جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مهمترین نکات بهداشتی درباره غذای نذری + تصاویر


هنگام تهیه غذای نذری این نکات را به یاد داشته باشید

با نزدیک شدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، کارشناسان حوزه بهداشت توصیه هایی را برای رعایت نکات بهداشتی در ارائه نذورات اعلام کردند.
 


مهمترین نکات بهداشتی درباره غذای نذری + تصاویر

طبخ غذا و ظروف

ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسه های پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای 40 درجه، ماده ای شیمیایی به نام استایرن از خود خارج می کنند که موجب تلخی غذا می شود و بیش از 77 نوع بیماری سرطان زا را به همراه دارد.

 


مهمترین نکات بهداشتی درباره غذای نذری + تصاویر



همچنین کارشناسان توصیه های دیگری درباره ظروف و نحوه تهیه غذا و نوشیدنی به تهیه و توزیع کنندگان نذورات می کنند:

- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر 2 ساعت) خودداری شود. در غیر این صورت غذا را در محیطی با دمای کمتر از چهار درجه سانتیگراد (یخچال) و یا در بالای 63 درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود.

- برای توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی ضروری است.

 


مهمترین نکات بهداشتی درباره غذای نذری + تصاویر



- اگر برای توزیع آب و چای و مواد غذایی از ظروف چندبار مصرف استفاده می شود باید به طور مستمر آن ها را شست . همچنین از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، خودداری شود.

- بیشتر ظروف طبخ غذا از جنس مس است که باید لایه داخلی آن قبل از استفاده با از قلع پوشانده شود تا ترکیبات مس وارد غذا نشود. اگر این کار به نحو مطلوب انجام نشود ترکیب مس وارد غذا شده و فرد را با مسمومیت روبه رو خواهد کرد.

- گاهی از مواد رنگ دهنده یا طعم زا به جای زعفران در تهیه شله زرد، حلوا، انواع خورش ها مانند قیمه یا برخی شربت ها استفاده می شود که اگر این مواد غیر خوراکی و بیش از دوز استاندارد مصرف شود، غذا را به طور نسبی ناسالم می کند.

 


مهمترین نکات بهداشتی درباره غذای نذری + تصاویر



- استفاده از زاج برای سفید کردن برنج یا سنگ نمک به دلیل ترکیبات ناخالص و فلزات سنگین همچون سرب، جیوه و کادمیوم سمی و مسمومیت زاست. همچنین استفاده از روزنامه به جای پارچه های مخصوص دم کردن برنج ، موجب آلوده شدن غذا می شود.

-از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود. در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود.

- در پخت غذا از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو استفاده شود.

- هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید از سلامت عمومی برخوردار باشند. رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

- برای قربانی کردن، احشام باید از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.

مهمترین نکات بهداشتی درباره غذای نذری + تصاویر