جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تحلیلی بر سالمو نلوز طیور و اهمیت بهداشتی آن


سالمونلا ها باكتری های گرم منفی ، میله ای شكل ، با اندازه سلولی ۵/۱ – ۷/۰ در ۵ – ۲ میكرو متر – فاقد هاگ ، هوازی اختیاری و اغلب متحرك بوده و تا بحال بیش از ۲۱۰۰ گو نه سرمی از آنها شناخته شده است . PH مناسب رشد ۸ – ۴ و درجه حرارت مناسب ۴۵ – ۵/۵ درجه سانتیگراد می باشد . این عامل چهار نوع بیماری توسط گو نه های مختلف ایجاد كـــرده كه هر كدام علا ئم و در مان های و یژه خود را دارا می باشند . این بیماری ها عبارتند از پلوروم ، تیفو ئید ، پارا تیفو ئید و آریزو نا . این عامل باعث آلودگی مواد غذایی دام و طیور شده و انسان با مصرف آن دچار بیماری می شود . جهت پیشگیری كامل از این بیماری بایستی در محل های تولید مواد غذایی اقدامات مناسب صورت گیرد تا مواد غذایی با استاندارد كامل مورد مصرف جامعه بشری قــرار گیـــــــــرد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران