پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا


پرسه های اینترنتی یا پرسش های کتابخانه ای


پرسه های اینترنتی یا پرسش های کتابخانه ای
تازگی ها عادتی بین پژوهشگران رواج پیدا کرده است که به جای مطالعات کتابخانه ای دوست دارند لقمه های حاضر و آماده پایگاه های مختلف را زیر و رو کنند و خلاصه از گوشه گوشه صفحات وب سر در بیاورند و مطالب خود را از مقالات اینترنتی به اصطلاح امروزی ها search کنند.
این شده که وارد هر دانشگاه یا خوابگاهی می شوی دانشجویی را می بینی که در خلوت خود چشم به صفحه مانیتور دوخته و در حال تلاش است.
سلام می کنی … جوابی نمی شنوی بار دوم سلام می کنی. جوابی در حد یک حرف س… می شنوی.
با تعجب می مانی مگر چه حادثه مهمی در این صفحه است که دوست صمیمی ات که تازگی ها وارد دانشگاه شده است دیگر صمیمی ترین دوستش را نمی شناسد.
چیدمان اتاق هم به گونه ای است که صفحه رو به دیوار است!! و دوستت دیگر دوست تو نیست او یک محقق وبگرد است که همه روز و شبش، فکر و ذهنش خواب و خوراکش، شده تحقیق، پژوهش!! تعجب نکنید پژوهش دانشگاه نه، پژوهش لوس آنجلسی.
با خودت فکر می کنی مگر نه این که تحقیق و پژوهش باید به کمالات انسان بیفزاید، مگر نه این که دود چراغ خوردن انسان را حکیم می کند، مگر نه این که ساعت های تفکر از هفتاد سال عبادت بالاتر است، مگر نه این که کتاب های اندیشمندان انسان را اندیشه ورز می نماید، مگر نه این که تجارب دانشمندان از طریق دست نوشته هایشان منتقل می شود.
حالا بر سر علوم، فنون و تحقیقات چه آمده است؟
● این بیماری مسری است!
دختر همسایه مان فکر می کند تحقیق دبیرستانی اش را هم باید از اینترنت search کند. او حتی در هجی کردن search هم شک دارد.
حالا می خواهد از این روش به جای روش کتابخانه ای پژوهش ارایه دهد.
خدا پدر و مادر اینترنت را بیامرزد که باعث شده همه دانشمند شوند و یا لااقل ژست آن را بگیرند.
دستی به شانه دوستم می زنم چند متری از روی صندلی می پرد و دکمه back را می زند ای وای!!…
بعد هم فریادی که بنفشی آن رادر خون آلوده به این همه مشکل می توان بفهمی! و حالا پرده گوش من اگر احتیاج به ترمیم نداشته باشد حتما به استراحت احتیاج دارد.
سعی می کنم بر اعصابم مسلط باشم. با لبخندی می گویم رفیق مگه دزد دیدی؟!
خودش را جمع و جور می کند و می گوید … نه … نه … نه بابا تو حال خودم بودم. فردا باید کنفرانس بدهم. من فقط در دلم برایش دعا می کنم …
خب، پدر آمرزیده اگر به کتابخانه رفته بودی و یا در پایگاه های مناسب تحقیق می کردی احتیاج به این همه ترس و لرز نبود …
خودش فهمید که فهمیدم …
در رختخواب می چرخیدم اما خوابم نمی برد، تصمیم گرفتم درد و دلم را حتما تبدیل کنم به دست نوشته ای، دغدغه ام را منتقل کنم که مطالعه اینترنتی هم احتیاج به فرهنگ و قانون دارد!
شیطان از دانشمندان می هراسد و نقشه های محکم تری را طراحی می کند.
ذهن های کنجاو گاهی چراگاه شیطان می شود.
در کتابخانه ها، چه نوع امروزی و چه نوع سنتی آن دقت نماییم دام های شیطانی و نفس را بشناسیم و فرصت شکار را ندهیم.
ما پرسش های کتابخانه ای را به خوبی پاسخ دهیم تا پرسه های اینترنتی، ما را از ارزش ها دور نکند.
● رابطه ازدواج و کتاب
آیا در سن ازدواجی؟ آیا به فکر ازدواجی؟ آیا اطرافیانت دایما می گویند پس کی ازدواج خواهی کرد؟ خلاصه اگر همه شواهد دلیل بر رشد عقلی و جسمی و اجتماعی توست، یادت باشد یک چیز را فراموش نکنی؟
خرید یک کامپیوتر و یا یک موبایل هم با مشورت و مطالعه انواع بروشورها و شناخت انواع سیستم ها و توانمندی ها و امکانات یک دستگاه مناسب و متناسب با سلیقه، جیب و حتی با کارایی موردنظر توست؟
حالا می خواهی همراهی را انتخاب کنی که متناسب با تو، شان تو، خلق و خوی تو، سلیقه و ایمان توست؟
تازه قرار هم نیست وقتی جدیدش می آید آن را کنار بگذاری، همراهی که قرار است تا پله های آخر با تو باشد و بعد با هم پر بگیرید و بروید.
چطور مشورت چند روز و ماه وسواس در خصوص تهیه اجناس یک سال مصرفت داری اما حتی یک صفحه هم برای انتخاب همسرت مطالعه
نمی کنی؟ همسری که قرار است همه اوقاتت را و آینده ات را با او تقسیم کنی؟ تا حالا چند کتاب مناسب راجع به معیارهای انتخاب همسر خوانده ای؟ تا حالا با چند آدم خوشبخت که از زندگی متاهلی اش خرسند است به مشورت نشسته ای؟ قطعا کتاب و کتابخانه و کتابخوانی در همه عرصه های انسان را کمک می کند اگر خوب انتخاب شده باشند پس برای انتخاب، مهم ترین انتخاب زندگی ات، همسر شایسته ات، هم به مطالعه و تحقیق بپرداز تا بدانی او کیست؟ تو کیستی؟
او چه می خواهد و تو چه می خواهی؟ آن وقت با شناخت کامل از اهداف ازدواج، به کمک کتاب ازدواجی همراه با درک را رقم بزن.
مرضیه عزتی وظیفه خواه
منبع : روزنامه جوان