پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تاریخچه میکروب‏شناسی


لیون هوك در اوقات فراغت خود میكروسكوپ‌هائی ساخت و با آن دانه‏های گیاهی، حشرات، مو، آب، شیر، الیاف‏عضلانی، خون، منی، بزاق، چرك دندان و لثه، فضولات حیوانات و غیره را بررسی كرد و توانست قسمت‌های مختلف گیاهان، اسپرماتوزوئید، گلبول‌های قرمز خون و اكثر باكتری‌ها را ببیند و اشكال آنها را ترسیم نماید كه اكنون موجود است. قسمت اعظم تردیدی كه درباره كارهای لیون هوك وجود داشت پس از اینكه به عضویت انجمن سلطنتی انگلستان درآمد از بین رفت و به این ترتیب تحقیقات او سندیت علمی یافت. لیون هوك در سال ۱۷۲۳فوت نمود و پس از گذشت یك قرن لوئی پاستورمتولد شد. در این مدت پیشرفت چندانی در مورد موجودات ریز {P ۵ - Louis pasteur P } انجام نگرفته بود. پاستور كه ابتدا به كریستالوگرافی اسید تارتاریك و اسید اسمیك و املاح آنها علاقمند بود در اثر تجربیات خود به این نتیجه رسید كه برخی ار مولكولها از لحاظ شیمیائی یكسان بوده ولی دارای فعالیت فیزیكوشیمیائی متفاوت می‏باشند. در این صورت می‏توان گفت كه طرز قرار گرفتن مولكول‌های مختلف درفضا (ساختمان فضائی مولكول‏ها) نقش مهمی در فعالیت فیزیكوشیمیائی مولكول‌ها به عهده دارند.
منبع : واحد مرکزی خبر