سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

اکسیر جوانی


اکسیر جوانی
واوحی ربك الی النحل ان اتخذی من الجبال بیوتا ومن الشجر وممایعرشون. ثم كلی من كل الثمرات فاسلكی سبل ربك ذللا یخرج من بطونها شراب مختلف الوانه فیه شفاء للناس ان فی ذالك لایه لقوم یتفكرون. (قرآن كریم – سوره نحل )
عسل تنها ماده قندی طبیعی است كه قبل ازقند كام انسان راشیرین كرده است . وامروزه باوجود موادقندی متنوع ؛مردم هرچه را بخواهند به شیرینی اصیل مثال بزنند به زبان استعاره می گویند؛ ازعسل شیرین تر است . وحتی در قرآن مجید وروایات اسلامی نیزبه عسل زیاد استناد شده است.
عسل درطول تاریخ بدون نیازبه تغییرشكل یاتصفیه به همان صورت طبیعی مصرف شده است. ابتدائا عسل به عنوان یك ماده گرانبهاوتشریفاتی وسپس به عنوان یك ماده دارویی و غذایی موردتوجه بشرقرارگرفته است.یونانیان قدیم عقیده داشتند؛مصرف عسل خستگی راازبین می‌برد و بنابراین به ورزشكاران قبل ازشركت درمسابقات ؛شربتی ازعسل می دادند.آنها پیری رانتیجه خستگی مفرط بدن می دانستند؛ومصرف عسل را برای به تاخیرانداختن پیری مؤثر می‌دانستند.
درگذشته اكثر افراد اثرات مصرف عسل راتخیلی می دانستندولی امروزه دلایل علمی برای آنهاارائه شده است.عسل به علت داشتن گلوكززیادبه آسانی تجزیه می شودوانرژی زا بوده وتاثیر بسیارزیادی برعضلات قلب وانواع بیماریهای قلبی دارد.عسل باعث تحریك وتقویت قلب شده ووضع فشارمایعات بدن رابهبود بخشیده ودرتنظیم فشارخون نیزمؤثر میباشد.عسل برای بكارانداختن دستگاه گوارش بسیارمفید است.
تاثیر زیادی برهضم غذاداردوملین خوبی است واگرمدام مصرف شودباعث فعالیت طبیعی جهازهاضمه میگردد دربررسیهای تجربی مشاهده شده كه اگرعسل باسایرغذاها مصرف شوداسیدهای اضافی راكاهش می دهدو همچنین برای درمان امراض معده مانند زخم معده؛ورم معده وروده داروی مفیدی است.وبه علت داشتن آهن ومنگنزبه هضم غذا كمك می كند.مصرف عسل باعث ازبین رفتن دردهای روده ای می شود و نیز فروكتوز عسل به ویژه درعسل های حاصل ازگلهای خوشبودرروده هایك خاصیت ضد عفونی كننده دارد.
همچنین ثابت شده كه اسانسهای فرارعسل بسیاری ازبیماریهای روده را برطرف می سازد.عسل جهت درمان ضعف حافظه بسیارمؤثراست.ویتامین D عسل واكنش های بین كلسیم وفسفرراتنظیم كرده وباعث می شود تا اعصاب كارخود رابه خوبی انجام دهند.اعصابی كه به یونهای كلسیم و فسفروابسته اندنگهدارنده حافظه می باشند.عسل ضدعفونی كننده خوبی برای مجاری ادراری بیماران كلیوی می باشد.
عسل باعث افزایش میزان هموگلوبین ودرنتیجه دردرمان كم خونی مناسب است.عسل غذای مفیدی برای كودكان پس ازسن سیزده ماهگی است.وتاثیربه سزایی دررشد آنهاداردوبهتراست به جای شكردرغذای آنهاازعسل استفاده شودولی مصرف بیش ازسی گرم آن درروزتوصیه نمی شود.عسل بری درمان اسهال خونی خفیف كودكان نیزمفید می باشد؛دردرمان شب ادراری آنهاودرمان برفك دهان توصیه می شود.عسل برای درمان بیماریهای چشم مناسب ودرمصرقدیم بسیارموردتوجه بوده است.عسل همراه موم كه ازنظرگرده گل وموم غنی است؛در سینوزیت ؛زكام اسپاسمی؛بیماریهای تنفسی ؛ ورم معده وورم لثه مؤثراست.
سالها قبل كه انسان هنوزعوامل میكربی مانند باكتریهاوقارچها رانمی شناخت ازعسل درجراحی ومعالجه سوختگیهااستفاده می كرد.عسل طبیعی به خاطردارا بودن آنزیمهای مختلف ودرصدبالای گلوكزوفروكتوز وخاصیت ضدمیكربی مناسب؛ازقدیم به عنوان یك عامل ترمیمی شناخته شده است.باتوجه به سهل الوصول بودن عسل ازیك طرف و مشكلات زیادی كه درموردسوختگیهادرتمام مراكزدرمانی وجود داردومخصوصا عفونت كه شایعترین عارضه بخشهای سوختگی است ومیزان بالای مصرف آنتی بیوتیكهای وسیع الطیف وگران قیمت ازطرف دیگرآقای دكتر پرویزعامریون ازاساتید دانشگاه علوم پزشكی مشهدرابرآن داشت تاتحقیقی راروی ۷۲ بیماردچارسوختگی كه در۶۷ بیمارازنوع سوختگی درجه دو ودر۵ بیمار سوختگی درجه سه بود؛انجام دهد.در پیگیری درمدت ۴تا۶ ماه پس ازبهبود زخم ومقایسه بامواردشاهد نتایج بسیار جالبی بدست آمد كه شامل:
۱- استریل نگه داشتن زخم درزخمهای تمیز.
۲- ازبین بردن عفونت درزخمهای عفونی.
۳- تسریع دراپیتلیاتیزاسیون ونهایتاكوتاه شدن طول مدت درمان.
۴- درسوختگی درجه سه این روش موجب تسریع درجداشدن انساج مرده سطح
ونهایتا كوتاه شدن زمان التیام كامل زخم گردید.
۵- بعلت عدم استفاده ازآنتی بیوتیك ویاپمادهای اختصاصی وكاهش مدت بستری در بیمارستان؛ دوران ازكارافتادگی نیزبه میزان قابل ملاحظه ای كاهش می یافت.
۶- یكی ازعوارضی كه درسوختگیهاوبخصوص سوختگیهای درجه دو عمقی شایع است؛اسكارهای هیپرتروفیك است كه دربیماران موردمطالعه دیده نشده است.
منبع : موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید