جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

نکات کلیدی در تغذیه نوجوانان


نکات کلیدی در تغذیه نوجوانان
تغذیه دوران نوجوانی به لحاظ نقشی كه در رشد جسمی فرد دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجا كه نوجوانان كمتر توجهی به رژیم غذایی خود دارند و معمولاً طبق دستورات غلط می خواهند با پیروی از رژیم های سخت خود را به تناسب اندام برسانند، این وظیفه والدین است كه با رعایت موارد صحیح، عادات غذایی غلط در فرزندانشان را رفع نموده و میزان بروز خطراتی را كه سلامت آینده آنها را تهدید می كند به حداقل برسانند.به طور كلی برنامه غذایی نوجوانان باید شامل تركیبی از غذاهای مختلف در ۴ گروه غذایی اصلی باشد.
۱- گروه نان و غلات: روزانه ۱۱- ۹ واحد.
یك واحد نان معادل یك قطعه نان تست و یك واحد برنج یا ماكارونی پخته شده برابر با نصف لیوان است.
۲- گروه شیر و لبنیات: روزانه ۵-۳ واحد.
یك واحد شیر و ماست معادل یك لیوان، یك واحد پنیر برابر با ۴۰-۳۰ گرم و یك واحد دوغ معادل ۲ لیوان است.
۳- گروه گوشت و تخم مرغ: روزانه ۲ تا ۳ واحد.
یك واحد گوشت قرمز، مرغ و ماهی برابر با ۹۰-۶۰ گرم و معادل ۲ عدد تخم مرغ و یك لیوان حبوبات پخته است.
۴- گروه میوه ها و سبزیجات: روزانه ۵ واحد
یك واحد میوه معادل ۱ عدد میوه متوسط یا یك دوم تا سه چهارم لیوان آب میوه است. یك واحد سبزی نیز برابر با نصف لیوان سبزی پخته است. برای جلوگیری از بروز چاقی و بیماری های مربوط به آن رعایت موارد زیر توصیه می شود:
۱- به خوردن صبحانه و میان وعده های غذایی (بین صبحانه و ناهار و ناهار و شام) اهمیت دهید. در میان وعده ها به جای مصرف چیپس و پفك و كیك های شیرین و پرچرب از مواد مغذی مانند شیر و لبنیات و بیسكویت های كم چرب و كم شكر و میوه تازه استفاده كنید.
۲- مصرف غذاهای آماده، ساندویچ و پیتزا را كه حاوی مقادیر فراوانی چربی و سس هستند محدود كنید.
۳- از انجام فعالیت های ورزشی غافل نشوید.
۴- برای گرفتن رژیم غذایی برای لاغری خودسرانه عمل نكنید و حتماً نزد پزشك متخصص بروید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید