یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه دوران پیری


تغذیه دوران پیری
تغذیه مناسب و دریافت کامل مواد غذایی مورد نیاز در دوران سالمندی از اهمیت زیادی برخوردار است و می تواند مشکلات رایج این سنین مانند چاقی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و پوکی استخوان را کنترل کند. فاکتورهای بسیاری مانند درآمد کم، کم تحرکی، انزوای اجتماعی و افسردگی بر سلامت سالمندان تأثیرگذار است.
با افزایش سن، میزان انرژی مورد نیاز افراد کاهش پیدا می کند، از این رو باید تغییراتی نیز در برنامه غذایی آنها ایجاد شود. بدین منظور توجه به نکات زیر ضروری است:
مصرف فیبر برای بهبود دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و وضعیت مزاجی.
از آنجایی که با افزایش سن، قابلیت هضم غذای سنگین در فرد کاهش پیدا می کند، بهتر است غذاها در وعده های متعدد و با میزان کمتر مورد استفاده قرار بگیرند.
به دلیل مشکلات ایجاد شده برای دندان، لازم است غذاها به صورت نرم و پخته شده مورد استفاده قرار بگیرند. مصرف میوه های کمپوت شده، سالاد رنده شده، آب میوه، میوه های نرم مانند موز، تخم مرغ پخته و ‎.‎.‎. بسیار مناسب به نظر می رسد.
علاوه بر تغذیه مناسب، افزایش فعالیت فیزیکی و انجام ورزش های سبک جهت پیشگیری از بیماری هایی مانند آرتریت، چاقی و نقرس توصیه شده است.
در عین حال سالمندان باید به صورت منظم و دوره ای آزمایش سلامت را انجام دهند.

[زینب سادات محسنی]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید