سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
خواص پسته کوهی (بنه) و ویژگیهای درمانی آن
بنه یا پسته کوهی (Pistacia terebinthus) | |
طبع گیاه |
|
طریقه مصرف |
|
خواص درمانی |
|
مضرات |
|
خواص پسته کوهی (طبیعت و خواص درمانی)
- همانند خواص پسته، یکی از مهمترین خواص پسته کوهی درمان خانگی کم خونی است. به این منظور میتوانید از آن در پخت غذاها استفاده کنید.
- عصاره پسته کوهی اثرات ضد میکروبی دارد و جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک است.
- عصاره تهیه شده از پسته کوهی مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج است.
- کمک به درمان اسهال ساده؛ از خواص پسته کوهی است. به این منظور استفاده از دم کرده پوست و برگ پسته کوهی توصیه میشود.
- از خواص پسته کوهی در طب سنتی متعادل کردن طبع بدن و رفع سردی مزاج است.
- استعمال ضماد تهیه شده از پسته کوهی برای درمان ورمها و زخمهای سخت مفید است.
- پسته کوهی برای تقویت قوای جنسی مفید است. استفاده از روغن تهیه شده از پسته کوهی، به صورت مالشی به درمان سستی کمر و رفع زودانزالی کمک میکند.
- مصرف پسته کوهی ترک لب را معالجه و از شب کوری پیشگیری میکند.
- از دیگر خواصاین گیاه در طب سنتی استفاده از آن برای از بین بردن ماهگرفتگی پوست بدن و لکه بسیار مفید است و استفاده از روغن پسته کوهی بهترین درمان است.
- پسته کوهی به درمان تکرر ادرار و قطره قطره آمدن آن کمک میکند.
- روغن و میوه پسته وحشی پاک کننده اخلاط سینه و ریه می باشند.
- تقویت دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص پسته کوهی میباشد. مصرف مداوم پسته کوهی در دفع کرمهای روده و معده موثر است و از بیماریهای مربوط به سیستم گوارشی نیز جلوگیری میکند. به هضم بهتر غذا کمک میکند و اشتها آور است.
- پسته کوهی برای درمان نرمی استخوان بسیار مفید است.
گیاه شناسی پسته کوهی
پسته کوهی یا بنه، پسته مخصوصی است که در برخی نواحی کشورمان دیده میشود. میوه پسته کوهی به صورت شفت است، مغز آن روغنی است و به صورت تخمه مصرف میشود با این تفاوت که پوسته سخت آن باعث آسیب به دندان میشود. پوسته بیرونی این میوه، در جوانی سبز رنگ و قسمتی از آن قرمز رنگ است و به صورت نیمه رسیده در اردیبهشت ماه برداشت میشود. لازم به توضیح است از درختان پسته کوهی نوعی صمغ طبیعی که به سقر معروف است، ترشح میشود که حاوی مواد و ترکیبات مفید فراوانی بوده و خواص درمانی بسیاری دارد. برای آشنایی با خواص سقز مطالعه لینک زیر پیشنهاد میشود.
بیشتر بخوانید: خواص سقز (بنه) چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص سقز)
مضرات پسته کوهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)
زیاده روی در خوردن پسته کوهی، باعث زخم شدن دهان و کم اشتهایی میشود.
لازم به ذکر است، امروزه به خاطر ارزش این گونه گیاهی، محافظت از آن اولویت یافته و از روشهای صحیح در بهره گیری از آن استفاده میکنند. همچنین از میوه، برگ و شیره حاصل از پسته کوهی، در صنعت داروسازی استفاده میشود. به علاوه، اندامهای مختلف درخت پسته کوهی مصارف صنعتی گستردهای دارد و از دانههای آن نوعی روغن خوراکی بسیار خوب، به دست میآید.
منبع: کتاب دائره المعارف مصور گیاهان دارویی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس خلیج فارس دولت سیزدهم بابک زنجانی دولت حجاب لایحه بودجه 1403 بودجه شورای نگهبان مجلس یازدهم
قوه قضاییه هواشناسی سیل تهران شهرداری تهران فضای مجازی شورای شهر تهران سلامت شورای شهر پلیس قتل وزارت بهداشت
قیمت دلار خودرو قیمت طلا سایپا قیمت خودرو ایران خودرو دلار بازار خودرو بانک مرکزی مالیات تورم مسکن
تلویزیون محمدرضا گلزار سینما رسانه سینمای ایران فیلم سریال تئاتر رسانه ملی موسیقی بازیگر سریال پایتخت
سازمان سنجش انتخاب رشته بنیاد ملی نخبگان آموزش عالی
رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه اسرائیل جنگ غزه حماس روسیه عربستان نوار غزه اوکراین ترکیه
فوتبال استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال وحید شمسایی بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
هوش مصنوعی اینترنت تبلیغات اپل خودرو برقی همراه اول آیفون گوگل روزنامه سامسونگ ناسا
داروخانه سازمان غذا و دارو ویتامین خواب کاهش وزن دیابت طول عمر پرستار سلامت روان بارداری دندانپزشکی