چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
چند توصیه تغذیهای
فریضه روزه با هدف انسانسازی ورسیدن به مراتبی از تقوا و خویشتن یابی است. این فریضه فوایدزیادی برای جسم و سلامت انسان دارد که با رعایت نکات بهداشتی و تغذیهای بهره بیشتری از روزه داری گرفته میشود.
چند توصیه تغذیهای برای بهتر سپری کردن ماه رمضان سودمند است:
۱) صرف غذا در ۲ وعده افطاری و سحری صورت گیرد آنچه قرار است به عنوان افطاری و شام صرف شود همزمان البته با حجم کمتر صرف شود و در فاصله میان این وعده و غذای سحر، آب و آشامیدنیها صرف شود. مصرف غذای سحر برای همه به ویژه نوجوانان توصیه میشود.
۲) به هنگام افطار، تغذیه با یک ماده غذایی مناسب مثل شیر، خرما، فرنی، چای کمرنگ آغاز شود و از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری شود.
۳) غذای افطار و سحر نباید پر حجم باشد و حتی الامکان از مصرف غذاهای پرچرب و دیرهضم خودداری شود در وسط غذا آب زیاد نوشیده نشود زیرا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و دشواری هضم میشود اما در فاصله یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحری، مقدار کافی آب نوشیده شود.
۴) مصرف سبزی ضد عفونی شده به هنگام افطار و میوه در هنگام سحر توصیه میشود. توصیه میشود از مصرف تنقلات به مقدار فراوان جدا خودداری شود.
۵) نوجوانان حداقل یک لیوان شیر یا معادل آن ماست میل کرده و در ماه مبارک رمضان در غذای افطارشان از گوشت، پنیر و تخممرغ استفاده کنند.
۶) نوجوانان دستکم به ۷ ساعت خواب آرام احتیاج دارند بنابراین توصیه میشود شبها زودتر بخوابند تا هنگام سحر بتوانند با نشاط از خواب برخیزند و از برکات معنوی سحرهای ماه مبارک بهرهمند شوند.
۷) ساعات مطالعه و درس خواندن را طوری تنظیم کنید که بلافاصله پس از صرف غذا احساس گرسنگی زیاد نکنید.
۸) برای پیشگیری از یبوست مصرف سبزیجات به صورت پخته و خام، خودداری از مصرف چای پررنگ، استفاده از غذاهای ملین مثل خورشت آلو و کرفس و آشامیدن مقدار کافی آب البته نه همراه غذا بلکه در فاصله بعد از افطار سودمند است.
۹) در ماه مبارک رمضان به بهداشت دهان و دندان بیشتر توجه شود.
۱۰) از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در طول ماه مبارک رمضان خودداری شود؛ همچنین غذاهایی را که به طور معمول برای شما ایجاد ناراحتی میکنند در این ایام مصرف نکنید.
۱۱) همیشه و بخصوص در ماه مبارک رمضان به بهداشت مواد غذایی توجه کنید و از مصرف مواد غذایی مشکوک غذاهایی که به طور کامل طبخ نشده است و یا در خارج از یخچال نگهداری شده خودداری کنید.
منبع : روزنامه رسالت
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس چین دولت سیزدهم خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی پلیس سلامت دستگیری شورای شهر تهران سازمان هواشناسی
بانک مرکزی خودرو دلار قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو ایران خودرو سایپا بازار خودرو مالیات تورم ارز
تلویزیون سریال سعید آقاخانی سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام ناسا تبلیغات تسلا اپل فناوری گوگل همراه اول آیفون ماه
داروخانه کاهش وزن خواب مسمومیت دیابت طول عمر سلامت روان بارداری آلزایمر