سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

چغندر


چغندر
چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند . چغندر بطور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود . چغندر دو نوع می باشد یک نوع آن چغندر معمولی
است برنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است برنگ زرد روشن می باشد که بمقداربسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر کشت می شود .
● ترکیبات شیمیایی:
چغند ر بسیار مغذی است و سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است .
▪ در زیر مقدر مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .
ـ انرژی: ۳۳ کالری
ـ پروتئنی: ۱.۲ گرم
ـ چربی:۰.۰۶ گرم
ـ هیدروکربن: ۷.۲ گرم
ـ کلسیم: ۱۱.۱ میلی گرم
ـ فسفر: ۲۰ میلی گرم
ـ آهن: ۰.۸ میلی گرم
ـ ویتامین آ: ۵۰۰۰ واحد
ـ ویتامین ب ۱ : ۰.۰۱۵ میلی گرم
ـ ویتامین ب ۲ : ۰.۰۲۵ میلی گرم
ـ ویتامین ب ۳: ۰.۳۳ میلی گرم
ـ ویتامین ث: ۱۷.۶۲ میلی گرم
● خواص داروئی:
برگ چغندر خواص درمانی بسیاری دارد
۱) بعنوان ملین و رفع یبوست بکار می رود
۲) تقویت کننده کلیه است
۳) درمان کننده التهاب مجاری ادرار است
۴) بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.
۵) چغندر مخلوط با آّ ب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفرا نیز هست .
۶) شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است .
● طرز استفاده: برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی گاز دار مخلوط کنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است .
منبع : زنده رود


همچنین مشاهده کنید