تغذیه مناسب بدن و ذهن، به رفع استرس كمك میكند. به محض این كه درست غذا خوردن را آغاز كنید ، ترغیب اطرافیانتان به این كار نیز آسانتر خواهد بود.
۱- مكملها، نوشیدنیها یا تنقلات را جایگزین ویتامینهای مفید ، مواد معدنی و فیبر موجود در میوه و سبزی تازه نكنید.
۲- غذاهای سرشار از پروتئین مانند گوشت، محصولات لبنی كم چرب یا بدون چربی، فرآوردههای سویا و بنشن به مقابله با استرس كمك میكند.
۳- غلات و نان سبوس دار مصرف كنید.
۴- میوه بخورید. میوهها بسیار مغذی، فاقد چربی، كم كالری و سرشار از فیبر و آنتیاكسیدان هستند.
۵- روزانه حداقل یك وعده غذای غنی از ویتامین A بخورید.
۶- خوردن روزانه حداقل یك وعده غذای غنی از ویتامین C مانند آب پرتقال ، گریپ فروت ، بروكلی ، كلم و گوجه فرنگی را فراموش نكنید.
۷- غذاهایی را برگزینید (علاوه بر شیر) كه سرشار از كلسیم هستند. از این مواد میتوان به مواد و آب میوههای غنی شده با كلسیم، ساردین كنسروی، بروكلی، اسفناج و كلم اشاره كرد.
۸- اسیدهای چرب امگا – سه را نیز از یاد نبرید. این مواد در مقابله با بیماریهایی مانند بیماری قلبی، افسردگی، آرتریت، آلرژی، اختلال دو قطبی، اختلال نقص توجه، سكته مغزی، لوپوس و برخی بیماریهای كلیوی كمك میكنند.
منابع مناسب اسیدهای امگا – سه شامل ماهی سالمون، تن، ساردین، جوانه گندم، گردو، روغن كانولا، اسفناج، بروكلی و سبزیجات دارای برگ سبز هستند.
۹- به میزان كافی آب بنوشید. نوشیدن آب كافی در روز به سلامت و طراوت شما كمك میكند. بدون آب كافی بدن و به ویژه پوست بدن طراوت و شادابی خود را از دست میدهد.
۱۰- شیرینی هم میتوانید بخورید اما زیادهروی نكنید. برای مثال به جای یك بسته شكلات چهار روز یكبار ، هر روز یك تكه كوچك شكلات بخورید. شكلات تیره به مقدار كم در كاهش فشار خون موثر است.
بنا بر آخرین تحقیقات ، به شما توصیه می کنیم که مصرف چای روزانه خود را به ۶ فنجان برسانید تا از خواص قابل توجه آن برای سلامتی ، که شامل کاهش خطر بیماریهای قلبی و انواع خاصی از سرطان است ، بهره مند شوید و خبر خوش این است که « چای سیاه » شما درست به اندازه « چای سبز » این محبوب متعصبین تندرستی و بسیار بیش از چای های گیاهی برایتان مفید است .
چای سیاه و چای سبز:
« چای سیاه » که در جهان غرب پرطرفدار است ، از برگهای « سرگل » که پلاسانده ، غلتانیده و خشک شده است ، درست می شود . « چای سبز » از سرگلهای تازه تهیه می شود . پزشکان اغلب چای سبز را سالمتر از چای دم کشیده ، می دانند .
بیشتر به این علت که میزان « کافئین » آن کمتر است . اما بررسیها در چند سال اخیر نشان داده است که میزان « آنتی اکسیدانها » - ترکیباتی که به بدن در جنگ بر ضدمولکولهای مضری به نام رادیکال کمک می کنند - در چای سیاه و سبز برابر است . رادیکالها در بروز امراض خطرناکی نظیر بیماریهای عروق قلب و انواعی از سرطان ، مثل تومورهای ریه و روده ، نقش بسیار دارند . رادیکالهای آزاد زیادی بر اثر مصرف دخانیات ، آلودگی هوا ، قرار گرفتن در معرض نور خورشید وعوامل دیگر در بدن به وجود می آیند .
نقش چای در مبارزه با بیماریها :
آنتی اکسیدانهای موجود در چای « فلاوونوئید » هستند ؛ ترکیباتی قوی که به باور دانشمندان در مبارزه با بیماریها مؤثرند . برخی محققان معتقدند که آنتی اکسیدانهای چای از آنتی اکسیدانهای میوه و سبزیجات نیرومندتر ند . یک فنجان چای تقریباً حاوی ۲۰۰ میلی گرم فلاوونوئید است . نوشیدن سه فنجان چای در روز به غلظت فلاوونوئید در خون به میزان ۲۵ درصد می افزاید .
چای همچنین حاوی فیتوکمیکالها است که در آخرین بررسیها به عنوان عامل احتمالی جلوگیری از رشد تومورهای سرطانی مطرح شده اند . تحقیقات پیشرفته ای در مورد توانایی چای در مبارزه با بیماریهای قلب نیز انجام شده است . نتایج یک بررسی در آمریکا نشان داده است که خطر بروز حملات قلبی در کسانی که روزانه یک چند فنجان چای می نوشند ، نصف کسانی که چای مصرف نمی کنند .
چای ، منبع غنی املاح مفید و ویتامین ها:
چای ، سیاه و سبز هر دو منابع غنی پتاسیم ، منگنز و نیز و ویتامین هایی مانند ویتامین A که خواص ایمنی دارد ، ویتامین B۶ که در سوخت و ساز بدن نقش حیاتی دارد و ویتامین B۱ و B۲ که برای آزاد سازی انرژی از غذا ضروری هستند ، می باشند . پتاسیم نقش مهمی در حفظ ضربان طبیعی قلب دارد ، اعصاب و ماهیچه ها را قادر به فعالیت می سازد و میزان مایعات درون سلولی را تنظیم می کند . منگنز برای رشد استخوانها و کل بدن ضروری است و ۵ تا ۶ فنجان چای ۴۵٪ از نیاز ما به این ماده را تأمین می کند .
آیا کافئین چای مضر است ؟
چای سیاه در گذشته به دلیل میزان بالای کافئین شهرت نامطلوبی پیدا کدره بود بنابر یک باور عامیانه کافئین آن بیش از کافئین قهوه است . ولی حقیقت این است که یک فنجان ۲۰۰ میلی لیتری چای محتوی ۴۰ میلی گرم کافئین است ، در حالی که این میزان در یک فنجان قهوه فوری معمولی ۶۰ میلی گرم و در مورد قهوه از صافی رد شده ۱۵۰ میلی گرم است .
چگونه و چقدر چای بنوشیم ؟
متخصصان تغذیه مصرف کمتر از ۳۰۰ میلی گرم کافئین در روز را مجاز می دانند ، که به ما اجازه نوشیدن چندین فنجان چای را می دهد . البته باید به یاد داشته باشیم که ماکافئین را از خوردن شکلات ، نوشابه ها ، داروهای سرماخوردگی و مسکن ها نیز مصرف می کنیم .
بیشتر پزشکان نوشیدن چهار تا شش فنجان چای در روز را توصیه می کنند . بهتر آن است که از صرف چای در ضمن وعده های غذایی خودداری کنیم ، زیرا ممکن است مانع جذب آهن شود . چای برای کسانی که تحمل نوشیدن هشت لیوان آب در روز را ندارند خاصیت دیگری هم دارد .از آنجایی که مدرملایمی است ، یک راه عالی برای افزایش میزان مصرف مایعات است .
گاف حسین شریعتمداری با کامپیوتر 30 میلیونی آمریکایی - مدیر مسئول کیهان در حالی مدعی است که سیستم «مکینتاش» بیش از ۴۰ سال است که در کیهان مورد استفاده قرار میگیرد که این سیستم اساسا از سال ۱۹۸۴ یعنی ۵ سال پس از انقلاب تولید و نمیتوانسته است زودتر از این تاریخ در کیهان مورد استفاده قرار گیرد.
آقای روحانی! نمی دانید یا تجاهل می کنید؟ / دلار تک نرخی 4200 ! گوسفند بوئینگ سوار ! پراید ... - اخیراً رئیس جمهور حسن روحانی در توضیح علت قاچاق گفته است: علت قاچاق ارزانی است، وقتی جنسی در داخل ارزان است و در خارج گران، خود به خود قاچاق آن به خارج صورت می گیرد. به عنوان مثال چون الان گوشت در عراق گران تر از ایران است، از کشورمان به آنجا قاچاق می شود. درباره قاچاق بنزین نیز همین موضوع مصداق دارد.
راز میتوانیم موشک و نمیتوانیم خودرو در اقتصاد است - مشکل تولید فقط به سطح فناوری مربوط نیست. ما میتوانیم یک وسیله و کالای باکیفیت بالا را تولید کنیم، ولی با قیمت بسیار گران که خریداری نخواهد داشت. در واقع اگر بتوانیم چنین کالایی را وارد کنیم در مقایسه با تولید آن به شدت بهصرفه است. ولی در جریان تولید موشک با وضعیت دیگری مواجهیم. اول اینکه موشک را بدون قید و شرط نمیفروشند یا برخی کشورها به دلایل امنیتی علاقه ندارند که در تامین نیازشان به این کالاها…
جمهوری اسلامی عمق حکمرانی اقتصادی ندارد - برنامه گفتوگوی ویژه خبری شب گذشته با حضور عادل پیغامی اقتصاددان و سیداحسان خاندوزی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
کپیبرداری «عینبهعین» - انتظار میرفت که علیخانی هم در قسمت اول برنامه «عصرجدید» به کپی بودن «عینبهعین» برنامهاش و شباهت آن با برنامه مشهور «گات تلنت آمریکایی» اشاره کند و در مقایسهای از ویژگیهای احتمالاً متفاوت نسخه ایرانی این برنامه بگوید؛ علیخانی اما ترجیح داد در این زمینه حرفی نزند!
ادامهی سکوت ضرغامی دربارهی انتقال آرشیو صداوسیما به شبکه من و تو - چند سالی است از جمله روزهای اخیر که با نزدیک شدن به مقاطعی از جمله دههی فجر، شبکههای تلویزیونی فارسی خارج کشور مانند بیبیسی و منوتو مستندهایی از زمان انقلاب پخش میکنند که جزو آرشیو صداوسیما بوده است ولی تا امروز مشخص نشده است که چطور و توسط چه کسانی به دست آنها رسیده است؟