چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
سبزی را بیش از ۳ ماه در فریزر نگذارید
یکی از عادات غذایی دانمارکیها، مصرف سبزیهای تازه است. از نظر علم تغذیه، این عادت بسیار خوب بوده و بسیار توصیه میشود زیرا مصرف سبزی تازه یعنی آنکه سبزی در همان فصل پرورش یافته و مواد مفیدش در حداکثر مقدار ممکن است و در اثر نگهداری طولانی یا فریز شدن یا از فریز درآوردن، بخش عمده مواد مغذیاش از بین نرفته است.
اما در زندگی امروز به دلیل وقت کم یا ایجاد تنوع در برنامه غذایی یا صرفهجویی در هزینهها، مردم مجبورند سبزیها را چند روز یا چند ماه فریز کنند تا بتوانند در همه فصلها آنها را در برنامه غذاییشان داشته باشند (مثل باقالا یا نخودسبز و...). البته اگر فریز کردن برای مدت کوتاهی باشد و ماده غذایی در عرض یک ماه به مصرف برسد، اشکالی ندارد اما نباید سبزیها بیش از ۳ ماه فریز بمانند.
نکته مهم این است که چطور سبزیها را فریز کنیم. روش صحیح آن است که بعد از تمیز کردن و شستن سبزی، باید آب آن را بگیرید. درنهایت آنها را در بستهبندیهایی به طوری که هوایی وارد آن نشود، به سرعت فریز کنید تا حتیالمقدور رنگ و مواد مفید سبزی حفظ شود.
بعد از خارج کردن از فریزر هم اگر نوع پخت اجازه میدهد، باید آن را به صورت یخ و فریزری وارد پخت کرد و اجازه نداد آب سبزیها خارج شود. در کل، توصیه میشود بیش از ۵۰ درصد سبزیهای مصرفی ما تازه باشند. برای حفظ تازگی سبزیها نیز بهترین کار این است که آنها را در بستهبندی مناسب و نشسته در یخچال نگه دارید و نزدیک به زمان مصرف بشویید تا تازه و ترد بمانند. بعد از شستوشو هم باید آب سبزیها کامل گرفته شود و درغیر این?صورت آب باقیمانده باعث ایجاد تغییر رنگ سبزی میشود.
درنهایت هم باید سبزی را دوباره در یخچال گذاشت و در فضای بیرون برای مدت طولانی قرار نداد. امروزه سبزیهای آمادهای در سوپرمارکتها به فروش میرسد که استفاده از آنها برای صرفهجویی در وقت مناسب است. البته قیمت این بستهها از سبزی تازه گرانتر بوده و برای افرادی که وقت خرد کردن سبزی را دارند، انتخاب مقرون بهصرفهای نیست ولی به هر حال انتخابی است که با توجه به بودجه خانواده باید انجام شود.
فراموش نکنید قبل از خرید باید به بستهبندی، کیفیت و نسبت مواد و سبزیهای خردشده با سلیقهتان توجه کنید. زیرا برخی از انواع سبزیها مثل اسفناج را بهتر است تازه مصرف کنید. به این دلیل که مواد مغذی موجود در آنها بر اثر نگهداری طولانی و تغییر رنگ تا حد زیادی از بین میروند.
دکتر نسرین امیدوار
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی،
استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران احمد وحیدی مجلس مجلس شورای اسلامی چین دولت سیزدهم خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران آموزش و پرورش هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران فضای مجازی سلامت پلیس دستگیری شورای شهر تهران شورای شهر
بانک مرکزی خودرو بابک زنجانی قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا ایران خودرو سایپا دلار مالیات بازار خودرو تورم
تلویزیون سریال سعید آقاخانی سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه ترکیه افغانستان بنیامین نتانیاهو
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا تسلا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه خواب دیابت مسمومیت کاهش وزن چاقی سلامت روان بارداری آلزایمر