چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تغییر ناگهانی در روش تغذیه


تغییر ناگهانی در روش تغذیه
تغییر ناگهانی در تغذیه و میزان مایعات دریافتی بدن در ماه رمضان گاهی با عوارضی همراه است که در زیر به آنها اشاره می شود.
▪ سردرد: سردرد شایع ترین مشکل در طول ماه رمضان است اگرچه علت آن به درستی مشخص نیست اما گفته می شود که بین میزان مصرف کافئین قبل از ماه رمضان و بروز سردرد در طول ماه رمضان ارتباط مستقیمی وجود دارد و اگر افراد در دو هفته قبل از ماه رمضان، به تدریج میزان مصرف کافئین را کاهش دهند با سردردهای کمتری روبه رو خواهند شد.
علاوه بر این، به نظر می رسد یکی دیگر از علل بروز سردرد، کم شدن میزان آب بدن خصوصاً در روزهای گرم است، که اگر به آن توجه خاصی نشود، گاهی حتی با علائمی مانند غش و یا شوک (فشار خون بسیار پائین) ظاهر می شود. از این رو توصیه می شود که در این ماه پس از افطار، به میزان کافی آب نوشیده شود.
▪ قندخون پائین: اکثر نمونه های قندخون پائین مربوط به افراد دیابتی است. دیابت در حقیقت یک بیماری متابولیک (مربوط به سوخت وساز) است که با افزایش سطح قندخون همراه است. در درمان این بیماری همواره هدف پائین آوردن قندخون است که گاهی به دلیل وجود برخی فاکتورها، قند خون تا حد زیادی افت می کند. یکی از فاکتورها نخوردن است، که این فاکتور گاهی در افراد سالم نیز باعث افت سطح قندخون بدن می شود، که غالباً این افراد از علت بروز آن آگاه نیستند. کاهش سطح قندخون در بدن با علائمی مانند گیجی، لکنت زبان و گاهی غش همراه است و اگر این کاهش شدید باشد، حتی گاهی ممکن است منجر به مرگ شود.
اما درمان این مشکل بسیار ساده است، مصرف کربوهیدرات های ساده، سریعاً قندخون را افزایش می دهد، در حالی که مصرف پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده این شرایط را حفظ می کند.
▪ زخم دستگاه گوارش: خونریزی دستگاه گوارش در طول ماه رمضان، در مقایسه با سایر ماه های سال افزایش پیدا می کند. خونریزی در شکم و روده ها ممکن است باعث شوک و یا حتی مرگ شود. ادرار خونی یا تیره رنگ و یا حالت تهوع می تواند از علائم خونریزی درون سیستم گوارشی باشد. از این رو به محض مشاهده این علائم فرد باید سریعاً به پزشک مراجعه کند.
▪ بیماری های کلیوی: ممکن است روزه گرفتن برای افرادی که از ناراحتی کلیه رنج می برند، باعث بروز مشکلاتی شود، از این رو بهتر است افراد مبتلا به مشکلات کلیوی و بیماری های مزمن کلیه حتماً با پزشک خود در این زمینه مشورت کنند.
▪ بیماری قلب و ریه: بنابر موارد مشاهده شده، روزه گرفتن برای افرادی که از اختلالات قلبی و یا آسم رنج می برند، باعث کاهش شدت بیماری در آنها می شود.

[زینب سادات محسنی]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید