دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
آشنایی با خواص گوشت شتر مرغ
گوشت شتر مرغ از کم چربترین انواع گوشت قرمز بوده که دارای مقدار کلسترول بسیار پایین می باشد. از لحاظ طعم با بهترین انواع گوشت گوساله قابل مقایسه بوده در میزان پروتئین تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. این گوشت منبع غنی ویتامین های گروه ب به ویژه ویتامین ب 6 ، ب12 و آنتی اکسیدان های طبیعی محسوب می شود و به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد، برای افراد سرد مزاج و مبتلا به بیماری های مفصلی و اعصاب که منشأ آن اغلب ناشی از سردی بدن است، مفید میباشد. اهمیت و گسترده بودن خواص گوشت شتر مرغ برای سلامتی و درمان بیماری ها ما را بر آن داشت تا شما را با فواید این منبع غذایی مفید و ارزشمند آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
معرفی گوشت شتر مرغ
شتر مرغ بزرگترین پرنده موجود در کره زمین است که گوشت آن ،گوشت قرمز محسوب می شود. تردي این گوشت بسیار زیاد است وطعم آن با گوشت گوساله قابل مقایسه میباشد. بیشترین گوشت قابل استفاده این پرنده از لحاظ تجاري ، از پاهاي شتر مرغ به دست می آید و از کیفیت بالایی نیز برخوردار است. گوشت شتر مرغ را می توان مانند گوشت گوساله با روشهاي مختلفی طبخ کرد و به دلیل پایین بودن چربی و کلسترول آن، برای افرادي که رژیم غذایی کم چرب دارند و بیماران قلبی عروقی توصیه می شود.
البته لازم به ذکر است به عقیده متخصصان علم تغذیه، مصرف گوشت شتر مرغ به صورت دائمی و روزانه مناسب نبوده و بهتر است به عنوان یکی از گوشت های مورد مصرف، در رژیم غذایی روزانه افراد قرار گیرد.
خواص گوشت شترمرغ (طبیعت و خواص درمانی)
طبع گوشت شتر مرغ گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص گوشت شتر مرغ و مزایای مصرف آن به شرح زیر میباشد:
- استفاده از گوشت شتر مرغ برای درمان دردهای مفصلی مثل سیاتیک، درد کمر و ساق پا که ناشی از غلبه سردی در بدن میباشد، کاربرد دارد.
- از خواص گوشت شتر مرغ در طب سنتی، استفاده از آن به منظور درمان برخی بیماری های زنان ناشی از سردی رحم است.
- در طب سنتی آمده است که استفاده از این گوشت از بین برنده سردی بدن، باد و برطرف کننده بلغم است.
- میزان امگا3 و ویتامین های گروه ب موجود در گوشت شتر مرغ بالا بوده، از این رو مصرف آن برای درمان و رفع افسردگی مفید است.
- به دلیل میزان پایین چربی، کلسترول و سدیم موجود در این گوشت، یکی از مهمترین خواص گوشت شتر مرغ و فواید درمانی آن پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است و از لخته شدن خون نیز جلوگیری میکند.
- گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر برخی باکتری های مضر مثل ایکولای و سالمونلا مقاوم است.
- به دلیل میزان بالای آهن موجود در گوشت شتر مرغ، مصرف آن برای درمان کم خونی مفید بوده، استفاده از آن برای زنان باردار توصیه میشود.
- از گوشت شتر مرغ در طب سنتی برای درمان نقرس و سیاتیک استفاده میشود.
ارزش غذایی گوشت شتر مرغ
گوشت شتر مرغ دارای محتوای چربی پایین تری نسبت به سایر گوشتها میباشد. ميزان پايين چربي، سديم و میزان محتوای خوب اسيدهاي چرب غيراشباع درآن در مقايسه با گوشت گاو و مرغ آن را از لحاظ تغذیه ای بسیار مورد توجه قرار داده است. در فیله یا استیک این گوشت، کمتر از 1/1 درصد چربی وجود دارد. همچنین مقدار کلسترول گوشت این پرنده هم کم بوده، به طوري که در هر کیلو گرم از گوشت آن حدود 600 میلی گرم کلسترول موجود بوده و میزان پروتئین آن بالاي 20 درصد است.
جدول ارزش غذایی و خواص گوشت شتر مرغ
مواد و محتویات مقدار در 85 گرم کلسیم 5 میلی گرم کلسترول 58 میلی گرم چربی 2 گرم انرژی 97 کالری پروتئین 22 گرم
مضرات گوشت شترمرغ (موارد احتیاطی و منع مصرف)
- گوشت شترمرغ غلیظ و دیر هضم است، به همین دلیل افرادی که معده ضعیفی دارند باید از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند.
- به دلیل طبع بسیار گرم گوشت شترمرغ مصرف آن برای افراد گرم مزاج و فصول گرم سال توصیه نشده و بهتر است همراه با مصلح استفاده شود.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست