جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

ویژگی های اصلی نماینده مطلوب مجلس


ویژگی های اصلی نماینده مطلوب مجلس
بر اساس عناصری چون جایگاه و شان مجلس، وظایف و کارکردهای آن و همچنین نیازهای کنونی کشور، می توان ویژگیهایی را برای یک نماینده مطلوب برشمرد و در گام بعد برای شناخت دقیق تر و تطبیق ملاکها با افراد، تعیین روش احصاءشان درباره کاندیداها و عینی تر کردن آن مولفه ها تا جایی که امکان مقایسه میان گزینه های مشابه را نیز مهیا سازد، ضروری است.
بدیهی است در این رابطه موارد متعددی قابل ذکر می باشند اما برخی ویژگیهای اصلی و مهم که با مولفه های فرعی نیز مرتبط اند از این قرار اند:
▪ نگرش دینی:
داشتن دغدغه دینی نه به معنای داشتن ظاهری موجه یا ادعاهای زبانی که به معنای تلاش برای نزدیک تر کردن روش تفکر و مبانی ورود به موضوعات مختلف علمی و عملی از منظر نگاه اصیل دینی و پیراسته بودن از نگاههای التقاطی روشنفکرانه یا متحجرانه باید همچون سایه ای همه ویژگیهای کاندیدا را بپوشاند و دغدغه کارآمدسازی دین در عرصه حکومت با روشهای نظام مند و مدبرانه را بعنوان دغدغه اصلی وی متجلی نماید. ملاک تشخیص نوع نگرش وی نیز می تواند اندیشه اصیل بزرگانی چون حضرت امام (ره) و نگاه های ایشان باشد.
▪ کلان نگری:
مجلس، محمل بررسی مسائل مهم و کلان کشوری است و داشتن این سطح از نگرش که با آینده نگری و تفکر استراتژیک و تمییز اهم از مهم نیز الفت جدی دارد، مولفه ای ضروری برای کسی است که حضور در مجلس را بسترساز ایجاد تحولات اساسی در کشور فرض کرده و نه انجام چند کار جزئی که شاید در شان مجلس نیز نباشد و نوعی فرصت سوزی به حساب آید!
بررسی نوع ریشه یابی و مساله شناسی فرد از وضعیت کشور در عرصه های مختلف می تواند ما را در تعیین سطح نگاه وی کمک نماید. از منظری دیگر اصلاح سنت ها و روندهای غلط موجود به جای ترمیم نقطه ای و جزئی امور و ارائه طرحهایی با عمق و گستره کم باید مطمح نظر نماینده مجلس باشد. ناگفته نماند که یک نماینده به همه موضوعات که حتی در آنها تخصص ندارد نیز رای می دهد لذا ضرورت وجود این نوع نگرش مهمتر خواهد شد.
بدیهی است شعارها، نگرشها و انتظارات قومی و محلی رایج در میان بسیاری مناطق کشور و وعده های اینگونه کاندیداها با این اصل در تضاد است، چنانچه رهبر انقلاب نیز بدان اشاره داشتند.
▪ شجاعت:
امکان ایجاد ارتباط با مراکز رانتی از طرفی و وجود بعد نظارتی بعنوان یکی از وظائف موثر نمایندگان مردم و همچنین سیطره فضای سیاست زده موجود، بیش از هر زمان ویژگی استقلال و شجاعت و جسارت را در نماینده مجلس طلب می کند تا شان نمایندگی ملت و نه احزاب یا دولت و... به درستی رعایت شود. حفظ روحیه انتقادی نسبت به نقایص کشور و عدم تسامح در برابر فرصت طلبان خودی! و غیرخودی بنا بر بهانه ها و مصالح متعدد، باید مولفه اساسی نماینده مجلس انقلابی و تحول ساز باشد.
▪ سایر ویژگیها:
داشتن تخصص در عرصه ای خاص، ساده زیستی، توجه به محرومان، داشتن برنامه برای ایجاد تحول، روحیه کار جمعی و کارشناسی، صداقت، عدم اغواگری و اسراف در تبلیغات انتخاباتی و... مواردی دیگر از اهم ویژگی های یک نماینده مطلوب اند که باید تلاش کرد افرادی با این ویژگیها برگزیده شوند و از آن مهمتر برای خروج از انفعال در حال حاضر، می توان به سراغ افرادی اینگونه رفت و آنان را برای حضور در صحنه رقابت انتخاباتی تهییج کرد تا ان شاء الله حضور هر نماینده براستی وزن مجلس آینده و جهت گیری آن را تغییر دهد و خانه ملت را از لوث حضور کوتوله های سیاسی و رانت خواران پاک نماید.
مهندس علی محرر
منبع : پایگاه خبری دیلم


همچنین مشاهده کنید