یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بادام شیرین


بادام شیرین
Sweet Almond
بادام از دیر باز توسط انسان شناخته شد و خیلی زود به اسطوره ها راه یافت. بادام در بسیاری ازمذاهب باستانی نماد «بكارت» و در برخی فرهنگ ها نماد مریم مقدس است. این گیاه ارزشمند نیز همچون پسته و گردو از ایران منشأ گرفته و بعدها توسط مصریان، یونانیان و رومیان در امتداد سواحل مدیترانه تا شمال آفریقا و جنوب اروپا گسترش یافت. بادام، این نزدیك ترین خویشاوند هلو، گیاهی است درختی یا درختچه ای كه نسبت به هلو عمر بسیار طولانی تری دارد. درخت بادام هر سال شاخه های جانبی كوتاهی می سازد كه میوه روی همین شاخه ها تازه پدیدار می شود. گل هایش صورتی یا سفیدند و در نهایت تبدیل به میوه شفت مانند فرابر خشك و كم و بیش مخملی می شوند كه پس از رسیدن از یك طرف شكاف برمی دارد. درخت بادام در ۳ یا ۴ سالگی میوه می دهد و تا ۵ سالگی نیز قادر به تولید میوه است. پوست تنه، برگ و مغز بادام حاوی گلیكوزیدهای سیانوژنیك است كه مصرف آن بیش از حد مجاز منجر به مرگ می شود. در نمونه های اصلاح شده از میزان این ماده در اثر اصلاح نژاد كاسته شده است. بادام علاوه بر مصرف خوراكی دارای مصارف صنعتی و پزشكی است. از روغن آن در تهیه لوازم آرایشی، كرم پوست و صابون استفاده می شود. از پوست بادام خوراك دام تهیه و از آرد مغز بادام در تهیه كیك و بیسكویت برای افراد دیابتی استفاده می كنند. مصارف پزشكی آن عبارتند از درمان اختلالات كلیوی، ناراحتی های مثانه و روده، امراض برونشیتی، سرفه، یبوست و... هم اكنون سالانه در حدود ۱۵۷۶ هزار تن بادام در سرتاسر جهان تولید می شود كه ایالات متحده، اسپانیا و ایران به ترتیب بزرگترین تولیدكنندگان آن هستند.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید