شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

آجیل (و ذرت بو داده) موجب ایجاد عوارض دیورتیکولی نمی‌شوند


آجیل (و ذرت بو داده) موجب ایجاد عوارض دیورتیکولی نمی‌شوند
اغلب از بیماران مبتلا به دیورتیکولوز خواسته می‌شود مصرف ذرت بوداده، آجیل و ذرت را کاهش دهند تا از ایجاد عوارض دیورتیکولی پیشگیری شود. این توصیه مبتنی بر این استنباط است که ترومای مجرای کولون در اثر این غذاها ممکن است آغازگر التهاب یا خونریزی در داخل دیورتیکول‌ها باشد. در یک مطالعه همگروهی آینده‌گر روی ۴۷,۲۲۸ فرد مذکر از مراقبان سلامت بدون سابقه تشخیص بیماری دیورتیکولی، بیماری التهابی روده یا سرطان غیرپوستی، پژوهشگران این موضوع را مورد بررسی قرار دادند. شرکت‌کنندگان با فواصل منظم، از سال ۱۹۸۶ تا سال ۲۰۰۴، اطلاعات مرتبط با سلامت را ارایه نمودند و پرسشنامه‌های مربوط به دفعات غذاخوردن را پر کردند...
طی ۱۸ سال پیگیری، ۸۰۱ مورد جدید دیورتیکولیت و ۳۸۳ مورد جدید خونریزی دیورتیکولی رخ داد. براساس تحلیل‌های تعدیل شده از نظر عوامل خطرزای بالقوه، نسبت زایمان ایجاد دیورتیکولیت در شرکت‌کنندگانی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل می‌خوردند در مقایسه با کسانی که حداکثر ۱ بار در ماه آجیل می‌خوردند، ۸۰/۰ بود؛ در تحلیلی مشابه درباره مصرف ذرت بوداده، نسبت خطر ۷۲/۰ گزارش شد. مصرف ذرت با خطر ایجاد دیورتیکولیت مرتبط نبود و هیچ یک از این سه غذا با خونریزی دیورتیکولی همراهی نداشتند.(۱)
● رهنمود:
بخش دیگری از «خرد جمعی پزشکی» رد شده است. اگر هم این داده‌ها حاکی از چیزی باشند، این است که خوردن ذرت بوداده و آجیل تا حدی در برابر دیورتیکولیت محافظت‌کننده است.

Schwenk TL.Let them eat nuts (and popcorn)! neither causes diverticular complications. Journal Watch General Medicine - August ۲۸, ۲۰۰۸.
منبع : سلامت نیوز


همچنین مشاهده کنید