جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
شکلات، غذای پادشاهان؟!
شكلات از دانه های درختی بنام تئوبروما كاكائو بدست می آید ، تئوبروما یك لغت یونانی است به معنی "غذای پادشاهان "!!! آزتك ها "بومیان امریكای مركزی " از قرنها قبل این درخت را حسابی تحویل میگرفتندو حتی از دانه های آن بعنوان پول استفاده میكردند ، همین آزتك ها بودند كه كشف كردند با له كردن دانه های این درخت و اضافه كردن ادویه به آن ، میتوانند یك نوشیدنی تلخ اما قوی درست كنند .در قرن شانزدهم ، دریانوردان اروپایی این ماده را در بازگشت از امریكا به كشورهای خودشان بردند و به آن شكر اضافه كردند و خیلی زود این ماده تلخ و شیرین تبدیل به یك نوشیدنی پر طرفدار گران و لوكس در اروپا شد.حدود سال ۱۸۰۰ میلادی اولین شكلاتهای كاكائویی با اختراع تكنیك های قالب گیری به بازار آمد ، با استفاده از آسیابهای مكانیكی می شد به راحتی دانه های درخت كاكائو را له و پودر نرمی از آن درست كرد ،با گرم كردن و ریختن این پودر در قالب اولین شكلات كاكائویی متولد شد .در سال ۱۸۲۵ یك هلندی موفق شد كه از دانه های كاكائو كره بگیرد ، به این ترتیب یك قدم بزرگ دیگر در صنعت شكلات سازی برداشته شد . چندین سال بعد رودلف لینت سوئیسی ، كره كاكائو را به شكلات كاكائویی اضافه كرد تا نرمتر شوند .
در سال ۱۸۷۵بود كه سوئیس دنیل با بكار بردن شیر در ساخت شكلات ، شكلاتهایی نرمتر و شیرین تر از شكلاتهای كاكائویی ساخت ، وقتی كه كارخانه نستله ، شیر را به صورت پودر یا همان شیر خشك تولید كرد شكلاتهای شیری رونق گرفتند چرا كه پودر شیر خیلی بهتر از شیر مایع با كاكائو مخلوط میشد .در حقیقت كره كاكائو ، كه مهمترین ماده تشكیل دهنده شكلات است مخلوطی از چربیهای سیر شده و سیر نشده " تری گلیسریدها"است كه مقادیر نسبی آنها به كشور مبدا بستگی دارد، برخی از تری گلیسریدهای سیر نشده در كره كاكائو نقطه ذوب پایینی دارند و همین باعث میشود كه در دمای اتاق تا اندازه ای به حالت مایع در آیند ، افزودن چربی شیر به شكلات مقدار تری گلیسریدهای سیر نشده در آن را بالا میبرد و نسبت چربی مایع را زیاد میكند و به همین دلیل است كه شكلات شیری نرمتر از شكلاتهای تیره هستند .سطح یك شكلات با كیفیت خوب شامل تعداد زیادی بلور ریز و كوچك چربی است كه میتوانند نور را منعكس كنند و به آن ظاهری براق بدهند ، هر گونه شكاف ، ترك و یا حتی اثر انگشت روی سطح شكلات میتواند باعث بزرگ شدن بلورهای كوچك و نوك تیز چربی شود ، وقتی بلورها به اندازه ای برسند كه بتوانند نور را از سطح پراكنده سازند به شكلات ظاهری كدر و مات خواهند داد.
منبع : پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
مجلس شورای اسلامی جنگ حسن روحانی حماس نیکا شاکرمی دولت سیزدهم دولت رهبر انقلاب معلمان مجلس بابک زنجانی شهید مطهری
ایران هواشناسی بارش باران هلال احمر یسنا قوه قضاییه روز معلم تهران سیل معلم پلیس شهرداری تهران
سهام عدالت قیمت خودرو قیمت طلا بازار خودرو قیمت دلار حقوق بازنشستگان خودرو ایران خودرو سایپا بانک مرکزی کارگران تورم
سریال تلویزیون مهران مدیری صداوسیما عفاف و حجاب تئاتر مسعود اسکویی سینمای ایران سینما
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه اوکراین چین نوار غزه انگلیس
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال تراکتور لیگ برتر لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ
هوش مصنوعی کولر گوگل اینترنت اپل تلفن همراه تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب دیابت چاقی