آنقدر‌ها که تبلیغ می‌شود. اوایل این روش بسیار پررونق بود و شرکت‌های سازنده دستگاه‌ میکرودرم ادعا داشتند برای پاک‌کردن تاتو و درمان لک و جای جوش و حتی جوشگاه‌‌های عمیق می‌توان از آن استفاده کرد. میکرودرم ابریژن بسیار سطحی عمل می‌کند و کمی در شفافیت پوست موثر است. اثر این روش پایدار نیست و به تکرار نیاز دارد.

▪ پس اینکه گفته می‌شود میکرودرم می‌تواند جایگزین خوبی برای لیزرها یا اقدام‌های تهاجمی‌تر باشد، صحت ندارد؟

بله و این باور درست نیست.

▪ با توجه به توضیح‌هایی که دادید، هزینه‌کردن برای انجام این روش زیبایی منطقی است؟

پوست افرادی که میکرودرم انجام می‌دهند، چندهفته‌ای شفاف می‌شود اما بعد از آنکه اثر آن از بین رفت، مشکلات پوستی برمی‌گردد و لک‌ها و جوشگاه‌ها ظاهر می‌شوند مگر آنکه میکرودرم در کنار سایر درمان‌ها به‌کار گرفته‌شود. یعنی بعد از انجام آن نیاز است بیمار دارو و درمان‌های موضعی و خوراکی داشته باشد تا لک‌های از بین رفته، دوباره برنگردند.

▪ پیلینگ مکانیسم یکسانی با میکرودرم ابریژن دارد. چه تفاوتی بین این دو روش درمانی است؟

برخلاف پیلینگ، میکرودرم عوارض کمتری دارد و فرد بعد از آن فقط دچار قرمزی اندک می‌شود.

▪ از عوارض میکرودرم بگویید.

اگر پوست مراجعه‌کننده تیره باشد یا میکرودرم عمیق انجام شود و پوست تحریک شود، ممکن است لک و تیرگی ایجاد کند. میکرودرم باید ظریف و سطحی باشد. برخی پزشکان به قدری این کار را بد انجام می‌دهند که باعث زخم شدن پوست می‌شوند و این زخم بعدها لک‌های بدی روی پوست باقی می‌گذارد.

▪ میکرودرم طرفداران زیادی دارد؟

نه، طرفداران آن نسبت به گذشته کمتر شده‌اند و بیشتر افراد لیزرهای بازسازی‌کننده پوست را که اثر بهتری دارند می‌پسندند. میکرودرم در واقع نوعی درمان کمکی برای برطرف‌کردن جای جوش‌ها و لک‌های سطحی است.

▪ این باور درست است که با انجام میکرودرم پوست حساس‌تر و آسیب‌پذیر‌تر می‌شود؟

در کل، استفاده از این روش‌ها چون باعث افزایش ضخامت و افزایش میزان سنتز کلاژن در بافت زیرین پوست می‌شود، مفید است. فردی که از این روش‌ها استفاده می‌کند زودتر زیرآفتاب می‌سوزد اما پوستش در طولانی‌مدت نازک و شکننده نمی‌شود.

▪ پس افرادی که برایشان میکرودرم انجام می‌شود، باید حتما از ضدآفتاب استفاده کنند؟

بله، در تمام اقدام‌هایی که برای زیبایی پوست انجام می‌گیرد، چون لایه‌های سطحی مرده پوست برداشته می‌شوند، اثر حفاظتی آن در برابر آفتاب کمتر خواهد شد. به همین دلیل بعد از انجام پیلینگ، میکرودرم یا لیزر لازم است حتما از ضدآفتاب خوب و مناسب استفاده شود.

▪ انجام میکرودرم برای همه مجاز است؟

منع سنی ندارد و با توجه به نیاز از ۱۷ تا ۲۰ سالگی به بعد می‌توان آن را انجام داد اما بهتر است در دوران بارداری و شیردهی به دلیل پودراکسیدانی که دارد، استفاده نشود. افراد مبتلا به عفونت‌های حاد صورت، جوش‌های شدید یا تبخال نیز بهتر است این کار را انجام ندهند.

▪ این روش درمانی چقدر هزینه برمی‌دارد؟

هزینه میکرودرم جلسه‌ای ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان است. حداقل ۳ تا ۵ جلسه لازم است میکرودرم انجام شود که هر ۳ هفته باید تکرار شود و هر ۳ تا ۶ ماه هم باید دوباره این کار را تکرار کرد. علاوه بر آن درمان‌های نگهدارنده هم ضروری است.

سمیه مقصودعلی



همچنین مشاهده کنید