جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

قارچ کامبوجا چیست؟ + طرز تهیه چای کامبوجا



	قارچ کامبوجا چیست؟ + طرز تهیه چای کامبوجا | وب

قارچ کامبوجا چیست؟

کامبوجا فرآورده ای از گلسنگ ها می‌باشد (کلمه کامبو به معنی خزه ی قهوه‌ای و جا به معنی چای) که ترکیبی است از تعدادی باکتری و مخمرها که با شیوه پرورشی مخصوص تهیه می‌شود و مملو از موجودات زنده مفیدی است که بدن انسان به آن‌ها احتیاج دارد. این نوع قارچ مربوط به ۲۲۰ سال قبل از میلاد در چین (منچوری) است که توسط آنان مصرف می‌شده است و سپس از راه خطوط بازرگانی به روسیه و کشورهای اروپای شرقی انتقال یافته، در آنجا عمومیت پیدا کرد. طعم گوارای آن احساس شادابی به انسان می‌بخشد. مقدار مخمر موجود در آن باعث می‌شود که حتی پس از ریختن در بطری کماکان فعال باقی بماند. امروزه آن را وسیله‌ای برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها می‌شناسند. این شربت از خانواده اغذیه هایی نظیر ماست سرکه و پنیر می‌باشد .
کامبوجا یک لایه پلی ساکارید حاوی انواعی از مخمرها و باکتری‌ها است. این باکتری‌ها شامل Bacterium xylinum، Acetobacter ketogenum، Bacterium gluconicam و مخمرهایی از انواع شیزوساکارو میسس، ساکارومیسس، تورولا و… است. مسیر تخمیر بدین ترتیب است که ابتدا مخمرهای موجود در محیط کشت، قند ساکارز را شکسته، گلوکز و فروکتوز تولید می‌کنند.  در مرحله بعد این قندها به مصرف مخمرها می‌رسند و الکل و Co۲ تولید می‌نمایند. Co۲ در نوشیدنی باقی می‌ماند وباعث می‌شود این نوشیدنی گازدار شود. وقتی الکل به مقدار مناسب تولید شد زمینه برای رشد باکتری‌هایی که از منبع کربنی جهت رشد و تکثیر خود استفاده می‌کنند مناسب می‌شود و باکتری‌ها فعال می‌گردند. ازآنجا که شکر و کافئین اولیه به مصرف مخمر و باکتری می‌رسد، نوشیدنی در پایان کار هیچ یک از این موارد مضر را دارا نیست. البته ترکیب این نوشیدنی براساس نواحی متفاوت آب و هوایی، روش رشدو…کمی تفاوت دارد، اما درهمه موارد، این نوشیدنی ترش و شیرین با طعم و عطر دلنشین و دلپذیر و خواص درمانی تغذیه‌ای بسیار بالا می‌باشد. گزارش‌هاى علمى بسیارى که تاکنون درباره قارچ کامبوجا نوشته شده است نشان مى‌دهد که نوعى آنتى‌بیوتیک قوی در ترکیب قارچ کامبوجا وجود دارد که وجود آن باعث مى‌شود مواد زائد و سموم بدن دفع شود. به عقیده پزشکان این مواد در فرآیند شیمیائى بدن نقش مهمى ایفا مى‌کنند آنها معتقد هستند چاى کمبوجا یک ماده غذائى مکمل به حساب مى‌آید که مصرف آن سیستم دفاعى بدن را تقویت کرده و موجب جلوگیرى از بیمارى‌ها مى‌شود. صدها سال است که مردم آسیا چاى کومبوجا مى‌نوشند، زیرا مصرف این نوشیدنى به‌عنوان داروئى طبیعی، در مقابله با خستگی، سستی، کشش‌هاى عصبی، علایم اولیه پیری، سختى رگ‌ها و عروق، تنبلى روده‌ها و نقرس، بیماری M.S، روماتیسم، هموروئیدها و دیابت نتایج حیرت‌انگیزى داشته است. کامبوجا رشد سلول‌هایى سرطانى را متوقف مى‌کند.

خواص دارویی و درمانی قارچ کامبوجا

به‌طور کلی خواص دارویی و باورنکردنی این قارچ معجزه‌گر به شرح زیر است:
  • اکسیر جوانی
این قارچ به دلیل ترکیبات خاص و دارا بودن اسیدگلوکورونیک نه تنها مانع از سرطانی شدن سلولها می شود، بلکه رشد سلولهای سرطانی را نیز متوقف می‌کند علاوه بر این قارچ کامبوجا عاملی مؤثر در جلوگیری از سکته های قلبی شناخته شده است.
  • کامبوجا برای تقویت سیستم ایمنی بدن
محققان طب سنتی بر این عقیده هستند که کامبوجا به دلیل روند تخمیر و ترکیباتی مانند اسید استیک یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می‌شود و محیطی فراهم می‌کند که از رشد باکتری‌های آسیب رسان پیشگیری می‌کند.
  • هضم مواد غذایی مانند پروتوئین‌ها، چربی‌ها و قندها را آسان می‌نماید.
  • میزان چربی خون (کلسترول) را پایین می‌آورد
  • جلوگیری از سرطان معده و سرطان روده
  • از پیدایش نشانه های نامطلوب یائسگی جلوگیری می‌کند
  • آب مروارید را درمان می‌کند
  • نا هنجاری های قلبی را درمان می‌کند
  • اختلالات بی خوابی را از بین می‌برد
  • باز کننده عروق
  • دیابت را درمان می‌کند
  • موها را سایه کرده و از ریزش آنها جلوگیری می‌کند
  • از تولید سنگ مثانه و ناراحتی های کبدی پیشگیری می‌کند
  • بواسیر را درمان می‌کند
  • چین و چروک ها را تقلیل می‌دهد
  • ماهیچه های پا را تقویت و ورم مفاصل (آرتریت) را درمان می‌کند
  • درمانی برای آبله و زونا
  • درمان ترشح غدد عروقی پا
  • درمان انواع آبسه 


	قارچ کامبوجا چیست؟ + طرز تهیه چای کامبوجا | وب


طرز تهیه چای کامبوجا

براى تهیه چاى کمبوجا سه لیتر آب را بجوشانید و یک فنجان شکر را در حال جوشیدن به آن اضافه کنید، پس از اینکه آب و شکر مخلوط شد ظرف را از روى شعله بردارید و یک قاشق غذاخورى بزرگ چاى خشک را داخل آن بریزید و بگذارید یک ربع ساعت دم بکشد و پس از اینکه چاى دم کشید و حرارت آن تا حد دماى محیط کاهش یافت آن را از صافى رد کنید و تفاله چاى را بگیرید و سپس کمى از قارچ کامبوجا را داخل آن بیاندازید و روى ظرف را با یک دستمال کتانى بپوشانید، به‌نحوى که هوا براى تنفس باکترى‌هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود. قارچ کمبوجا باید 10 روز در مایع بماند، این مایع باید در محیطى تاریک و با دماى 20 الى 24 درجه سانتى‌گراد نگهدارى شود. پس از این مدت متوجه مى‌شوید که قارچ جدیدى در روی قارچ اولیه تولید شده که هرکدام از این که قارچ‌ها مى‌تواند براى تهیه یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد. پس از10 روز نوشیدنى آماده مصرف است، مخمر قارچ کامبوجا را از صافى رد کنیید و در یک ظرف شیشه‌اى در یخچال نگهدارید، مى‌تواند هر روز قبل از صبحانه و یا قبل از هر وعده غذا از این مخمر قارچ کامبوجا بنوشید. اگر متوجه شدید که چاى غلیظ یا ترش شده با کمى چاى شیرین موقع نوشیدن آن را رقیق کنید و یا اینکه مى‌توانید با کمى عسل آن را شیرین نمایید. 

نکات لازم در مورد مصرف چای قارچ کامبوجا

  1. در دمای زیر 24 رشد و تکثیر قارچ به کندی انجام می‌شود ولی قارچ سالم می‌ماند ولی دردمای بالای 29 قارچ از بین می‌رود و به اصطلاح خود کشی می‌کند.
  2. محیط و وسایل بایستی کاملا تمیز و استریل باشد تا میکروب و باکتری های خطرناک رشد نکنند.
  3. اگر کپک سیاه یا خاکستری روی قارچتان مشاهده کردید قارچ آلوده شده و بایدچای و قارچ را کامل دور بریزید.
  4. چای تخمیر شده هم نباید در محیط گرم و روشن قرار بگیرد زیرا خواص مفید آن تغییر می‌کند.
  5. در کنار چای سیاه از چای سبز و گیاهان دیگر مثل پونه و آویشن و .... استفاده کنید. ولی هرگز مقدار چای سیاه و شکر را کم و زیاد نکنید. استفاده از پونه کوهی و یا گاهی اویشن و یا میوه‌جات طعم فوق العاده‌ای را به چای شما خواهد داد.
  6. برای تهیه نوعی سرکه سیب با استفاده از کامبوجا درون یک شیشه کوچک یک لیوان چای کومبوچا ریخته و سپس یک عدد سیب تکه شده را در آن بریزید و روی آن یک صافی پلاستیکی گذارید که سیبها بیرون نیاید مجددا روی آن را را با پارچه نخی بپوشانید و یک هفته زمان بدهید پس از آن شروع به صاف کردن کنید.
  7. مصرف این چای را می‌توانید از روزی یک فنجان صبح ناشتا شروع کرده و به مرور زمان مقدار مصرف را افزایش داده به‌طوریکه می‌توانید تا 3 لیوان در روز هم از این معجون شفابخش استفاده کنید. 
  8. اگر قصد لاغر کردن خود را دارید 15 دقیقه قبل از غذا و اگر می‌خواهید چاق شوید بعد از غذا مصرف کنید به‌دلیل اینکه مصرف قارچ کامبوجا به زود هضم شدن غذا کمک می‌کند.

گروه آشپزی وب



همچنین مشاهده کنید