شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

نقشه‌های اینتل برای نوت‌بوک‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸


نقشه‌های اینتل برای نوت‌بوک‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸
بنا به گفته‌های اینتل نوت‌بوك‌های این شركت در نسل بعدی قدرتمند‌تر و در عین حال صرفه‌جوتر در برق خواهند شد. به شما خواهیم گفت كه با چه ترفندهایی این شركت، خواستار عملی كردن این تصمیم است.
آینده برای اینتل از اوایل سال ۲۰۰۷ شروع خواهد شد چرا كه اینتل می‌خواهد در این زمان نسل بعدی پلاتفرم‌های سنترینو را معرفی كند. این پلاتفرم نام Santa Rosa را به خود گرفته است و مانند سنترینو دارای یك سی‌پی‌یو مربوط به نوت‌بوك، یك Mobile-Chipset و مدلی از WLAN می‌باشد.
سی‌پی‌پو جدید نوت‌بوك‌های اینتل كه Core۲DUO بوده و نام Merom را داراست در Santa Rosa نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
البته اینتل مدل‌های جدیدی را به بازار عرضه خواهد كرد: این مدل‌ها دارای Front-Side-Bus سریعتری می‌باشند:
تاكنون ۶۷۷ مگاهرتز و اكنون ۸۰۰ مگاهرتزو به همین دلیل نیز از مدل‌هایی Core۲DUO فعلی سریعتر می‌باشند. بنا به گفته‌ها، Merom قرار نیست تنها سریعتر شود، بلكه قرار است كه صرفه‌جو‌تر در برق نیز باشد. برای مثال این پردازنده قرار است زمان بیشتری را با توجه به مصرف تنها ۱.۲ وات در حالت صرفه‌جویی Enhanced Deeper Sleep بماند.
علاوه بر این چیپ‌ست می‌تواند FSB را بنا به میزان فشار وارده بر سیستم تا حدود ۴۰۰ مگاهرتز كم كند. بدینوسیله پردازنده احتیاج به ولتاژ هسته كمتری بوده در حالت فعال هم برق كمتری را مصرف خواهد كرد.
Chipset۹۶۵GM كه نام Crestline را داراست در كنار FSB۸۰۰ دارای یك گرافیك قدرتمند‌تر می‌باشد كه اینتل نام Graphics Media Accelerator X۳۰۰۰ را به آن داده است.
مدل WLAN موجود با نام Kedron از استاندارد ۸۰۲.۱۱n(۱۱n-Draft)i پشتیبانی می كند كه این استاندارد، سرعت تبادل فایلی برابر ۳۰۰ مگابایت در ثانیه و بردی بالاتر را وعده داده است. برای این مسئله از تكنیك MIMO استفاده می‌شود.
MIMO مخفی از Multiple-In-Multiple-Out می‌باشد: چند آنتن در نوت‌بوك باعث می‌شوند كه سیگنال دریافتی بهتر و ارسالی دقیقتر را داشته باشید. Kedron قابلیت اتصال ۳ آنتن را دارا می‌باشد.
همزمان با Santa Rosa اینتل می‌خواهد مدلی از Mobilfunk را در قالب یك Mini-Card به عنوان قطعه‌ای برای مجهزسازی اضافی عرضه كند: این قطعه از High Speed Downlink Packet Access) HSDPA) كه اجازه سرعت داون‌لود تا ۱.۸ مگابایت در ثانیه را می‌دهد، پشتیبانی می‌كند. البته اكنون نیز نوت‌بوك‌هایی وجود دارند كه توسط Mobilfunk Modem نصب شده بر روی آنها در هر جایی می‌توان وارد اینترنت شد. مانند Acer Travelmate ۴۲۶۲WLM۱
● Robson: جایگزینی برای هارد
مهمترین نوآوری فنی در Santa Rosa تكنیك حافظه Robson می‌باشد: یك بخش نصب شده با خصوصیات Flash می‌خواهد به عنوان یك حافظه میانی از فشار وارده بر هارد كم كرده و داده‌ها را سریعتر به هارد و سی‌پی‌یو بفرستد.
بنا به گفته‌های اینتل با كمك Robson برنامه‌ها سریعتر اجرا خواهند شد و نوت‌بوك با سرعتی دو برابر نوت‌بوك‌های دیگر از حالت Sleep به فعال وارد خواهد شد. با تمامی این توضیحات باز هم نوت‌بوك‌ كمتر برق مصرف می‌كند چرا كه هارد كمتر كار كرده و نوت‌بوك می‌تواند سریعتر به حالت صرفه‌جویی در برق تبدیل شود چرا كه كار درخواستی سریعتر انجام می‌پذیرد.
Robson یا به حالت Mini-Card در نوت‌بوك قرار خواهد گرفت و یا بر روی مادربورد نصب خواهد شد. قسمت NAND-Flash توسط PCI-Express به سیستم وصل شده و با هر هارد S-ATA كار خواهد كرد. در ویندوز ویستا، Robson می‌تواند برای عملكردهای Ready Boost و Ready Drive نیز وارد عمل شود:
توسط Ready Boost مایكروسافت سعی در بالا بردن سرعت سیستم عامل دارد. برای اینكار از یك USB-Stick و یا یك كارت SD به عنوان حافظه میانی استفاده می‌كند.
در Ready Drive، ویستا این دستگاه‌ها را با حافظه‌ای غیرفرار فراخوانی خواهد كرد.
● نوت‌بوك‌های آینده (I): كوچك و صرفه‌جو
بنا به گفته‌های اینتل بازار نوت‌بوك تا سال ۲۰۰۸ دارای گرایش‌های عمده‌ای خواهد بود. از طرفی نوت‌بوك‌ها روز به روز كوچكتر و قابل حملتر خواهند شد و از طرف دیگر باید روز به روز هم قدرتمند‌تر و راحت‌تر در استفاده شوند. برای مثال مدل‌های كارت‌های WLAN و یا تلویزیون رفته، رفته كوچكتر شده و در مقایسه با قالب‌های Mini-Card به نصف می‌رسند: به این ترتیب در آینده نوت‌بوك‌های بسیار كوچك نیز دارای این تجهیزات خواهند شد و یا جای بیشتری برای عناصر دیگر خواهند داشت.
علاوه بر این در كنار پردازشگر و چیپ‌ست عناصر دیگر نوت‌بوك نیز قرار است در مصرف برق صرفه‌جو شوند: توسط تكنیك گفته شده در Robson هارد كمتر كار كرده و توسط Intels Matrix Storage Manages ورودی و خروجی‌های S-ATA بیشتر در حالت صرفه‌جویی در مصرف برق در خواهند آمد.
● صفحه نمایشگر «یكی از بزرگترین مصرف‌كنندگان برق در نوت‌بوكها»
صفحه نمایشگر بنا به گفته ما قرار است كمتر برق مصرف كند. برای اینكار قرار است روشنایی صفحه به صورت اتوماتیك كمتر شده البته بدون اینكه ضرری به كیفیت تصویر بزند. تكنیك Display Power Saving Technology می‌تواند به صورت اتوماتیك میان ظاهر سازی تصویر كامل در عكس‌های متحرك و تصویر نیمه در عكس‌های ساكن تفاوتی را ایجاد كند، (D۲PO)
و یا سرعت تكرار عكس را پایین آورد (Display-P-States) با توجه به تمامی این نكات، اینتل ادعا می‌كند كه ۴۰ تا ۶۰ دقیقه به زمان كار نوت‌بوك اضافه می‌كند. البته در تكنیك Lithium-Ions كه مربوط به باتری‌های نوت‌بوك‌ها می‌باشد نیز تغییری ایجاد خواهد شد: باتری‌ها قرار است به گونه‌ای طراحی شوند كه با همان اندازه میزان بیشتری از برق را در خود جای دهند. «برای مثال یك باتری ۶ سلولی به جای ۵۶ وات، ۷۲ وات را عرضه خواهد كرد. بنابراین میزان زمان كار یك نوت‌بوك استاندارد می‌تواند از سه به بیش از چهار ساعت تبدیل شود.
بنا به گفته‌های اینتل ابتدا از سال ۲۰۱۰ تكنیك Lithium-Ions می‌تواند جای خود را به تكنیك دیگری بدهد.
● نوت‌بوك‌های آینده (II): همه جا آن‌لاین
یكی از گرایش‌های دیگر در آینده:
نوت‌بوك‌ها تبدیل به ترمینال‌های مرورگری خواهند شد كه توسط Wimax، WLAN یا Mobilfunk هر لحظه و در هر جا توانایی ارتباط با اینترنت را خواهند داشت.
چندین آنتن لازم برای اینكار در كیفیت سیگنال باید بسیار قوی‌تر و حساس‌تر باشند. به همین علت هم به سازندگان نوت‌بوك‌ها باید از قطعاتی بهتر و با ارزشتر استفاده كنند تا قدرت سیگنال بالایی با سرعتی قابل ملاحظه درست شود.
یكی از راه‌حل‌ها برای مثال جایگذاری صحیح آنتن در نوت‌بوك می‌باشند كه باید دور از هر قطعه حساس و یا دارای سیگنال مزاحم گذاشته شود.
Wimax بدون كابل جدید قرار است از پایان سال ۲۰۰۶ توسط كارت‌های كامپیوتر، پل جدید خود را به نوت‌بوك‌ها بزند. راه‌حل‌های تركیبی برای WLAN و Wimax قرار است در سال ۲۰۰۸ بنا به گفته‌های اینتل تشكیل و عرضه شوند. دراین مسئله هیچ جای شكی نیست كه كاربرها روز به روز به سوی این خط پیش می‌روند كه كامپیوتر خود را فروخته به جای آن دارای یك نوت‌بوك شوند.
نوت‌بوك‌ها اكنون می‌توانند تصاویری با كیفیت‌های بسیار بالا را نمایش داده و اجرا كنند و حتی توسط خروجی‌های HDMI به صفحات نمایشگر خارجی انتقال دهند.
حافظه‌های DDR۳ و قدرتمند‌تر شدن روز به روز پردازشگرها و كارت‌های گرافیكی باعث شده‌اند كه حتی در بازی‌ها و برنامه‌های كاربردی مولتی‌مدیا هم نوت‌بوك‌ها دیگر كمی از كامپیوترهای معمولی نداشته باشند.
مترجم: وهاب حاجی باقری
منبع : علم الکترونیک و کامپیوتر