چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از سرطان پروستات با تغییر سبک زندگی


پیشگیری از سرطان پروستات با تغییر سبک زندگی

سرطان پروستارت یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ممکن است همراه با رشد کند تومور صورت گیرد و یا به‌صورت تهاجمی دیگر بافت‌های بدن را آسیب‌بزند.
این سرطان علائمی مانند اختلال …

سرطان پروستارت یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ممکن است همراه با رشد کند تومور صورت گیرد و یا به‌صورت تهاجمی دیگر بافت‌های بدن را آسیب‌بزند.

این سرطان علائمی مانند اختلال در دفع ادرار، عفونت، سوزش و درد را به وجود آورده و ممکن است باعث درد در ناحیه انتهایی کمر و شکم شود.

علت سرطانی شدن سلول‌های غده پروستات هنوز ناشناخته است با این حال سن، عوامل هورمونی، ژنتیک، برخی بیماری‌ها، تغذیه و برخی عوامل سرطان ‌زا در بروز آن دخالت دارد اگر چه بسیاری از افراد مبتلا به سرطان پروستات با انجام رادیوتراپی و برخی روش‌های درمانی دیگر بهبود پیدا می‌کنند ولی پیشگیری همواره بر درمان ارجحیت دارد. تغییر سبک زندگی نقش مهمی در پیشگیری از سرطانی شدن سلول‌های پروستات دارد.

کاهش کلسترول خون

محققان به‌تازگی دریافته‌اند افزایش میزان کلسترول خون ارتباط مستقیمی با رشد سلول‌های سرطانی غده پروستات دارد. براساس مطالعات انجام شده افرادی که میزان کلسترول کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر دارند در معرض خطر کمتری برای سرطانی شدن سلول‌های غده پروستات هستند.

ورزش منظم

تحرک و فعالیت بدنی روزانه با کاهش اضافه وزن نقش مهمی در تنظیم چربی خون بخصوص LDL دارد. تحقیقات نشان داده است ورزش منظم حداقل به‌مدت ۱۵ دقیقه در روز، میزان مرگ و میر افراد مبتلا به سرطان پروستات را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

شنا، تنیس، پیاده روی تند و دوچرخه سواری به‌مدت ۳۰ دقیقه در هفته تا حدود ۳۵ درصد باعث افزایش غلبه بر بیماری است.

رژیم غذایی مناسب

براساس مطالعاتی که پژوهشگران انجام داده‌اند، نوشیدن قهوه ارتباط مستقیمی با کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات و مرگ دارد.

از آنجا که انسولین و سوخت و ساز گلوکز در بدن انسان، نقش مهمی در سرطانی شدن سلول‌های پروستات دارد، نوشیدن روزانه قهوه بدون کافئین تأثیر بسزایی در کنترل سرطان پروستات داشته و تا حدود ۶۰ درصد از تهاجمی‌شدن این بیماری پیشگیری می‌کند.

آب‌انار به‌دلیل این‌که میزان آنتی اکسیدان زیادی دارد خاصیت ضد سرطانی داشته و مصرف آن در پیشگیری از بدخیمی پروستات مؤثر شناخته شده است.

تحقیقات بیانگر آن است، سرطان پروستات اغلب به‌دلیل مصرف بیش‌از اندازه گوشت قرمز در رژیم غذایی و کاهش میوه و سبزیجات تازه به‌وجود می‌آید. بنابراین لازم است میوه، دانه‌های کاهش دهنده میزان کلسترول خون، بادام و حبوبات در رژیم غذایی گنجانده شود.



همچنین مشاهده کنید