جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا
نگاه یوگا و استفاده از سبزیجات و میوهجات در سلامتی پایدار
در رژیم غذائی یوگا میوهها و سبزیها نقش اساسی دارند تمرینات یوگا بدن استفاده از رژیم غذائی و تغذیه مناسب نمیتواند نقشی مؤثر در سلامتی پایدار داشته باشد.
برای اینکه بدانیم تغذیه چه تأثیری بر روی جسم و ذهن ما دارد به شرح خواص بعضی از سبزیجات و میوهها میپردازیم. تغذیه فقط به منظور پرکردن شکم نیست، بلکه برای حفظ سلامت و شادابی و تأمین انرژی حیاتی مورد لزوم، هر یک از خوراکیها نقش خاص خود را دارند و در این میان میوهها و سبزیها از نظر ضرورت و اهمیت در اولویت قرار میگیرند.
● نگاهی بیندازیم به نیازهای گوناگون بدن و چگونگی تأمین آنها با مصرف میوهها و سبزیهای مختلف:
▪ برای رفع شکنندگی ناخنها و محکم شدن دندانها، ما به ”کلسیم“ نیازمندیم و این ماده در انواع میوهها و سبزیها وجود دارد. بهویژه در فصل زمستان استفاده از سیب و گلابی بسیار مفید است. سیب از ویتامینهای آ ـ ب ـ ث و املاح معدنی نظیر کلسیم، منگنز، فسفر و آهن سرشار است. همچنین موادچربی و سلولز داشته و تنبلی روده را برطرف میکند. گلابی نیز در خواص مفید غذائی دست کمی از سیب ندارد و محتوی ویتامینهای آ ـ ب ـ ب۱ و ب۲ ـ قند از نوع دکستروز و سوربیتول، پروتئین، کالری چربی، کلسیم و آهن است. گلابی میوهای مقوی، مدر، ملین، کاهشدهنده فشار خون و مناسب برای بیماران قندی محسوب میشود.
▪ برای تقویت دید و درخشش چشمها باید به سراغ خوراکیهای محتوی ویتامین ”آ“ برویم و باز هم در این مورد میوهها و سبزیها نقش مهمی بهعهده دارند. تخم آفتابگردان بهویژه برای تقویت دید تجویز میشود. هویج و میوهها و سبزیهای محتوی ماده ”کاروتن“ نیز موجب تقویت بینائی میگردند، زیرا دستگاه گوارش و کبد کاروتن را به ویتامین ”آ“ مبدل میکند. همچنین از جعفری، اسفناج، کاهو، زردآلو، گوجه، موز و گوجهفرنگی نیز میتوان استفاده کرد.
▪ برای اینکه اعصاب قوی و سالم داشته باشید، باید هر چه بیشتر از غذاهای محتوی انواع ویتامین ”ب“ مصرف کنید. در جوانه گندم، انواع سبزیجات خشک، آرد سبوسدار و از میان میوهها بهخصوص در گردو و بادام ویتامین ب وجود دارد. همچنین از مصرف شیر و ماست و تخممرغ نباید غافل شد و چای نیز در آرامش بخشیدن به اعصاب تأثیر دارد، بیآنکه تاکنون زیانی برای آن شناخته شده باشد. برعکس براساس کشفیات تازه مصرف چای برای رقیق کردن خون و جلوگیری از گرفتگی رگها مفید است.
▪ برای کسانیکه بهعلت روی آوردن به تمرینات یوگا از مصرف گوشت منع شدهاند، در میان میوهها موز و در میان حبوبات لوبیا بهترین جانشین گوشت است. موز دارای مواد پروتئینی و چربی و انواع ویتامینها و املاح و در واقع یک غذای کامل است. لوبیا از ۲۲ درصد مواد پروتئینی و ۶۲ درصد مواد نشاستهای تشکیل شده و یکی از مقویترین حبوبات به شمار میرود. اگر لوبیا را چند روز در آب خیس کنید و تا زمانیکه میخواهد به اصطلاح نیش بزند آنرا بپزید، هم زودتر پخته میشود و هم سریعتر جذب میشود و این لوبیای جوانه زده در این هنگام دارای ویتامینهای گوناگونی هم میشود.
▪ لوبیا برای افراد لاغر و بیجنب و جوش و مبتلایان به رماتیسم، نقرس و فشارخون ضرری ندارد، اما دیابتی و کسانیکه اوره خونشان بیش از میزان طبیعی است، بهتر است آنرا مصرف نکنند. به هنگام انجام تمرینات یوگا حتماً از روشهای مناسب غذائی و تغذیه مناسب استفاده کنید تا هر چه بهتر تن و روان شما به سلامتی پایدار دست یابد.
منبع : مجله دانش یوگا
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
طالبان حجاب دولت توماج صالحی امام خمینی رئیسی رهبر انقلاب کارگران سریلانکا پاکستان مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم
کنکور تهران سازمان سنجش هواشناسی سیل آتش سوزی شهرداری تهران پلیس سلامت فراجا وزارت بهداشت قتل
قیمت خودرو خودرو سازمان هواشناسی دلار قیمت دلار بازار خودرو قیمت طلا بانک مرکزی ایران خودرو ارز مسکن قیمت سکه
ترانه علیدوستی تلویزیون گردشگری سینمای ایران مهران مدیری سحر دولتشاهی کتاب تئاتر موسیقی
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
اسرائیل غزه رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه روسیه حماس چین اوکراین طوفان الاقصی اتحادیه اروپا ترکیه
فوتبال پرسپولیس سردار آزمون استقلال بارسلونا بازی باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال فوتسال تراکتور لیگ برتر انگلیس والیبال
همراه اول تیک تاک بنیاد ملی نخبگان فیلترینگ اپل ناسا وزیر ارتباطات نخبگان مایکروسافت
مالاریا کاهش وزن استرس پیری سلامت روان داروخانه