دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
آداب مهمانداری ، استان زنجان
بهجای آوردن آداب مهمانداری در استان زنجان اهمیت بسیار دارد. هر مهمان آشنا، از هر طبقه و گروهی كه باشد، در میان مردم زنجان دارای مقام و منزلت بس بزرگی است و تمام لوازم زندگانی براساس نحوه پذیرایی از مهمانان ترتیب یافته است؛ گویی همهچیز از برای مهمانان است: اتاق خواب، لوازم عالی، فرشهای زیبا و بالاخره وسایل خواب راحت، همه برای مهمان است.
بدینترتیب پس از ورود مهمان، تمام اعضای خانواده، از كوچك تا بزرگ، در خدمات او قرار میگیرند. كسی حق استفاده از خوراكیها و آشامیدنیهای تدارك شده را كه معمولاً چند برابر میزان لازم است ندارد. در این مرحله، دو رسم وجود دارد: رسم نخست، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره رنگین، اتاق مخصوص پذیرایی را ترك میكند و مهمان را برای خوردن غذا تنها میگذارد. این رفتار بدان جهت است كه آزادی عمل مطلق را به تازهوارد ببخشد. رسم دوم، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره، به فاصله یكمتری و دوزانو نزدیك درِ ورودی مینشیند و با تعارفهای پیدرپی مهمان را به خوردن غذا ترغیب و تشویق میكند. پس از برچیدن سفره كه همراه با تعارفهای بسیار مانند «خیلی ببخشید»، «قابل شما نبود» و ... است، افراد خانواده از بقیه غذا میخورند.
به هنگام استراحت، اختیار همه اهل خانه به دست مهمان سپرده میشود؛ چنانكه پیش از به خواب رفتن او كسی حق استراحت را نخواهد داشت. فردای آن روز، صاحبخانه قبل از طلوع آفتاب جهت پذیرایی از مهمان خود را آماده میكند. با این ترتیب، مهماننوازی از مشخصات بارز مردم زنجان است و در سفرنامههای جهانگردان نیز به تفصیل از آن سخن رفته است. درباره مهمانداری ضربالمثلهای بسیاری در میان اهالی رایج است كه چند نمونه از آنها در زیر میآید:
- قوناقین روزی سی اوزوندن قاباق گلر (روزیِ مهمان جلوتر از خوش میآید).
- قوناق اللّه عزیزیدی (مهمان عزیز خداست)
و ...
بدینترتیب پس از ورود مهمان، تمام اعضای خانواده، از كوچك تا بزرگ، در خدمات او قرار میگیرند. كسی حق استفاده از خوراكیها و آشامیدنیهای تدارك شده را كه معمولاً چند برابر میزان لازم است ندارد. در این مرحله، دو رسم وجود دارد: رسم نخست، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره رنگین، اتاق مخصوص پذیرایی را ترك میكند و مهمان را برای خوردن غذا تنها میگذارد. این رفتار بدان جهت است كه آزادی عمل مطلق را به تازهوارد ببخشد. رسم دوم، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره، به فاصله یكمتری و دوزانو نزدیك درِ ورودی مینشیند و با تعارفهای پیدرپی مهمان را به خوردن غذا ترغیب و تشویق میكند. پس از برچیدن سفره كه همراه با تعارفهای بسیار مانند «خیلی ببخشید»، «قابل شما نبود» و ... است، افراد خانواده از بقیه غذا میخورند.
به هنگام استراحت، اختیار همه اهل خانه به دست مهمان سپرده میشود؛ چنانكه پیش از به خواب رفتن او كسی حق استراحت را نخواهد داشت. فردای آن روز، صاحبخانه قبل از طلوع آفتاب جهت پذیرایی از مهمان خود را آماده میكند. با این ترتیب، مهماننوازی از مشخصات بارز مردم زنجان است و در سفرنامههای جهانگردان نیز به تفصیل از آن سخن رفته است. درباره مهمانداری ضربالمثلهای بسیاری در میان اهالی رایج است كه چند نمونه از آنها در زیر میآید:
- قوناقین روزی سی اوزوندن قاباق گلر (روزیِ مهمان جلوتر از خوش میآید).
- قوناق اللّه عزیزیدی (مهمان عزیز خداست)
و ...
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
غزه ایران آمریکا شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان حجاب جنگ دولت سیزدهم حسن روحانی
فضای مجازی هواشناسی قتل تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران سیلاب سامانه بارشی آموزش و پرورش سازمان هواشناسی باران سلامت
خودرو بانک مرکزی بنزین قیمت دلار بازار خودرو قیمت طلا قیمت خودرو دلار یارانه مسکن ایران خودرو حقوق بازنشستگان
مهاجرت تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران صدا و سیما دفاع مقدس مسعود اسکویی موسیقی سریال مهران غفوریان
معماری
اسرائیل رژیم صهیونیستی حماس فلسطین جنگ غزه روسیه اوکراین امیرعبداللهیان طوفان الاقصی ایالات متحده آمریکا نوار غزه جنگ اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر جواد نکونام رئال مادرید سپاهان بارسلونا بازی لیگ برتر انگلیس باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس
باتری گوگل آیفون اینستاگرام مایکروسافت سامسونگ اپل ناسا عکاسی
ویتامین کاهش وزن استرس توت فرنگی سیگار فشار خون کبد چرب