شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
ساک
●غذای محلی گرگان
ساک غذایی است مقوی و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب گرگانیها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو میکنند. به خصوص هر ساله در دهه محرم که تکیههای گرگان هر شب شام میدهند ساک از بهترین غذاهایی است که مردم برای ادای نذر خود میدهند.
●مواد لازم:
▪ نخود خام: دو لیوان
▪ فلفل، زرد چوبه و نمک: به مقدار لازم
▪ گوشت با چربی: یک کیلو
▪ آرد: یک استکان
▪ اسفناج: دو کیلو
▪ روغن: به مقدار لازم
▪ سیر: چند حبه
▪ پیاز: دو عدد
●طرز تهیه :
گوشت را میپزیم. نخود خام را (خام جوش) میکنیم (منظور از خام جوش این است که به نخود در حال جوش مقدار خیلی کمی جوش شیرین اضافه میکنیم تا بتوان آن را راحت پوست گرفت.) نخود وقتی به طریقه خام جوش پخت، آن را پوست میگیریم و همراه گوشت بار میکنیم. سپس اسفناج و پیاز خرد شده را به مواد اضافه میکنیم. نمک را هم به اندازه دلخواه افزوده، آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم. سیر را در روغن تفت داده (سیر داغ)، فلفل و زردچوبه به میزان لازم میریزیم. وقتی سیر سرخ شد نعناع را نیز مخلوط میکنیم (نعناع داغ)، سپس سیر داغ و نعناع داغ را داخل ساک می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.در خاتمه میتوانیم نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را برای تزیین روی ساک بریزیم.
ساک غذایی است مقوی و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب گرگانیها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو میکنند. به خصوص هر ساله در دهه محرم که تکیههای گرگان هر شب شام میدهند ساک از بهترین غذاهایی است که مردم برای ادای نذر خود میدهند.
●مواد لازم:
▪ نخود خام: دو لیوان
▪ فلفل، زرد چوبه و نمک: به مقدار لازم
▪ گوشت با چربی: یک کیلو
▪ آرد: یک استکان
▪ اسفناج: دو کیلو
▪ روغن: به مقدار لازم
▪ سیر: چند حبه
▪ پیاز: دو عدد
●طرز تهیه :
گوشت را میپزیم. نخود خام را (خام جوش) میکنیم (منظور از خام جوش این است که به نخود در حال جوش مقدار خیلی کمی جوش شیرین اضافه میکنیم تا بتوان آن را راحت پوست گرفت.) نخود وقتی به طریقه خام جوش پخت، آن را پوست میگیریم و همراه گوشت بار میکنیم. سپس اسفناج و پیاز خرد شده را به مواد اضافه میکنیم. نمک را هم به اندازه دلخواه افزوده، آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم. سیر را در روغن تفت داده (سیر داغ)، فلفل و زردچوبه به میزان لازم میریزیم. وقتی سیر سرخ شد نعناع را نیز مخلوط میکنیم (نعناع داغ)، سپس سیر داغ و نعناع داغ را داخل ساک می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.در خاتمه میتوانیم نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را برای تزیین روی ساک بریزیم.
منبع : خانواده سبز
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی حجاب مجلس دولت دولت سیزدهم رئیسی رئیس جمهور گشت ارشاد سیدابراهیم رئیسی جمهوری اسلامی ایران پاکستان
تهران شهرداری تهران قتل هواشناسی سیل پلیس کنکور وزارت بهداشت سلامت زنان سازمان سنجش پایتخت
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن ارز ایران خودرو تورم
سینمای ایران سریال سینما تلویزیون سریال پایتخت کیومرث پوراحمد موسیقی رهبر انقلاب قرآن کریم فیلم ترانه علیدوستی کتاب
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران بازی فوتسال تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا لیورپول
هوش مصنوعی گوگل نخبگان سامسونگ مدیران خودرو اپل فناوری آیفون ناسا بنیاد ملی نخبگان ربات دانش بنیان
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا افسردگی آلزایمر