جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

سیر


سیر
سیر از گذشته های بسیار دور مورد توجه بوده است.
کشتگاه اولیه آن به روشنی مشخص نیست اما گفته می شود رویش آن نخستین بار در آسیا دیده شده است.
امروزه سیر در آب و هوای گرم و در ایتالیا، فرانسه جنوبی، کالیفرنیا و مدیترانه می روید.
در تاریخ نوشته شده است که مصریان و سازندگان اهرام از این ماده استفاده می کرده اند.
علاوه بر استفاده از سیر در تهیه غذا از آن در تهیه سس ماکارونی استفاده شده و برای طعم دار کردن سوپ، سالاد و کباب نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
از نظر خواص دارویی سیر، مدر و خلط آور بوده و همانند آنتی بیوتیک عمل می کند.
از آن برای کمک به هضم غذا و افزایش ترشح صفرا استفاده می شود. سیر کلسترول را کاهش داده و برای کاهش فشارخون و درمان بیماری هایی مانند برونشیت و آسم مؤثر است. سیر منبع سلنیوم است که برای پاسخگویی سیستم ایمنی بدن مورد نیاز بوده و به همراه ویتامین E مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند.
گفته می شود مصرف سیر برای پیشگیری از سرطان پروستات، معده، سینه و کبد مؤثر است.
سیر منبع غنی پتاسیم، روی، ویتامین آ و ث است و از این رو برای درمان عفونت به کار رفته، جریان خون را افزایش داده و در پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی مؤثر است. سیر سم بدن را خارج کرده و برای کلیه مفید است. همچنین در درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز بسیار مؤثر است.

نیما روایی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید