جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مهمترین نکات بهداشتی درباره غذای نذری + تصاویر
با نزدیک شدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، کارشناسان حوزه بهداشت توصیه هایی را برای رعایت نکات بهداشتی در ارائه نذورات اعلام کردند.
طبخ غذا و ظروف
ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسه های پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای 40 درجه، ماده ای شیمیایی به نام استایرن از خود خارج می کنند که موجب تلخی غذا می شود و بیش از 77 نوع بیماری سرطان زا را به همراه دارد.
همچنین کارشناسان توصیه های دیگری درباره ظروف و نحوه تهیه غذا و نوشیدنی به تهیه و توزیع کنندگان نذورات می کنند:
- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر 2 ساعت) خودداری شود. در غیر این صورت غذا را در محیطی با دمای کمتر از چهار درجه سانتیگراد (یخچال) و یا در بالای 63 درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود.
- برای توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی ضروری است.
- اگر برای توزیع آب و چای و مواد غذایی از ظروف چندبار مصرف استفاده می شود باید به طور مستمر آن ها را شست . همچنین از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، خودداری شود.
- بیشتر ظروف طبخ غذا از جنس مس است که باید لایه داخلی آن قبل از استفاده با از قلع پوشانده شود تا ترکیبات مس وارد غذا نشود. اگر این کار به نحو مطلوب انجام نشود ترکیب مس وارد غذا شده و فرد را با مسمومیت روبه رو خواهد کرد.
- گاهی از مواد رنگ دهنده یا طعم زا به جای زعفران در تهیه شله زرد، حلوا، انواع خورش ها مانند قیمه یا برخی شربت ها استفاده می شود که اگر این مواد غیر خوراکی و بیش از دوز استاندارد مصرف شود، غذا را به طور نسبی ناسالم می کند.
- استفاده از زاج برای سفید کردن برنج یا سنگ نمک به دلیل ترکیبات ناخالص و فلزات سنگین همچون سرب، جیوه و کادمیوم سمی و مسمومیت زاست. همچنین استفاده از روزنامه به جای پارچه های مخصوص دم کردن برنج ، موجب آلوده شدن غذا می شود.
-از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود. در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود.
- در پخت غذا از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو استفاده شود.
- هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید از سلامت عمومی برخوردار باشند. رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
- برای قربانی کردن، احشام باید از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
عراق انتخابات دانشگاه تهران حماس حسن روحانی مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی دولت دولت سیزدهم رهبر انقلاب مجلس شهید مطهری
ایران بارش باران هواشناسی یسنا هلال احمر قوه قضاییه روز معلم تهران سیل معلم پلیس شهرداری تهران
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت دلار خودرو ایران خودرو بانک مرکزی سایپا کارگران ارز
عمو پورنگ سریال موسیقی پردیس پورعابدینی تلویزیون صداوسیما عفاف و حجاب مسعود اسکویی سینمای ایران سینما
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه اوکراین چین نوار غزه انگلیس
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر باشگاه استقلال لیگ برتر تراکتور جواد نکونام بازی سپاهان لیگ برتر ایران رئال مادرید
هوش مصنوعی کولر گوگل تلفن همراه همراه اول تبلیغات اینستاگرام اپل
خواب فشار خون کبد چرب چاقی رابطه جنسی